X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Yumurtladığımı nasıl anlarım ?

Yumurtlama Belirtileri Yumurtladığımı nasıl anlarım yumurtlamanın belirtileri nelerdir hamilemiyim kadınlar kulübünde sizlerle

Yumurtlama Belirtileri Yumurtladığımı nasıl anlarım yumurtlamanın belirtileri nelerdir hamilemiyim kadınlar kulübünde sizlerle

Vajinal akıntı, üreme çağındaki her kadında meydana gelen normal bir olgudur. Servikal mukus olarak bilinen vajinal akıntı serviks bezleri tarafından üretilir. Bu vajinal akıntının işlevi vajinayı yağlamak ve ölü hücreleri ve bakterileri dışarı atmaktır. Genellikle, bir kadının vücudu her gün yaklaşık 3 ila 4 mililitre beyaz vajinal akıntı üretir.Normal olarak vajinal akıntıda koku yoktur, ancak adet döngüsünün farklı aşamalarında hafif bir koku ortaya çıkabilir. Stres, doğum kontrol hapları, emzirme, gebelik, vb. Gibi bir dizi faktör de vajinal akıntının rengini ve kıvamını etkiler.

 

Servikal mukus veya vajinal sıvı akıntısı bir kadından diğerine değişebilir.önemden sonraki ilk günlerde, vajinal akıntı miktarı en azdır ve tutarlılıkta yoğundur. Yumurtlama sırasında akıntı daha yoğundur.Bir kadın yumurtlarken, vücudunda çok fazla hormonal değişiklik olur. Aslında, iki hormon, östrojen ve progesteron yumurtlama sürecinde çeşitli noktalarda yükselir ve düşer.

Yumurtlamayı arttırmak için kürler ve öneriler

Haberi Okumak için Tıklayın

Bu değişiklikler, yumurtlama sırasında, yumurtlamadan önce ve sonra bir dizi değişikliğe neden olur.Bununla birlikte, yumurta olgunlaştıkça, daha fazla mukus salgılanır ve bazı kadınlar yapışkan bir akıntı yaşayabilir. Yumurtanın serbest kalmasıyla, daha yoğun akıntı salgılanır. Bir kadının hamile kalma şansı bu bereketli dönemde olur. Akıntının hacmi artar ve yumurta akı kıvamında olur.Yumurtlama gerçekleştiğinde, akıntının kıvamı tekrar değişir. Hamile kalmaya çalışan kadınlar, vajinal akıntının kıvamını, doğurganlık döneminin ne zaman başladığını anlayabilmeleri için gözlemlemelidirler.Yumurtlama sırasında vajinal akıntıda meydana gelen değişiklikler kadından kadına değişebilir.

Her kadının yumurtlamaya verdiği cevap biraz değişebilir. Bununla birlikte, yumurtlama sırasında meydana gelen hormonal değişiklikler genellikle çoğu kadın üzerinde aynı etkiye sahiptir. Çoğu kadın, akıntısının giderek daha net ve daha az yapışkan olduğunu fark edecektir. Çoğu kadın, yumurtlama anında ıslak ve kaygan hale geldiğini belirtiler nelerdir ?

Yumurtlama ovülasyon dönemi hesaplama

Haberi Okumak için Tıklayın

Yumurtlamanın tipik belirtileri:

Artan servikal akıntı

Cinsel istekte artış

Gögüs hassasiyeti

Şişkinlik ödem

Kasıklarda ağrı kramp

Baş ağrısı veya mide bulantısı

Yumurtlama lekelenmsi

Normalde vajinal beyaz akıntı saf beyaz veya kremsi beyaz renktedir. Menstrüel siklusun başlangıcında veya sonunda akıntının olması normaldir.Bununla birlikte, enfeksiyon durumunda akıntı sarı yeşil ve kötü kokulu olabilir.Ovulasyon genellikle adet döneminden yaklaşık 14 gün sonra gerçekleşir. Net bir akıntı çok yaygındır, ancak bu zaman zarfında küçük bir kanama meydana gelebilir. Bu kan rengi kahverengi olabilir. Kahverengi vajinal akıntı sadece dönemlerden kalan kan olabilir ve bu nedenle zararsız olabilir ancak aynı zamanda daha karmaşık bir tıbbi duruma işaret edebilir.Yumurtlamadan kaynaklanan lekelenme bir kaç damladan ibarettir. Yumurtlama sırasında kasıklarınızda ağrı batma,bel ağrısı,gögüs hassasiyeti,ciltte parlaklık ve cinsel istekte artış olabilir.

Adetliyken yumurtlama olurmu ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Sevgili okurlar Yumurtladığımı nasıl anlarım başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.