X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Ispanaklı kek nasıl yapılır?

Evde ıspanaklı kek yapımı kadınlar kulübü hamilemiyim'de Çocuklarımızın bayılacağı Ramazan Aylarına özel her zaman tüketebileceğiniz ıspanaklı harika kek tarifimi veriyorum.

EVDE ISPANAKLI KEK NASIL YAPILIR 

Ispanak barındırdığı vitaminlerle demir  iyot ve fosfat açısından zengindir. Çocuklar ve  demir eksikliği olan büyükler için tam bir enerji deposudur. Kanserden boğaz ağrısına tansiyondan sindirim sistemi bozukluğuna kadar bir çok rahatasızlığa iyi gelir. Ayrıca zihni kuvvetlendiren ıspanak alzheimer hastalığının  da düşmanı. Ispanağın en bilinen özellikle kasları güçlendirmesi. Bir çoğumuz temel reisin ıspanak yemeyi teşvik eden çizgi filmi ile büyüdük. Çizgi filmde vurgulanan da tam da bu işte .Ispanağın sadece bir kaç  faydasını saydık oysa daha bir çok yararı  var. Arama motorundan ıspanağın yararlarını detaylı inceleyebilirsiniz.

Yukarda ıspanağın faydaları hakkında küçük bilgiler verdik.Çocuklarınıza ıspanak yedirmekte zorlanıyorsanız vereceğim tarifle çocuklarınıza ıspanak yemeyi sevdirebilirsiniz.Tarifimizin ismi ıspanaklı kek.Kekimiz görünüm itibariyle yeşil renkte olucak ve çocuklar fıstığa bayıldığı  için kekin içinde fıstık olduğunu söyeleyerek keki yemeye teşvik edebilirsiniz.Lafı daha fazla uzatmadan ıspanaklı kekimizin tarifini verelim.

EVDE ISPANAKLI KEK YAPIMI MALZEMELERİ 

1 su bardağı haşlanmış ve püre edilmiş ıspanak sadece yaprakları olacak sapı kullanılmıyor)

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı toz şeker

3 yumurta

2 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Un (1 bardak + 1/4 bardak)

Ispanaklı Kek Tarifi 'nin Yapılışı

Öncelikle yumurtalar ve şeker güzelce çırpılır, diğer malzemeler de sırasıyla eklenir. En son püre halindeki ıspanak da ilave edilerek kek hamuru hazırlanır. 170 derece fırında pişirilir, piştikten sonra kekin kenarlarından bir parça ayırılıp soğuyunca ufalanır (kolay ufalamak için fırında biraz kurutabilirsiniz). Daha sonra kekin dilediğiniz şekilde arasına ve üzerine krema sürerek, ayırmış olduğunuz kek kırıntıları ile süsleyin. Ispanaktan dolayı kek yeşil bir renk alıyor ve görenler fıstıklı kek sanıyor  denemenizi tavsiye ederim.Afiyet olsun