X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Adet düzensizliği ve yumurtlama günü hesaplama

ADET DÜZENSİZLİĞİ YAŞAYANLAR YUMURTLAMA DÖNEMİ GÜNÜ NASIL HESAPLANIR ?

ADET DÜZENSİZLİĞİ YAŞAYANLAR YUMURTLAMA DÖNEMİ GÜNÜ NASIL HESAPLANIR ?

Bir çok bayanın sorunudur adet düzensizliği.Adet düzensizliğinden ötürü  çocuk sahibi olamayan bayan lar  tarafından sayfamıza sık sorular yöneltilmekte.Bu sorulardan biri de adet düzensizliği olanlarda yumurtlama dönemi nasıl anlaşılır.Bizde bu konuya açıklık getirmek için araştırma yaptık  ve bilgilendirme amaçlı  makalemizi hazırladık.Adet düzensizliği hakkında sorularınız olursa bu başlık altından bizlere yöneltebilirsiniz.

Adet düzensizliği yumurtlamaya engel mi ?

Hayır tabiki adeti düzensiz olan kadınlarımızın yumurtalarının olmaması söz konusu değildir. Sadece sizler adetiniz düzensiz olduğundan dolayı ne zaman yumurtlama yaptığınızı ve çatlamalarınızın ne zaman olduğunu bilemiyorsunuz. Adet olan her kadın yumurtlama yapıyordur.

adet düzensizliği yumurta hesaplama dönemi

Adet düzensizliği, kadınlarda 21 günden daha kısa olan ya da 35 günden daha uzun süren sikluslar ile değerlendirilir.Kadınların çoğu yıl boyunca 11-13 kez adet döneminden geçer. Adet düzensizliğinin bazı nedenleri stres,doğum kontrol hapları,miyomlar polipler,endometriozis,iltihaplı pelvik,polikistli yumurtalık,yumurta yetmezliği,aşırı kilo alıp verme,diyabet,antidepresan kullanımı,hormonal dengesizlikler vs gibi .Adet kanamasının fazla olması uzun sürmesi ya da 2 adet kanaması arasında lekelenme gibi kanama olması halinde doktora başvurulması gerekir.Tedavinin yapılabilmesi için adet düzensizliğine neden olan etkenin belirlenmesi gerekir.Jinekolojik muayene yapılarak adet düzensizliğine sebep olan etken belirlenebilir.

Yumurtlama ovülasyon dönemi hesaplama

Haberi Okumak için Tıklayın

Adet düzensizliği yumurta dönemi yumurta tembelliği nasıl bilinecek ?

Düzensiz adet görenlerin yumurtlama zamanını bilmesi ve kesin olarak belirlemesi oldukça zordur. Yumurtlama düzensiz bir şekilde olduğu için adet görmeside düzensiz olacaktır.Ovülasyon testleriyle yumurtlama günü tespit edilebilir.Yumurtlama gününü tahmin etmek için vajinadaki akıntıyı takip etmek lazım.

Yumurtlama günü yaklaştığında vajinada akışkan, berrak daha sıvı, kaygan, ıslak bir akıntı oluşmaya başlar.Bu yumurtladığınızın işaretidir.Yumurtlamanın olup olmadığını anlamak  için diğer yöntemler takvim yöntemi,vücut ısısını ölçme,Vajinal mukus değerlendirmesi,LH atılımını saptayan elektronik kitler ..Bu yöntemlerle ovülasyon günlerinizi saptayabilirsiniz.

Fakat size önerimiz şayet adet düzensizliğiniz varsa mutlaka öncelik hekim kontrlü olmalı.Zaman kaybedilmeden tedaviye başlanmalıdır.Yumurtlama dönemini tespit edemeyen hastalar ise jinekologları tarafından yapılacak ultrasonografide yumurta çapı ölçümleri ile zamanlamayı yapabilir.Dileyen herkesin anne olması dileğiyle..

Adet düzensizliğiniz ve yumurtalarınız ile ilgili kafalarınızda soru işaretleri olabilir bu konumuz üzerinden bizlere ulaşır iseniz sizlere yardım edeceğimizden emin olabilirsiniz.  Sağlıklı günler diliyoruz.

KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM ?