X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

SORU: İdrarım çok koyu hamilemiyim ?

Hamilemiyim İdrarım çok koyu açık sarı renkte köpürür mü idrar hamilelik belirtisi mi yanma var Kadınlar Kulübü Hamilemiyim 

Hamilemiyim İdrarım çok koyu açık sarı renkte köpürür mü idrar hamilelik belirtisi mi yanma var Kadınlar Kulübü Hamilemiyim 

Hamile kalmak isteyen kadınlar vücutları ile ilgili her değişikliği gebeliğe yorarlar. Gebeliğin en erken belirtisi yerleşme kanaması ve adet gecikmesidir. Bu belirtileri ; gögüsler de hassasiyet,sık idrara çıkma, ağızda metalik tat,yorgunluk,halsizlik,kasıklarda batma,belde ağrı,vajinal akıntıda artış, idrarın koyu ve tortulu olması, tiksinti, ve mide bulantısıdır. Her gebelik farklıdır ve kadınların çoğu gebelik belirtisi yaşarken bir kısmı da yaşamıyor.

İdrarım Çok Koyu Hamilemiyim ?

Gebe olup olmadığınızı en net şekilde ancak gebelik testi ile öğrenebilirsiniz. Çünkü yukarıda verdiğimiz septomlar psikolojik, adet öncesi sendrom yada her hangi bir sağlık koşulun dan kaynaklanabilir. Bu nedenle bize gebelik belirtisi ile ilgili yöneltine tüm sorulara belirtilere dayanarak gebelik teşhisi yapmanın yanlış ve yanıltıcı olduğunu belirtiyoruz.

Gebelik döneminde görülen sık idrara çıkma değişen hormonlardan ve rahimin mesaneye uyguladığı baskıdandır. Sık sık idrara çıkmanız dan dolayı idrar renginiz su tüketmediğiniz taktirde koyu sarı renkte olabilir. Ayrıca tükettiğiniz besinler ve içecekler idrar renginin kokusunu ve rengini değiştirebilir. Kullandığınız her hangi bir ilaç idrarın kokmasına renginin koyu olmasına neden olabilir. Bu nedenle sadece idrar renginden yola çıkıp gebe olup olmadığınız anlaşılmaz.

İdrar yolu enfeksiyonları kadınlarda sık görülen bir problemdir. Bir çok koşul idrar yolu enfeksiyonuna neden olabilir. Anüs ve idrar yolu yakın olduğu için kadınların enfeksiyona yakalanma oranı daha yüksektir. Tuvalet ihtiyacı giderildikten sonra kadınlar temizlenmeyi önden arkaya doğru yapmalıdır. Arkadan öne doğru yapılan temizlik anüsteki bakterileri ve mikropları vajinaya idrar yoluna süpürebilir.

Sadece idrara ve köpüren ya da koyu sarı rengine bakarak hamile olduğunuzu anlayamazsınız aşağıdaki konu sizlere HAMİLEMİYİM hakkında net bilgiler sunuyor incelemenizi öneriyoruz.

Acaba Hamilemiyim Nasıl Anlarım ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Çok az su tüketen ve çay içenlerde idrarın rengi koyu olabilir. Sıvı alımının azlığı idrarı yaparken yanmaya neden olabilir. Kısaca idrarın koyu olmasının bir çok nedeni var. Şayet gebelik şüpheniz varsa adetiniz de gecikiyorsa ancak gebelik testi yaparak durumunuz hakkın da net bir bilgiye ulaşabilirsiniz. Sevgili okurlar ; İdrarım çok koyu hamilemiyim başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.