X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Yumurta rezervi az olanlar ne yapmalı

Yumurta rezervi az olanlar ne yapmalı yumurtlamanın çoğalması için yapılacaklar ve daha fazlası  hamilemiyim kadınlar kulübünde sizleri bekliyor.

Yumurta rezervi az olanlar ne yapmalı yumurtlamanın çoğalması için yapılacaklar ve daha fazlası  hamilemiyim kadınlar kulübünde sizleri bekliyor.

Kadınlarda artan yaşla beraber yumurtalık rezervin de azalma olabilir. Yumurta rezervi nin azalaması sadece ileri yaşta görülmez ,erken yaşta da görülebilir.Erken yaşta görülen yumurta rezervi nin azalması gebe kalmada ciddi sorunlar oluşturabilir.Yumurta rezervi nin ileri yaşta olması normaldir ama erken yaşta görülmesi normal kabul edilemez.Özellikle anne olmak isteyen bayanlar için ciddi bir sorun dur.Yumurta rezervinin  azalması ile ilgili detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Gebeliğin oluşabilmesi için kadının yumurta kapasitesinin iyi ve kaliteli olması gerekiyor.Gebe kalma şansının en yüksek olduğu yaş 25  yaşları civarıdır.Gebelik oranı ilerleyen yaşla beraber azalır.35 yaşından itiberen bu azalma hızlanır.Kısacası yumurta rezervinin azalması  üreme fonksiyonunun kaybı demektir.Zaman doğurganlık açısından bayanların aleyhine işliyor.Bu kaygıyı yaşayan bir çok bayan bir an önce çocuk sahibi olmak istiyor.

Yumurtlamayı arttırmak için kürler ve öneriler

Haberi Okumak için Tıklayın

Bayanlar  sabit bir yumurta miktarıyla  dünyaya gelir.Bu yumurta sayısı bir milyon kadardır.Çocukluk döneminde bu sayı azalır,ergenlik döneminde ayda bir yumurtlama gerçekleşir.Menepoz dönemine kadar bir bayanda 350-400 yumurta kaybı olur.Yumurta rezervinin azalmasıyla gebelik oranı azalır hatta düşükle bile sonuçlanabilir.Yumurta rezervinin değerlendirilmesi için bazı yöntemler vardır.Yumurtanın kapasitesini ölçme .Adet dönemin ikinci  yada üçüncü günü yapılan FSH ve estradiol testi yapılır.Bu testler yumurta rezervi hakkında net sonuç verir.Ayrıca usg incelemesi de  yumurta rezervini saptayabiliyor.Yumurtanın  kalitesi genetik yapıyada bağlıdır.

Yumurtlamayı arttıran yiyecekler bitkileri biliyor musunuz ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Yumurtanın kalitesi gebeliğin başarılı olması için önemli bir kriterdir.Yumurtanın kalitesini düşüren sebepler , yaşam kalitesi,genetik faktörler,yumurtalık ameliyatları ,ileri yaş,sigara içmek bazı ilaçlar gösterilebilir.Yumurtalık rezervinizin durumunu  anti müllerian  testiyle öğrenebilirsiniz.Bu test mens gününe bağlı kalmaksızın  ölçülebilen en güvenilir testtir.Bu test size doğurgan olup olmadığınız  hakkında bilgi vermez.Sadece yumurtalık rezervi hakkında bilgi verir.Yumurta rezervi ile ilgili olarak alınabilecek tedbirler mutlaka vardır.Önemli olan tedaviye geç kalmamak.Bu yüzden hekim kontrolünden geçmeyi ihmal etmeyin.Yumurta sayınızda ciddi anlamda azalma varsa yumurtalarınızı öceden dondurabilir ilerde çocuk sahibi olabilirsiniz. Antral folikül sayımı ile yumurta sayınızı öğrenin. Antral folikül sayım ultrasonla görülebilen,sayılabilen küçük folüküllerdir.Yumurta rezervin de azalma ile ilgili sorularınızı bize bu başlık altından yönlendirebilir,sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.

Adetliyken yumurtlama olurmu ?

Haberi Okumak için Tıklayın