X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Tüp bebekte beta hcg değerleri hakkında bilmeniz gerekenler

Tüp Bebekte Beta Hcg değerleri Örnekleri Hamilemiyim kadınlar Kulübünde Sizlerle...

Tüp Bebekte Beta Hcg değerleri Örnekleri Hamilemiyim kadınlar Kulübünde Sizlerle...

IVF prosedüründen doğan bebeklere genellikle tüp bebek denir. Bu işlem işlem sırasın da kadının yumurtaları toplanır, erkeğin en iyi spermleri seçilip bir laboratuvarda döllenir . Sağlıklı bir embriyo geliştikten sonra kadının rahmine aktarılır. İmplantasyon gerçekleşir ve gebelik başlar. Birden fazla embriyo aktarılabilir ve birden fazla gebelik oluşabilir. İlk tüp bebek tedavisi başarısız olursa tedavinin tekrarı gerekebilir.

Tüp bebek nedir ?

Tüp bebek kadınların hamile kalmasına yardımcı olmak için yardımcı üreme teknolojisinin en etkili türüdür. Bu yöntemle bir çok çift bebek sahibi olabilmektedir.Tüp bebek başarı şansını kadının yaşı,yumurtasının kalitesi ve erkeğin sperm kalitesi etkilemektedir. Tüp bebek tedavisi olanlar da öncelikle yumurtalar ilaç tedavisi ile uyarılır. Daha sonra kadın yumurtlama takibine girer. Yumurtlama gerçekleşmiş ve belli bir olgunluğa erişmiş ise anestezi altın da toplanır. Bu arada erkeğin spermi istenir. Erkek sperm örneği vermeden önce 4 gün cinsel perhizli olması gerekmektedir. Spermler özel teknikle yıkanıp ayıklanır. En iyi spemler seçilir . Seçilen spermler kadından toplanan yumurtalarla özel teknikle döllenir.

 

 

 

Tüp bebekte gebelik testi ne zaman yapılır ?

Döllenme başarılı olursa bölünme başlar ve bu süreç hekim tarafından dikkatlice izlenir. Elde edilen embriyo kadının rahmine aktarılır. Transfer işlemi gerçekleştikten sonra yaklaşık transferin 12. günü gebelik testi yapılır. Erken yapılan testler yanıltabilr. Bu yüzden tedavi gören hastalara hekimlerinin önerdiği tarihte test yapmalarını öneriyoruz.

Beta hcg testi ne zaman yapılmalı ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Tüp bebek HCG değeri

Tüp bebek tedavisi sonrası hcg testi değerleri ise ; 10 ve üstü değerler gebelik olarak kabul edilir. Yalnız şunu belirtmekte fayda var pozitif görünen değerler her zaman gebelikle sonuçlanmaz. Bu yüzden pozitif sonucu mutlaka hekiminize bildirin. Hcg değerleri dikkatle izlenmelidir. Zamanı geldiğin de pozitif bir test sonucu hekim ultrason muayenesi yapacaktır. Tüp bebek tedavisin de dış gebelik riskide vardır. Bu yüzden hcg değerlerine dikkat etmek gerekir.

Tüp bebek tedavisi gören hastalar genelde bizlere idrardanmı gebelik testi yapmalıyım yoksa kandanmı diye sorarlar. Bizim cevabımız şudur. Mutlaka kanda gebelik testi yani hcg yaptırın. Hcg testinin yanılma payı yoktur ve % 100 en net sonucu verir. Tüp bebek tedavisinde kanama lekelenme görenler de mevcuttur. Her kanama ve lekelenme gebeliğin oluşmadığı anlamına gelmez. Durum ne olursa olsun mutlaka doktorunuzu bilgilendirin ve doktor kontrolün de olun.

Beta HCG testi sonucuna göre kaç haftalık hamileyim

Haberi Okumak için Tıklayın

Sevgili takipçilerimiz , tüp bebek  ile ilgili her türlü soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilirsiniz. Sorularınıza en kısa zaman da cevap verilecektir. Dileyen her kadının anne olması dileği ile..