X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Ütü alırken nelere dikkat etmek gerekir ?

Ütü kullananlar kadınlar kulübü hamilemiyim'de en iyi ütü markası hangisi ?

Ütü kullananlar kadınlar kulübü hamilemiyim'de en iyi ütü markası hangisi ?

Kadının giyotinidir ütü yapmak . Hele bir de ütü verimli değilse , çekilmez bir hal alabilir. Bayanların   çoğu ütü yapmayı sevmez. Bu eylemi erteler de erteler. Sonra yaparım düşüncesi  ile dağ gibi yığılmış , çamaşarılar la bakışırsınız. Oysa ütü yapmayı kolaylaştırıp , keyifli bir hale getirebilirsiniz . Nasıl mı ? Tabiki doğru ütü seçimi yaparak. Ütü masasını da unutmamak gerekir..

 

 

 

Başarılı ütü yapmanın da püf noktaları var . Öncelikle ütünüzü iyi seçmeniz lazım. Ütü seçimin de , dikkat etmeniz gereken   en önemli kriter ,  buhar gücü . Buhar gücü iyi olan ütü ile hem zaman dan tasarruf edicek , hemde ütü yapmaktan keyif alıcaksınız. Ütü tanıtımların da her ne kadar , kaymaz taban vurgusu yapılsa da  , emin olun bunun çokta bir önemi yok. Yukar da belirttiğimiz gibi , iyi  buhar vermesi önemli . Buhar gücü yüksek olan ütüler le , kırışıklıkları  kolayca açabilirsiniz.

 

Ütüler aynı temel işi yapmak için tasarlansada seçilebilecek şaşırtıcı bir model çeşidi vardır. Ancak her birinin özelliği diğeri üzerinde fark yaratabilr. En iyi ütü markası Buharlı ütüler daha iyi bir ısı oluşumu ve dağılımına, daha yumuşak bir taban ve yeterli buhar çıkışına sahip olma eğilimindedir. Yetersiz ısı ve buhar verimsizliğinden dolayı kırışıklıklar iyi bir şekilde açılmayabilir.Temel ütüler genellikle düşük, orta ve sıcak ayarlara sahiptir. Birinci sınıf ütülerde daha çeşitli kumaşlara uyacak çok daha fazla sıcaklık ayarı bulunur. Değişken buhar göstergesi , ütülediğiniz kumaşa göre kontrol etmek istediğiniz salınan buhar miktarını ayarlar. Ayrıca buharı da kapatabilirsiniz . Bir çok ütünün, düşük sıcaklıklarda buharla ütülendiği zaman topaklanmaları önleyen bir damlatma özelliği vardır.

Püskürtme: Bu temel özellik, çoğu ütü işlerinde kullanmanız gereken elbiseleri ince su spreyi ile ıslatır. Otomatik kapanma: Bu özellik , önceden belirlenmiş bir süre boyunca hareketsiz kaldığında cihazı kapatır. Bu özellikle ütü yaparken dikkatinizi dağıtırsanız kullanışlıdır. Ütünün açık bırakılması konusunda endişelenmenize gerek yok.Kendi kendini temizleme sistemi: Bu özellik, mineral tortularını ütünün tabanındaki havalandırma deliklerinden temizlemek için tasarlanmıştır.

 

Ütü alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer kriter , kalabalık bir Aile iseniz kazanlı ütülerden tercih edebilirsiniz.  Şayet kazanlı ütü tercihin de bulunucaksanız ,   buhar gücünün watt  enerji tüketimine mutlaka bakmalısınız.  Kırışık açmak için 2 bin 400 W lık ütü kafi gelicektir.  Kalabalık  bir Aileye sahip değilseniz , normal ütü tercihi doğru olucaktır. Normal ütü de ki enerji de 1600 civarın da olmalıdır.  Ütünün kıyafetler üzerin de rahat hareket etmesi , kolu fazla yormaması için,  seramik tabanlı olanları tercih edin. Seramik tabanlar da paslanma olmaz , böylece pas lekesi gibi ,  ütü kazaları ile karşılaşmazsınız.

Ev kazaların da , sık karşılaşılan durumlar dan biri de ütüyü fişte unutarak  yangına davetiye çıkarmak. Bu yüzden kendi kendine kapanan otomatik sensörlü  ütüler tercih edin . Peki önerebileceğiniz bir ütü markası varmı diye sorarsanız , burda size  bir liste veremiycem. Kullanmadığım bir ürünü  övmek ,   aldatıcı olur. Kullandığım , memnun olduğum  ütü markası Tefal.  Tam 5 yıldır kullanıyorum ve iyi randıman alıyorum. Bu süre için de bu ütü ile ilgili hiç bir sorunla karşılaşmadım. Ütü tercihinizi Tefal den yana , gönül rahatlılığıyla yapabilirsiniz.