X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Adet Belirtileri Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de

ADET BELİRTİLERİ KADINLAR KULÜBÜ KAÇ GÜN SÜREN KAÇ GÜN ÖNCE BAŞLAR ?

ADET BELİRTİLERİ KADINLAR KULÜBÜ KAÇ GÜN SÜREN KAÇ GÜN ÖNCE BAŞLAR ?

Adet belirtileri kaç yaşında başlar ? : Adet belirtileri kişiden kişiye yaştan yaşa göre değişiklik gösterecektir. Kızlar normal olarak 12 yaşında adet görmeye başlıyor iseler de 9 yaşında başlayanlar da vardır. Kızlarımızın gördüğü bu ilk adete Menarş adı veriliyor olaki 9 yaşından önce adet görmeye başlayan kızların bu durumuna da erken dönemde başlayan Menarş adı verilmektedir. Erken başlamasında korkulacak bir durum yok tur erken başlama durumunda doktorunuz ile görüşmeniz yararınıza olacaktır.

Adet Belirtileri Kaç Gün Sürer Kaç Gün Önce Başlar ?

Sizlerde biraz sonra sizlere vereceğimiz bilgilerden sonra yaşadığınız belirtileri yazabilir ve adet olup olmayacağınızla ilgili bizlere sorular yöneltebilirsiniz.   Adet Öncesi Belirtiler PMS, kadın ve genç kızların adet (regl) dönemine yaklaşırken yaşadıkları önemli karakteristik fiziksel ve ruhsal belirtiler olarak tanımlanır. PMS, yumurtlama ile regl dönemi arasında yaşanan bir grup belirtidir. Reglden 7-10 gün önce yaşanmaya başlar ve belirtiler regl başlamasıyla sona erer.

Adet belirtileri kahverengi leke ile kasık ağrısı olarak başlayabilir

ADET BELİRTİLERİ Her kadın ya da genç kızda farklı belirtiler gözlenebilir. Belirtiler regl döneminden, regl dönemine gerçekleşir. Belirtilerin şiddeti, dönem dönem dalgalı bir seyir göstererek artabilir. Belirtiler, genellikle regl döneminin başlamasından 7-10 gün önce kendini gösterir ve bu dönem yaklaştıkça şiddetlenebilir. Belirtiler hafif, orta şiddette ya da şiddetli olabilirler. Duygusal belirtiler *Sıkıntı, kaygı *Çabuk sinirlenme, asabilik *Bitkinlik *Depresyon *Kızgınlık Konsantrasyon bozukluğu *Aşırı duyarlılık *Cinsel istekte değişme *Kendini beğenmeme *Sosyallikten uzaklaşma *Doğal aktivitelere olan ilginin azalması Fiziksel belirtiler *Karın Şişkinliği *Göğüslerin şişkinliği ve hassaslığı *Diz, dirsek ve parmaklarda su toplanması *İştahın artması *Baş ağrısı *Yeme isteği *Kabızlık *Mide bulantısı *Susama *Hantallaşma *Uyku alışkanlığının değişmesi

Adet belirtileri karın şişliği kabızlık durumu 

PMS’İN TEŞHİSİ PMS’in teşhisinde, laboratuar bulguları ya da fiziksel bulgularla hareket edilemez. Çünkü PMS’e has bir tane özel belirti yoktur. PMS’in teşhisindeki tek yol, PMS belirtileri olarak sıralanan belirtilerden rahatsız olan kadın ve genç kızların belirtilerini, iki - üç ay boyunca izlemeleridir. Belirtilerin adet öncesi dönemde gerçekleştiğinin ve adet kanamasının gerçekleşmesiyle yok olduğunun saptanmasıyla, PMS teşhisi konulabilecektir. Adet olacak olan bir kişinin şişkinlik ve kabızlık gibi durumlar yaşadığı gözlemlenmiştir Bu durumda korkulacak bir durum söz konusu değildir lütfen aşağıda yazılanları yapmaya gayret gösteriniz.

