X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Yalancı hamilelik nedir? Yalancı hamileliğin belirtileri nelerdir işaretleri sorular ve cevaplar

Yalancı gebelik nedir , şu şekilde bir şey olabilmektedir mi diyorsunuz . Evet yalancı gebelik diye bir şey var . Yalancı hamilelikte , gebe olmadığı takdirde tüm belirtilerin gebe olduğunu işaret ediyorsa bunun için yalancı gebelik deniliyor. Bu yazımızdan sonra sizler de bu gebelik durumu ile karşı karşıya mısınız öğrenecek ve sorgulayacaksınız.

Yalancı gebelik nedir Yalancı Hamilelik Belirtileri Nelerdir ?

Yalancı gebelik nedir , şu şekilde bir şey olabilmektedir mi diyorsunuz . Evet yalancı gebelik diye bir şey var . Yalancı hamilelikte , gebe olmadığı takdirde tüm belirtilerin gebe olduğunu işaret ediyorsa bunun için yalancı gebelik deniliyor . Bir Taraftan gebe kalmak isteyen kadınlar için kendini gebeyim diye inandırdıysa bu statü kadınlar için kolay olmayan bir durumdur .

Hamilelik belirtileri ilk hafta olanlar hakkında bilmeniz gerekenler

Haberi Okumak için Tıklayın

Anne olabilmek için kendini öyle bir inandırıyor ki kadınlar , sahiden hamileymiş gibi benzer bulgular olabiliyor . Yalancı hamilelikte inanmayacaksınız ama , gebeliğin tüm belirtilerini görmek mümkün; Mesela gebe kalmış gibi adetten kesilebiliyorsunuz , mide bulantısı başlayabiliyor veya göğüsleriniz şişip hassaslaşabiliyorsunuz ama bu bulgular sizin gebe olduğunuz manasına gelmez . Sebebi ise bunların tümü yalancı gebelik belirtileridir

Yüzde Yüz Hamilelik Belirtileri Arayanlar

Haberi Okumak için Tıklayın

HAYAL EDİLEN (YALANCI) HAMİLELİK -PSEUDOCYESIS:

Menopoza giren bazı kadınlarda ya da hamile kalmayı çok isteyen bazı kadınlarda yalancı hamilelik gelişebilmektedir.

Bu gibi vakalarda hamileliğin tüm öznel [örneğin iştah sapmaları, bulantı, halsizlik) bulguları gelişir, karın gaz ve / veya yağ birikmesiyle büyüyebilir. Bazen adet bile kesilebilir. Memelerde hamilelikle ilgili değişiklikler gelişebilir. Ancak adından da anlaşılacağı gibi olay gerçek bir hamilelik olmayıp, hayal edilmiş olan bir hamileliktir. Gerçek bir hamilelik olmadığı halde, bir kadında hamilelik belirtilerinin görülmesidir. Şiddetli çocuk arzusu olan kadınlarda rastlanır.

İlk hamilelik belirtileri erken gebelik belirtileri böyle anlaşılır

Haberi Okumak için Tıklayın

Böyle aşırı çocuk arzusu olan bir kadında, adet görülmemesi, bulantı, kusmalar, aşerme ve karnın büyümesi gibi gebelik belirtileri bazen doktoru bile yanıltacak kadar gerçek bir gebeliği andırır. Bu durumda 9 ay süreyle kendisini hamile sanan ve 9 aylık hamile bir kadın görünümünde kadınlar vardır. Böyle kadınların gerçek hamile olmadıkları yapılan tetkiklerle ortaya çıkarılabilir.

Bu kadınlar gebe olmadıklarını öğrendiklerinde karınlarındaki şişlik yavaş yavaş inmeye ve diğer belirtiler de kaybolmaya başlar. Karınlarının gebelik olmadığı halde hamile gibi şişme göstermesi, burada yağ dokusu ve sıvı toplanması sonucudur. Yalancı hamilelik tamamen psikolojik kökenlidir. Bu tür kadınlarda genellikle aşırı bir çocuk arzusu vardır. Böyle normal bir hamilelik süresi boyunca kendini hamile sanan kadın.doktor muayenesi ile hamile olmadığını anladığında bir şaşkınlığa uğrar, adeta yıkılır.

Gebe olmadığını anlayan kadında tüm hamilelik belirti ve bulguları hızla kaybolur. Böyle kadınlara psikolojik açıdan yardımcı olmak gereklidir.Yalancı gebelik (Yalancı hamilelik, pseudocyesis) kişinin gerçekte hamile olmamasına rağmen karnında şişme, bulantı, kusma, adet görmeme, aşerme, göğüslerde hassasiyet, kilo alma gibi gebelik belirtilerini aynen yaşadığı bir psikolojik bozukluktur. Bu durum genellikle çocuk sahibi olmayı aşırı derecede isteyen ve üzüntü duyan kişilerde gerçekleşir. Hasta bebek hareketlerini hissettiğini bile söyler. İnsan psikolojisinin vucut üzerine ve fizyoloji üzerine ne kadar etkili olabileceğinin görüldüğü en açık durumlardan birisidir. İngiltere kraliçesi Mary Tudor bu durumun en ünlü örneğidir. Ayrıca köpek, kedi, fare gibi hayvanlarda da rastlanılan bir durumdur.

İlk hamilelik belirtileri erken gebelik belirtileri böyle anlaşılır

Haberi Okumak için Tıklayın

Yalancı gebelik gebelik takliti yapan kişilerden farklıdır. gebelik takliti yapan kişiler gebe olmadıklarını bildikleri halde bazı nedenlerden dolayı kendilerini etrafa gebeymiş gibi gösterirler, yani rol yaparlar. Yalancı gebelikte ise kişi kendisinin gebe olduğundan emindir, buna gerçekten inanmıştır.

Tedavisinde psikiyatri uzmanından yardım alınmalıdır.