X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Toksoplazma ile dogum yapanlar

Toksoplazma ile dogum yapanlar Toksoplazma olanlar kadınlar kulübü Toksoplazma olan hamileler nasıl doğum yaptınız işte merak edilen tüm bilgiler

Toksoplazma ile dogum yapanlar Toksoplazma Nedir ?

Toksoplazma, insanları enfekte edebilen ve genelde hayvanlardan geçen bir hastalık türü sevgili hamilemiyim.org kullanıcıları ve sevgili misafirler. Bu bir hayvanda olabilir örneğin kedilerde vardır ama öyle kediyi ellemeniz ve okşamanız ile size bulaşmazlar. Sadece bu hayvanların dışkısı ve dışkının bulaştığı eşyalar zeminler yolu ile çiflik hayvanları kaz tavuk koyun vs onlara bulaşırlar. Bu hayvanların etlerini tüketmemiz neticesinde besin yolu ile yani bizlere ulaşırlar ve bulaşırlar. Az pişmiş et tüketiyor iseniz bu duruma son derece dikkat etmeniz gerekiyor. 

Toksoplazma Nedenleri Neden Olur 

En büyük bulaşma sıkıntısı malesef kediler kızlar. Kedi besliyor iseniz kedi dışkısına özellikle dikkat edeceksiniz. Bu dışkı ile temas etmeniz durumunda sizde de toksoplazma olma ihtimali malesef son derece yüksek oluyor. Dışkı ile temas ediyor iseniz ellerinizi mutlak suretle çok iyi şekilde yıkamanız gerekmektedir. Dışarıda yaşayan sokak hayvanlarında toksoplazma görülme ihtimali, evde yaşayan kedilere nazaran çok ama çok daha fazladır. Çi et ile temas eden her türlü malzemeyi kesinlikle sıcak su ve sabunlu su ile yıkarayak iyice durulamanız geremkektedir. 

Toksoplazma Risk Faktörleri Nelerdir

Malesef toksoplazma dünyanın hemen hemen her yerinde görülen bir hastalıktır. Hastaların tamamı bu şekilde virüse maruz kalabiliyorlar. Eğer bağışıklık sistemleriniz de zayıf ise, bu durumdan son derece fazla etkileneceğiniz anlamına gelmektedir. 

Buraya kadar siz değerli anne adaylarına Toksoplazmanın ne olduğu hususunda bilgiler sunduk bir de şunu yazmak istiyorum kızlar size Peki sizde toksoplazma var mı hangi belirtiler ile ortaya çıkıyor işte ayrıntılar. 

Hamilelikte Toksoplazma Belirtileri Nelerdir ?

  • Vücutlarınızda ağrı hissedersiniz,
  • Başınız aşırı derecede ağrır,
  • Ateşiniz yükselir ve bir türlü düşmez
  • Sürekli olarak yorgunluk
  • Bilinç kaybı ve odaklanamama durumu,
  • Bulanık görme görmede kayıp

Şeklinde ortaya çıkar. şimdi en çok merak edilen durum ise hamilelikte toksoplazma olan kadınlar  için yazacaklarımız. Doğru ya bu konuya sizler bunun için geldiniz şimdi ayrıntıları yazmak istiyorum sizlere. 

Soru cevap şeklinde giderek kafanızdaki tüm soruları cevaplandırmak istiyoruz. 

Gebelikte toksoplazma olan kadınlar tedavi olabilir mi tedavi edilebilir mi 

Cevap tabiki evet arkadaşlarım. Bunun için antibiyotik tedavisine başlanır erkenden teşhis edilmiş ise toksoplazma bebeğe geçmeyecektir. Bunun için enfeksiyonun tedavi ile vücutalrınızdan atılması sağlanabilir. Eğer bir şekilde yapılan tetkiklerde bebeğinize bu toksoplazma bulaştığı ortaya çıksa bile, bebeğinizi henüz doğurmadan siz, doğduktan sonra da bebeğiniz dünyaya geldikten sonra tedavi edilebilir. Ciddiye alınması gereken bir hastalıktır. 

Hamilelikten Önce Toksoplazma geçirdim Hamile Kalırsam Bebeğim Riske Girer mi ?

En çok merak edilen sorulardan birisi budur. Eğer siz evlenmeden önce 6 9 ay kadar önce bu rahatsızlığı geçirdi iseniz. Bub rahatsızlık ile ilgili bir bağışıklığınız vücunuz tarafından geliştirilir. Başka bir deyişle, bağışıklık sisteminiz bu mikroba karşı antikor üretir ve bu da sizin bebeğinize kesinlikle bulaşmasının önüne geçecektir. Cevap hayır bebeğiniz riske girmeyecektir. 

Hamilelikte Toksoplazma olup doğum yapanlar 

Değerli anne olmuş ve bu rahatsızlıktan dolayı sıkıntılar yaşamış sevgili anneler. Lütfen süreç ile ilgili yaşadıklarınızı bizler ile paylaşın. Sizin durumunuzda olan annelerin yüreklerine küçük bir umut, yönlendirme için doktor ve hastane tavsiye edin olur mu ?

Toksoplazma ile dogum yapanlar toksoplazma ile hamile kalan kadınlar