X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Tüp bebek tedavisi hakkında merak edilen soru ve cevaplar

Tüp bebek kısırlık sorunu  olan çiftlerin çocuk sahibi olabilmeleri için uygulanan bir yardımcı üreme tekniğidir. Her tür kısırlık durumunda tüp bebek tedavisi uygulanmaz. Makalemizin devamın da tüp bebek nedir, tüp bebek kimlere yapılır, tüp bebekte gebelik belirtilerine dair detayları bulabilirsiniz..

Tüp bebek kısırlık sorunu  olan çiftlerin çocuk sahibi olabilmeleri için uygulanan bir yardımcı üreme tekniğidir. Her tür kısırlık durumunda tüp bebek tedavisi uygulanmaz. Makalemizin devamın da tüp bebek nedir, tüp bebek kimlere yapılır, tüp bebekte gebelik belirtilerine dair detayları bulabilirsiniz..

Tüp bebek kısır olan çiftlere uygulanan en etkili üreme tekniklerinden biridir. Tedavide kadın ve erkeğin üreme ile ilgili sıkıntılarının olup olmadığı anlaşılır. Öncelikle erkeğin semenine , kadının yumurtalarına bakılır. Yardımcı ovülasyon ilaçları ile kadının yumurtalıkları uyarılır. Belli bir olgunluğa erişen yumurtalar toplanır. Daha önce erkeğin yıkanan ve ayıklanan en iyi spermleri bir araya getirilir.  Kadının yumurta hücresi ve erkeğin sperm hücresinin laboratuvarda vücut dışında birleştirilmesi sonucunda oluşan embriyolar rahim içine yerletirilir.  Uygulamada yumurtanın döllenmesi beklenir ve döllenen  yumurta rahim içine bırakılır.

Tüp bebek tedavisi tüpleri kapalı olan,ameliyatla tüpleri alınan, nedensiz kısırlıkta erkekte sperm sayısının düşüklüğü,azospermi,oligospermi, endometriozis ,yumurtlama problemi olanlarda ,polikistik over sendromu olanlarda  aşılama ile çocuk sahibi olamayanlarda uygulanan bir üreme tekniğidir. Görüldüğü üzre tüp bebek herkese yapılmaz. Saydığımız problemlerin varlığında tüp bebek tedavisi uygulanır.

Tüp bebekte başarı oranı yapılan kliniğin özelliklerine göre değimektedir.  Ayrıca hastanın yaşı , yumurtalık kapasitesi,  başarı oranını etkilemektedir. Tüp bebek tedavisi ile başarılı bir şekilde gebelik elde edilse bile bu gebeliklerin yaklaşık %20 si düşük ile sonuçlanmaktadır. Ayrıca tüp bebek tedavisinde dış gebelik vakası da gerçekleşebilmektedir. Tüp bebek başarı oranını düşüren diğer faktörler, hastanın sigara ve alkol tüketmesi, tüplerde sıvı birikimi, sperm kalitesinin çok düşük olmasıdır. Üçten fazla tüp bebek tedavisi olupta başarısız sonuç elde ednlerde mutlaka birproblem vardır. Çiftlerde genetik ve kromozal bozukluklar, anne adayında pıhtılaşma sorunları,rahimde polip,yapışıklık ve myom olması tüp bebek tedavisinde başarı oranını düşürebilmektedir.

Tüp bebekte gebelik transferden 12 gün sonra hcg testi ile öğrenilebilir.  Tüp bebekte gebelik belirtileri  pek olmaz.  Hamilelik belirtileri tüp bebek yapıldıktan 15 sonra başlar. Bu yüzden tüp bebekte gebelik sadece en erken şekilde test yaparak öğrenilebilir. Tüp bebek tedavisi ile ilgili makalemizi incelediniz. Tüp bebek tedavisi ile ilgili sorularınızı bizlere bu başlık altından yönlendirebilir , sorularınıza en  kısa sürede yanıt alabilirsiniz.