ADETTE KARIN AĞRISI ŞİŞKİNLİK İÇİN NE YAPMALI

Diyet Genel beslenme çizgilerinin rehber alındığı günlük bir diyet, PMS belirtileri üzerindeki kontrolünüzde size yardımcı olacaktır. Daha az tuz, rafine şeker, kırmızı et ve yağ tüketmeye çalışın; karbonhidrat karışımları, sebze ve meyve yiyin. Sodyum miktarını kontrol altına almanız, adet kanaması öncesinde eklemlerinizde oluşacak sıvı toplanmasını azaltacaktır. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu günlük sodyum miktarı 2000 ile 4000 mg arasıdır. Aşağıdaki önerileri dikkate alarak, tuz alımınızı dereceli olarak düşürün. Tabağınızdaki yiyeceğe tuz yerine başka katkılar eklemeyi deneyin (Bu, mevsime göre çeşitli otlar, limon suyu ya da sirke olabilir) Yemeğinizi pişirirken tuz eklemeyin. Konserve yerine taze ürünleri tercih edin.

adet belirtileri kadınlar kulübü hamilemiyim

Egzersiz Egzersiz, sadece genel sağlığı düzeltip, iyiye gitmesini sağlamaz, aynı zamanda endorfin üretimine de yardımcı olur. Haftada en az 3 -5 kere yarım saatlik egzersizler yapmanız, çok yararlı olacaktır. Yüzme, jogging, hızlı adımlarla yürüme ya da kendi tercih ettiğiniz bir sporu yapabilirsiniz. Bu, sizin vücudunuzun daha biçimli olmasına, kilonuzu daha rahat kontrol edebilmenize, vücut sağlığınızı korumanıza ve kendinize olan güveninizin artmasına yardımcı olacaktır. Alkol ve kafein alımını düşürmek Alkol ve kafein, PMS belirtilerini şiddetlendirebilir. Kafein bundan başka, göğüslerin hassasiyeti arttırabilir, endişe ve asabiyet yaratabilir. Ancak şu da unutulmamalıdır ki kafeinin tek kaynağı kahve değildir. Çayda, bazı içeceklerde, çikolotada ve sayılamayacak kadar çok ilaçta da bulunur. Alkol de, PMS’in yarattığı baş ağrısı ve yorgunluğu arttırır. Dinlenme Çoğu kimse, her gece ortalama 7 saat uykuya ihtiyaç duyar.

Bazı genç kızlar, özellikle adet dönemi öncesi, daha fazla uykuya ihtiyaç duyabilirler. Kendinizi daha iyi hissedene kadar dinlenmelisiniz. Stresi azaltmak Stres, PMS’i şiddetlendirebilir. Stresi yenerek kendinizi rahatlatmak için kullanabileceğiniz bir çok metod vardır. Meditasyon, yoga ya da egzersiz sizin stresinizi atmanıza yardımcı olacaktır. Kendinizi rahatlatıcı renklerle çevirin, yumuşak bir müzik koyun, bir banyo yapın. Özellikle hoşlandığınız şeyleri yapmak için zaman ayırmanız, kendinizi daha iyi ve daha mutlu hissetmenize yol açacaktır. Sizde nelerin stres yarattığını keşfetmeye bakın ve onlardan uzak durun. Özellikle adet döneminizin son safhasında. Duygularla başa çıkmak PMS’in en zor bölümü, duygularınızın üst seviyeye çıkması ve bu hisleri kontrol edebilme konusunda yetersiz kalabilmenizdir. Gereksiz yere duyulan kızgınlıklar genç kızları rahatsız eder. Gereğinden fazla duyarlılık ve sinirlilik hali, aile hayatı ya da arkadaşlıkları zedeleyebilir. PMS’de duygusal belirtiler, fizikselden daha önde gidiyorsa ve verdiğimiz yardım ipuçları yetersiz kalıyorsa, bir uzmana gözükmenizde yarar vardır.

ADET belirtlieri ile ilgili bilgilendirici yazımızdan anlamadığınız ya da sormak istediğiniz her şeyi bizlere bu konumuzun altından üstelik kayıt olmadan sorular sorarak yöneltebilir kısa sürede cevaplar alabilirsiniz.

KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM