X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Bebek karyolası alırken dikkat edilmesi gerekenler

Gebe olduğunu öğrendikten sonra anne adayları hemen bebek alışverişine koyulur. Alışveriş listesinin başın da bebeğin uyuyacağı karyola gelir. Karyola seçimi yaparken anne adaylarının bir takım detayları göz önün de bulundurması gerekir. Yazımızın devamın da bebek karyolası alırken nelere dikkat edilmesi gereken ayrıntıları bulucaksınız.

Gebe olduğunu öğrendikten sonra anne adayları hemen bebek alışverişine koyulur. Alışveriş listesinin başın da bebeğin uyuyacağı karyola gelir. Karyola seçimi yaparken anne adaylarının bir takım detayları göz önün de bulundurması gerekir. Yazımızın devamın da bebek karyolası alırken nelere dikkat edilmesi gereken ayrıntıları bulucaksınız.

Bebeklerin sağlıklı gelişimi uykudan geçer. Kaliteli bir uyku için de bebeğin konforunu sağlayacak yatak gerekir. Bunun yanısıra bebeğin güvenliği de önemli detaydır. Bebek karyolası alırken  bir takım kriterleri göz önünde bulundurmak gerekir. Şimdi bu kriterleri sizlerle paylaşıyoruz.

Bebek odasının en önemli parçalarından biridir karyola. Bebeğin uykusu , güvenliği karyolanın özelliklerine dayanır. Öncelikle bebek karyolası almadan önce anne adayının dikkat etmesi gereken detaylar dan söz edelim. Bebeğiniz ilk 6 ay anne sütü aldığı için annenin hemen yanın da olmalıdır. Bu hem kolay emzirmenizi sağlıycak hemde olası  olumsuzluklar adına bebeğinizi rahat gözetlemenizi sağlıycaktır. Bu dönem de küçük sepet beşikler tercih edebilirsiniz. 9. aydan sonra bebeğiniz farklı bir odada uyuyabilir. Artık bebeğinize daha geniş bir karyola alabilirsiniz.

Bebek karyolası alırken dikkat edilmesi gereken en önemli detay  karyolanın anti kansorejen olmasıdır. Bebeğiniz artık çok hareketli  yatağın içinde sağa sola dönebilir hatta oturur pozisyon da olabilir. Bu yüzden bebeğin boyutuyla uyumlu karyola seçimi yapmalısınız.

Hareketlenen bebek karyoladan düşebilir , ciddi yaralanmalara sebep olabilir. Bu yüzden karyolada korkulukların olmasına dikkat edin.  Korkuluklara mutlaka koruyu  örtülerden kullanın. Çünkü bebeğiniz kolunu , bacağını ,başını bu korkuluklara sıkıştırabilir. Alacağınız karyolanın sivri çıkıntılarının olmamasına mutlaka dikkat edin.

Bebek karyolaları 3 yaşına kadar kullanılabiliyor. Bebek karyolası alırken dönüşme özelliğine de dikkat edilmeli yani  karyolanın 3 yaşından sonra kullanılabilir özelliğini taşıyabilmesi. Parmaklık kriterin de yükseklik 50 cm den az olmamalıdır. Bu parmaklıklar  kuru ağaçtan yapılanları olmalıdır. Bu özellik parmaklığın sağlamlığını belirleyen en önemli özelliktir.

Bebek karyolası alırken dikat edilmesi gereken husuları yazdık . Karyolanın içine  antibakteriyel  ve doğal kauçuktan imal edilmiş lateks yataklar tercih edilmelidir. Tercih edilen yatak ne sert ne yumuşak olmalıdır. Bu saydığımız tüm özelliklere dikkat ederseniz bebeğiniz konforlu ve kaliteli bir uyku çekicektir.