X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?

Aşılama Sonrası Lekelenme leke gelmesi normal mi kahverengi pembe leke Kadınlar Kulübü Hamilemiyim ? Aşılamadan sonra kadınların başına gelen lekelenme hamilelik şeklinde mi algılanmalı ? Acaba hamilemiyim hamile kalabildim mi bu lekelenme için düşük mü diyebiliriz. ? İşte merak edilenleri yazdık.

Aşılama Sonrası Lekelenme leke gelmesi normal mi kahverengi pembe leke Kadınlar Kulübü Hamilemiyim

Aşılama uzun bir süre gebe kalmaya çalışmış,  fakat sonuç alınmamış kadınlara uygulanan  basit bir üreme yöntemidir.Erkekten alınan spermin, özel yöntemlerle işlem görüp kadının rahmine bırakılmasıdır.Aşılama tedavisi gören bayanlar tarafından sayfamıza sık yöneltilen sorulardan birine bu konu da değinicez. Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı,Aşılama  ve aşılama sonrası dikkat edilicek detaylar,yazımızın devamın da.

Çocuk sahibi olamayan çiftlere uygulanan popüler  ve başarılı bir tedavi yöntemidir aşılama.Genellikle uzun süre gebe kalmaya çalışmış fakat başarılı olamamış çiftlere uygulanan bu tedavinin başarı oranı yüz güldürücüdür.Basit ve günümüz teknolojilerine göre hemen hemen hiç ağrısız bir işlemdir.Aşılama tedavisin de erkekten alınan spermler laboratuar ortamında yıkanıyor ve ayıklanıyor.Bu işlem aşılamayı artıran bir faktördür.

Aşılama öncesi tedaviye başlamadan önce çiftler değerlendirilmeli,gebe kalmaya engel durum saptanmalıdır.Kadının hormon tetkitlerine bakılmalı,rahim filmi çekilmelidir. Erkekte sperm sayısı incelenmelidir. Test sonuçları olumlu ise aşılama tedavisine başlanabilir.

Aşılama sonrası gebelik belirtileri ne zaman yapılır ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Aşılama da anne adayının yumurtalıkları ilaçlarla uyarılarak belli bir olgunluğa eritikten sonra  çatlatma iğnesi uygulanır. İğne yapıldıktan  32-36 sonrası aşılama yapılır.Aşılama sonrası anne adayı günlük yaşamına dönebilir.Aşılama sonrası ağrı işlerden kaçınılmalı en az 3 gün istirahat edilmeli.İşlemin yapıldığı şehirde kalmıyor,farklı şehirde yaşıyorsanız o gün kesinlikle yolculuk yapmayın.Aşılama sonrası gebelik belirtileri  2-3 hafta sonrası görülmeye başlar.Kasıklarda ağrı,gögüslerde ağrı ve büyüme,kabızlık ,bel ağrıları,damarlarda belirginleşme.Aşılamadan 2 hafta sonra kanda gebelik testi ile sonuç araştırılır.Size önerilen tarihten önce kesinlikle test yapmayın.

Aşılama sonrası küçük kanama ve lekelenmeler anne adayını korkutup endişelendiriyor ve bize bu konu hakkında sık sorular  geliyor. Aşılama oldum  sonrası lekelenme ve kanamam oldu.Bu tarz bir kanamanın, hamileliğe herhangi bir olumsuz etkisi olmaz. İşlem uygulanırken rahim ağzında az miktarda leke şeklinde kanama görülebilir.  Aşılama sonrası küçük lekelenmelerin olması olağan bir durumdur,olumsuz düşünmeyin.

Şayet lekelenmeler 3 günden fazla ise mutlaka hekiminizle iletişime geçin.Aşılamanın başarı oranı yumurtlama promlemi olan bayanlar için % 15-20, açıklanamayan tür problemi olan bayanlar için ise % 10-15’dir.Bize sık yöneltilen bir diğer soru ise aşılama sonrası ilişkiye girmek sakıncalı olurmu ?  Öncelikle aşılama sonrası ilişkiye ancak hekiminiz karar verebilir.Aşılama sonrası hekim cinsel birliktelik hakkında sizi bilgilendiricektir.Aşılama ile ilgili sorularınızı bize bu başlık altından yöneltebilir,sorularınıza en kısa sürede yanıt alabilirsiniz.Dileyen herkesin anne olması temennisi ile.