X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebeliğin İlk Belirtileri Nelerdir Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de

Gebeliğin İlk Belirtileri Nelerdir Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de Gebeliğin ilk belirtileri idrar rengi kasık ağrısı ishal durum gaz durumu... Kısacası işte karşınızda sizlerin hamile olduğunu gösteren ilk belirtiler şunlardır.

Gebeliğin İlk Belirtileri Nelerdir Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de

Gebeliğin belirtileri ilk olarak nasıl başlıyor ? Gebeliğin ilk belirtileri hakkında bilgiler

Malesef biz kadınlar gebeliğin tek tek  olarak belirtileri hususunda biraz bilgisiziz kızlar. Çoğu zaman adet belirtileri ile bu durum karşılaştırılmakta ve çoğunlukla da sonu hüsran olan psikolojik çöküntü durumları ile son bulmakta bu durum. Birazdan sizler için yazacağımız her şey tüm belirtiler durumu, tamamen dünyada yaşayan kadınların hamilelik bulgularından alınmıştır. Bilimsel olup bazıları sizle olabilir bazı belirtiler ise olmayabilir.

Hamilelik belirtileri ilk hafta olanlar hakkında bilmeniz gerekenler

Haberi Okumak için Tıklayın

Gebeliğin dünya literatüründe bilinen ilk belirtilerini şu şekilde özetlememiz mümkün. Belirttiğimiz üzere tüm belirtileri görebilir yaşıyor olabilir ya da bazılarının sizde olduğunu tespit edebilirsiniz. 

GEBELİĞİN İLK 7 BELİRTİLERİ ŞUNLARDIR:

  1. Bulantı: Sabahları daha belirgin olan bulantılar genelde günün ilerleyen saatlerinde hafifler ya da kaybolur. Bazı hastalarda beklenen adet gününden bile önce ortaya çıkabilir. Gebeliğin 10. haftasına kadar şiddeti artabilir. Büyük bölümünde daha sonra kaybolur. Gebelik hormonunun (Chorionic gonodotropin) düzeyindeki artışa bağlanmaktadır.
  2. Kokulara karşı duyarlılık: Genel olarak kokulara karşı bir duyarlılık olsa da her anne adayında farklı şekilde ortaya çıkabilir.Örneğin mutfağa giremeyen,sabun kokusuna duyarlılık nedeniyle ellerini yıkayamayan,dişlerini fırçalayamayan anne adaylarına sıklıkla rastlarız.
  3. Fazla uyuma ihtiyacı: Genelde hamileliğin erken dönemlerinde ortaya çıkar. Bir türlü uykunuzu alamazsınız ve uykuya doyamazsınız. Bu durumu özellikle Çalışan hanımlar bunu daha iyi fark edebilir.
  4. Tansiyon düşmesi: Açlık durumunda ve yetersiz sıvı alındığında daha sık görülür. Gebeliğin etkisiyle  dolaşım sisteminde oluşan değişikliklere bağlıdır .Birinci ve ikinci 3 aylık periodta belirgindir.
  5. Kasık ağrıları: Ani yapılan hareketlerde , oturur pozisyondan ayaga kalkarken ya da yatar pozisyonda sağa sola dönerken çoğu kez tek taraflı ,ancak bazen çift taraflı da olabilen kısa süreli  keskin ağrılar görülebilir.  ‘Round ligament ağrısı’  olarak bilinen bu ağrı rahimi yerinde tutan bağların gerilmesiyle ortaya çıkar.Keskin bir ağrı olmasına karşın zararı yoktur. Ani hareketlerden kaçınmak uygun olacaktır.
  6. Sık idrara çıkma:  Erken dönemde başlar ve  genelde  hamilelik boyunca  da devam eder.
  7. Göğüslerde değişiklikler  : Şişkinlik, gerginlik ve ağrı görülebilir. Özellikle halk arasında sızlama olarak adlandırılır. Ellerinizi dokunduramazsınız. Acı çekersiniz. Bu bulgular adet öncesi gerginlik sendromunda da ortaya çıkabilecek bulgulardır. Ayrıca bazı gebelerde de görülmeyebilir.

    Yüzde Yüz Hamilelik Belirtileri Arayanlar

    Haberi Okumak için Tıklayın

Sizlerde de yukarıdaki bulgular eşleşiyor ise gebelik için test yaptırma vaktiniz gelmiş demektir. İkinci çizginiz çok silik çıkarsa kızlar lütfen kandan BETA HCG gebelik testi yaptırın.

Allah, dileyen tüm kadınların kucaklarını doldursun inşallah.

İlk hamilelik belirtileri erken gebelik belirtileri böyle anlaşılır

Haberi Okumak için Tıklayın