X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Evde sütlaç nasıl yapılır?

Fırında Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de

Fırında Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de

Bu günkü tarifimiz Türk mutfağının en güzel süt tatlılarından biri olan sütlaç. Sütlacı sevmeyen varmıdır acaba? Küçük büyük herkesin  severek tükettiği sütlacın kalorisi düşük,besleyiciliğide bir o kadar yüksek. Sütten kalsiyumu,pirincinden ise sayısız fayda ve enerjiyi sağlarız. Çok doyurucu olan sütlaç diğer hamur tatlıları gibi vücuda da zarar vermez.

Sütlaç diyip geçmeyin. Sütlacı yapmanında püf noktaları var. Bikere pirinç pilavı gibi kaseyi pirinç doldurmayacak. Yerken hem muhallebi kıvamında dondurma lezzetinde olucak. Ben yemeklerimde iddalı olduğum kadar  bu konuda da iddalıyım. Sütlacımı bir yiyen ikinci kaseyi istiyor. Bir çok insan sütlaçta kırık pirinci tercih etsede ben tüm pirinç kullanıyorum. Sütlaç tarifimize geçmeden önce bir püf noktasına değinmek istiyorum. Pirinçlerinizin sütlaçta diri kalmaması için önceden ılık suda bekletin. Kimi sütlacı akışkan sever kimiside muhallebi kıvamında. Benim tercihim muhallebi kıvamında olanı bu yüzden az  miktarda pirinç unu kullanıcaz. Şimdi sütlacımızın tarifine geçelim

fırında sütlaç kadınlar kulübü

Fırında Sütlaç Tarifi Kadınlar Kulübü

1 litre süt (5 su bardağı),

1 su bardağı pirinç,

1 su bardağı toz şeker,

Yarım, yemek kaşığı nişasta 1yemek kaşığı  pirinç unu

1 paket vanilya (5 gr),

Önceden ıslattığımız pirnçlerimizi bir tencereye alıyoruz ve üzerine sütümüzü ekliyoruz. Birlikte kaynamaya başladıktan sonra Toz şekerimizi ekliyoruz. Daha sonra  yarım yemek kaşığı nişastayla pirinç ununu bir su bardağında çözerek eritiyor ve tencerimize karıştırarak ekliyoruz. Sütlacımı piştikten sonra kaseler alıyor üzerini tarçınla süslüyoruz.Soğuduktan sonra servise sunuyoruz. Afiyet olsun kızalar.

Tamamda her şeyi anlattın başlıkta da fırında sütlaç nasıl yapılır yazıyor ee sen fırından bahsetmedin diyenler için hemen anlatmaya başlayım kızlar. Malzemeleri yazdığım bölümden sonra sütlaçlarınızı seramik kablara alıyorsunuz tabiki tercihen eğer küçük güveç kaplarınız var ise onlar da olur. Daha önceden 250 derecede ısıttığımız ve ışığının söndüğüne emin olduğunuz sütlaçları fırına koyuyorsunuz ve 15 dakika kadar bekliyorsunuz.

Üstleri kızarmaya başladığı andan itibaren fırından sütlaçları alarak soğumaya bırakabilirsiniz. Unuttum sandınız dimi :) Hadi her kese afiyet bal şeker olsun. Bu arada bu korona günlerinde şekere çok dikkat edin kilo almayın kızlar.

Sizlerinde bildiği bir püf noktası veya tarif şekli var ise yorumlarınız ile bizlere ulaşın.