X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Riskli gebeliğin nedenleri ve tedavisi

 

 

 

Kadınların önemli dönemlerin den biridir gebelik. Gebeliğin seyrini belli aralıklarla takip etmek gerekir. Çünkü olası hastalıklar gebelik ,açısın dan risk teşkil edebilir.Yazımızın devamın da riskli gebeliğin nedenlerini, riskli gebelik tedavisi, hakkında ki ayrıntıları bulabilirsiniz.

 

Gebelik dönemi yakın dan takip edilmesi gereken önemli bir süreç.  Bazı durumlarda, hamile olmadan önce anne adayının vücudunda var olan hastalıklar yada hamilelikten kaynaklanan, sonradan hamilelik dönemi içerisinde meydana gelen sorunlar çeşitli risklerin ortaya çıkmasına sebep olur. İşte, gebelikte yapılması gereken kontroller, bu gibi riskleri daha önceden belirlemek , önlem alabilmek açısından önem arz etmektedir.Riskli gebeliğin nedenleri anne de olan tansiyon problemi,annenin sigara kullanması, anne de diyabet, anne de psikiyatrik hastalıklar, böbrek ,guatr hastalıkları, 18 yaşın altında gebelik veya 35 yaş üstü gebelikler, tekrarlayan düşükler diye sıralayabiliriz.Bunların yanısıra ,fetal anomalisi, kan uyuşmazlığı, bebeğin suyunun fazla olması ,bebeğin suyunun az olması, bebeğin eşinin önde olması ,bebekte rahim içi gerilirki riskli gebelikler ile ilgili durumlardır.

 

 

Sevgili anne adayları , Hamilelik tanınız konduktan sonra, her 4 haftada bir kontrole gitmeniz gerekiyor. Bu kontroller de mutlaka olası rahatsızlıklarınızı hekiminize bildirin. Hekiminiz gerekli tetkitleri yapatırarak, gebeliğinizi daha sağlıklı olarak yakın dan takip eder.  Riskli gebelikler bazı  şartlarda anne adayının ve anne karnındaki bebeğin sağlığını tehdit etmenin yanında, hayatlarını dahi riske atabilir. Bu yüzden doktor kontrollerinizi aksatmayın.

 

 

Gebeliğin seyri için ,özellikle risk durumlarının saptanması için bazı tarama testleri vardır. Bu testler den en önemlisi zeka testi yani 2 li 3 lü test. Bu testi gebeliğin 1. ile 18. haftası mutlaka yaptırın.Riskli gebeliğin takini , doğum doktorunuz , dahilye uzmanı ,göz doktoru,fizik ve tedavi, endokrinoloji uzmanı, diyetisyen yapmaktadır. Yani riskli gebeliği tek bir hekim izlemez.Farklı branşlarda ki hekimler  , kontrolleri yaparak birlikte hareket ederler. Riskli gebelikte alınması gereken önlemler , sigaradan uzak durmak, düzenli egzersiz yapmak, düzenli ve doğru beslenmeye özen göstermek, normal kilo sınırların da olmak ve düzenli doktor konrolün de  özen göstermek alınabilir önlemlerdir. Riskli gebelikle ilgili konumuzu incelediniz. Riskli gebeliğe dair sorularınızı bizlere bu başlık altın dan yönlendirebilir,en kısa sürede yanıt alabilirsiniz. Sağlıklı gebelik geçirmeniz dileği ile .