X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

SORU: Hamilelikte Yerleşme kanaması nasıl olur nasıl anlaşılır

HAMİLELİKTE YERLEŞME KANAMASI NASIL ANLAŞILIR NASIL OLUR YERLEŞME KANAMASI BELİRTİLERİ KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM'de

HAMİLELİKTE YERLEŞME KANAMASI NASIL ANLAŞILIR NASIL OLUR YERLEŞME KANAMASI BELİRTİLERİ KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM'de

Hamile kalmayı planlıyorsanız ve aktif olarak çalışıyorsanız, muhtemelen araştırdığınız veya bir kitapta okuduğunuz her hamilelik işaretini izleyip bekliyorsunuzdur. Ancak, implantasyon kanaması söz konusu olduğunda tam olarak neyi beklemeliyiz ve hamileliğin bu çok erken belirtisinden sonraki döneminizin başlangıcına nasıl ayırabilirsiniz? Yerleşme kanaması ile ilgili tüm bilgileri makalemizin devamın da bulabilirsiniz.

Hamilelikte Kanama Neden Olur Ne Yapmalı ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Yerleşme kanaması belirtileri

Yumurta, canlı bir sperm tarafından başarıyla döllendiğinde, Fallop tüpünden uterusa doğru ilerler. Daha sonra kendini düzgün büyümeye devam edebilmesi için uterusun astarına bağlar.Gübrelemeden implantasyona kadar tüm süreç genellikle yaklaşık 9-10 gün sürer. İlginçtir ki , başarılı implantasyonun ilk bulguları yaklaşmakta olan bir süreyi (adeti ) taklit edebilir.

YERLEŞME KANAMASI NASIL OLUR ?

Örneğin, bir haftaya kadar sürecek kramplarınız olabilir. Ayrıca baş ağrısı, yorgunluk, şişkinlik ve ruh hali dalgalanmalarınız olabilir. Bu semptomların tümü, ilk birkaç hafta içinde ortaya çıkan hormonal değişikliklerden kaynaklanmaktadır. İmplantasyon, gebeliğin başladığı süreçtir.İmplantasyondan sonra bağlı fetus hızla büyür.

yerleşme kanaması kadınlar kulübü

 

İmplantasyon nedir? Yerleşme Kanaması Mı Nasıl Anlaşılır Nasıl Anlayabilirim ?

İmplantasyon kanaması menstrüel siklüsden kısa bir süre önce ortaya çıkan kahverengi veya pembe lekelenme ile karakterizedir. Bu kanama şekli genellikle menstrüel siklüsünüzün başlamaya başlaması anlamına gelmesine rağmen, hamile olduğunuzun bir işareti olabilir.Sperm dölledikten sonra, yumurtadaki embriyo bölünmeye ve büyümeye başlar. Endometrius olarak da bilinen uterus duvarları değişmeye başlar. Tüm hamile kadınların yaklaşık üçte biri implantasyon kanaması yaşamaktadır ve görülmesi endişe vericidir, ancak aslında doğaldır. Rengi, kalınlığı ve süresi, kadının implantasyon kanamasının ortaya çıkışı ile bir dönem arasında farklılaşmasına yardımcı olacaktır.

Yerleşme kanaması rengi ağrılı olur mu ? nasıldır ?

İmplantasyon sırasında lekelenme kanaması HCG testleri bir kadına pozitif bir gebelik sonucu vermeden önce bile ortaya çıkar. Bazı kadınlar, implantasyon ile ilgili herhangi bir işaret bile fark etmeyebilir, bunun yerine diğer erken gebelik belirtilerini daha sonra farkedebilirler.İmplantasyon kanaması ile menstruasyon arasındaki ana fark akıştır. İmplantasyonun neden olduğu kanama çok hafiftir.Nadir durumlarda, implantasyon kanları açık kırmızı bir renge sahiptir. Kahverengi kan, yumurta kendisini implante ettikten sonra uterusunuzda kalan daha eski kandır. Menstrüasyon ve implantasyon kanaması hem kramplara, hem de ağrıya neden olabilir. Menstrüel kramplar, implantasyonun neden olduğu kramplardan genellikle daha yoğun olur.

YERLEŞME KANAMASI YAŞAYANLAR KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM'de

Yukarıdaki tüm işaretler olası hamilelik hakkında fikir verebilirken, bir test yaptırana kadar emin olamazsınız. Bu nedenle, kesin olarak bilene kadar iyimser olmaya çalışın. Ayrıca, birçok gebenin implantasyon belirtisi göstermediğini unutmayın. Sevgili okurlar konuya dair tüm sorularınızı bizlerle bu başlık altından paylaşabilir, en kısa sürede sorularınıza yanıt alabilirsiniz.