X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

SORU: Beta HCG testi değerleri düşmesi yükselmesi ne demek ?

BETA HCG TESTİ DÜŞMESİ DEĞERLERİ KADINLAR KULÜBÜ 

BETA HCG TESTİ DÜŞMESİ DEĞERLERİ KADINLAR KULÜBÜ 

Sayfamıza sık yöneltilen sorulardan biri Beta hcg değeri ne göre hamilemiyim,hcg değerine göre kaç haftalık hamileyim,hcg değerine göre kesin hamilemiyim, diyebilirmiyim? Biz de bu konuya açıklık getirmek için Beta HCG değerleri hakkında sizleri bilgilendirmek amacıyla bu yazıyıyı hazırlayarak kafa karışıklığını gidermek istedik.

2 3 4 haftalık gebelikte beta hcg değeri

Haberi Okumak için Tıklayın

Beta HCG testi bir kadının hamile olup olmadığının belirlenmesinin yanı sıra doğumsal anormalliklerin taranmasında kullanılır. Spermle döllenen yumurta  rahim duvarına yer yerleştikten sonra  plesenta gelişmeye başlar ve HCG salgılanır. Beta HCG testi HCG nin gerçek düzeyini belirler .Bu yüzden gebelik şüphesinde tavsiyemiz  doğru sonuç için Beta HCG testidir.

Beta Hcg Değerleri Düşen Kadınlar Burada mı ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Hamileliğin oluşmasıyla beraber döllenmeden yaklaşık 8-9 gün  yükselmeye başlayan HCG  her geçen gün ikiye katlanır.Buna doubling time yani katlanma süresi denir.Normal gebe olmayan bir kadında bu değerler 0-10 mlU/ml  dir .Gebe olan bir bayanda bu  değerler 1 hafta sonra iki günde bir artamaya başlar.

Beta hcg testi ne zaman yapılmalı ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Gelelim sık sorulan sorumuza Beta  HCG testi sonucu kesin hamile olduğumu gösterirmi? Adet gecikmesi sonrası yapılan Beta HCG testi yüksek çıktığında bu sonuç gebelik lehine bir bulgudur. Ancak tek başına Beta HCG yüksekliği kesin bir gebelik belirtisi değildir.Kesin olarak bir gebelikten söz edebilmek için ultrason muayenesi şart. Ultrason muayenesinde de gebelik kesesinin görülmesi gerekmektedir .Beta HCG Testi ile ilgili merak ettiklerinizi bizlere sorabilirsiniz.Dileyen herkesin anne olması dileğiyle.

Beta Hcg Sonuç Değerlendirme

Haberi Okumak için Tıklayın

Hamileliğin yüzde yüz olarak ortaya koyulması adına tüm dünyanın kullandığı beta hcg testlerindeki sonuçları anlamıyor olabilirsiniz. bu bağlamda bizlere ulaşarak değerleri göndererek sorular sorabilir ve cevaplar bulabilirsiniz. Beta hcg testlerinde yazan değerlerin ne olduğu ve ne anlama geldiği yukarıda konu içine serpiştirilen konulardan net olarak bilinebilir. Yi ne de hiç bir şekilde anlamayanlar bizlere yorum göndersinler sorularını sorsunlar ve bizler değerlendirelim.