X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Tek tüple hamile kalınırmı ?

Tek tüple hamile kalınırmı ? Tek Tüple Hamile Kalanlar kadınlar kulübü hamilemiyim'de

Tek tüple hamile kalınırmı ? Tek Tüple Hamile Kalanlar kadınlar kulübü hamilemiyim'de

Kadınlarda iki adet yumurtalık bulunmaktadır. Bunlar  sağda ve solda olmaktadır. Bazı nedenler den ötürü  , bu yumurtalıklar dan biri alınabilir. Tek yumurtalığı olan bu bayanların en çok merak ettiği sorular dan biri , tek yumurtalıkla hamile kalınır mı ?

Tek yumurtalıkla hamile kalmak mümkün mü?

Haberi Okumak için Tıklayın

Tek yumurtalıkla hamile kalmak mümkün mü,tek yumurtalıkla hamile kalan var mı  ? Merak edilen bu soruların ayrıntılarını yazımızın devamın da bulabilirsiniz.

Tek tüpü alınan kadınlar da hamile kalabiliyor. Daha önce dış gebelik geçirip tek tüpü alınan bayanlarda  , yaşının genç olması , kaliteli yumurta rezervi  gebe kalmasını sağlayabiliyor. Tıptaki  gelişmeler ile tek tüple hamile kalma şansı yüksek hale gelmiştir diyebiliriz.

Fakat iki tüpü birden alınan kadınlarda ne normal yollardan nede tüp bebek tedavisi ile gebe kalmak mümkün değildir.  İki tüpü birden alınan kadınlar ancak yumurta bağışı  ile gebe kalabilir. Bu uygulama da ülkemiz de  yasaktır.

Yumurta büyütücü iğne hakkında bilmeniz gerekenler

Haberi Okumak için Tıklayın

Tek tüpün alınması trafik kazalarında yumurtalığın hasar görmesi , dış gebelik gibi olumsuzluklardan ötürü gerçekleşmektedir. Ender olarak tek tüpü alınan kadınlarda hormonal değişimlerden ötürü menepoz gerçekleşebilir. Fakat genç yaşlar da bu risk yoktur. Sayfamıza sık olarak yöneltilen sorulardan biri her iki tüpüm alın dı hamile kalma olasılığım var mı ? Bu sorunun cevabı maalesef hayır. Normal yolla hamile kalma şansı  yoktur. Yumurta üretimi olmayacağın dan tüp bebek ve aşılama gibi tedaviler de olanaksızdır.. Yukarda belirttiğimiz gibi ancak bu durumda olanlar  yumurta bağışı sayesinde anne olabilmektedir.  Türkiyede yumurta bağışı ile gebelik elde etmek yasal değildir.

Tek tüpü alınan kadınlarda , uygun tedavi yöntemi uygulanarak( aşılama , tüp bebek ) gebelik sağlanabilir. Bazı hastalar kendiliğin den de normal yollar dan gebe kalabilir. Sayfamıza sık yöneltilen bir diğer soru ise , tek tüpüm ve kanallarım tıkalı hamile kalır mıyım ?  Diğer yumurtalıkta  bir sorun yok ise tabiki gebe kalmak mümkündür. Ayrıca günümüzde  tıkalı tüpler ve kanallar girişimlerle açılmaktadır.Kadınlarda kısırlık nedenlerin den biridir tüplerdeki problemler. Tubal faktör olarak adlandırılan bu durum  tedavi edilebilmektedir.

Yumurtalıklarım az çalışıyor az yumurta üretiyor diyorsanız

Haberi Okumak için Tıklayın

Ayrıca aşılama ve tüp bebek gibi tedavi yöntemleri ile gebelik sağlanabilmektedir. HSG ile her iki tüpün tıkalı görülmesi yanıltabilir. Bu yüzden  laparoskopi ile  hastanın değerlendirilmesi gerekmektedir.  Rahim filminde tıkalı görülen kanallar laparoskopide açık olarak görülebilmektedir. Tek tüple hamile kanlınırmı , adlı konumuzu incelediniz. Tek tüple hamile kalma  ile ilgili sorularınızı bizlere bu başlık altından yönlendirebilir, sorularınıza en kısa sürede yanıt alabilirsiniz..