X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Adet Dönemi Kadınlar Külübü Bilgileri

ADET DÖNEMİ KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM Sinirlilik ruh hali psikolojisi nasıl davranılmalı bilinmesi gerekenler

ADET DÖNEMİ KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM Sinirlilik ruh hali psikolojisi nasıl davranılmalı bilinmesi gerekenler

Her genç kız 12-13 yaşına geldiğin de ilk adet kanamasını görür.Düzenli olarak ayda bir defa bu kanama gerçekleşir.3, 5,7 Gün adetin sürmesi normaldir.İlerleyen yaşla beraber adetin miktarı ve uzunluğu değişir ve sonunda menepoz gerçekleşir. Adet dönemi  üreme için gerekli dir. Hormonların kontrol ettiği bu dönemde bir çok değişiklik meydana gelmektedir.Adet dönemin de görülen değişimler,adet dönemin de kullanılması gerekenler,adet dönemin de dikkat edilmesi gerekenler yazımızın devamın da.

ADET DÖNEMİNDE KADINLAR NASIL OLUR NEDEN SİNİRLİ OLUR RUH HALLERİ

Adet dönemi hormonların değişimi ile bir çok kadın  farklı bir görünüme  bürünebilir. Asabiyet,duysallık gibi duygu değişimleri ,şişkinlik,kabızlık ,ishal,mide bulantısı,baş ağrısı,iştahsızlık,kokulara karşı hassasiyet gibi..Bu yakınmalar adete bir kaç gün kala gelişebilir .Kadın adet olduktan sonra gevşer ,rahatlar ve kendini yeniden doğmuş gibi hisseder. Bazı kadınların adet dönemi çok rahat geçsede ,bazıları için tamamiyle kabus niteliğin de.Adetin aşırı sancılı geçmesi kişinin sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Prostaglandinlerin aşırı  miktarda çalışması adetin sancılı geçmesinin nedenidir.Bir diğer nedenler,kürtaj ,kist,miyom,yapışıklıklar enfeksiyon ,ve spirail kullanımıdır.

adet dönemi kadınlar kulübü hamilemiyim

REGL ADET SANCISI KANINLAR KULÜBÜ 

Adet sancısı bazı bayanlarda doğumla beraber hafiflerken ,bazı bayanlarda menepoza kadar devam edebilir.Adet sancısı ile ilk defa karşılaşıyorsanız,kanamanızın miktarında değişim söz konusu ise mutlaka hekime görünün.

Adet döneminde gerek hijyen açısın dan gerekse kanamanın dışarı sızmasını engellemek ,kanamayı tutmak adına ped kullanılır.Bazı hanımlar pamuk ve tamponu tercih eder. Ped tercihi daha konforludur.Kanı emer dışarı sızmasını önler. Pedler genital hijyenin sağlanması için sık sık değiştirilmelidir. Sık değiştirilmeyen pedler pişik ve enfeksiyonlara yol açabilir.

ADET SANCISI ÇEKENLER NASIL GEÇER NE İYİ GELİR KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM'de

Bir çok bayan adet dönemin de duş almanın bir zararı olup olmadığını merak eder. Adet döneminde duş almak faydalıdır.Gerek hijyen açısından gerekse rahatlama açısından.Duş almak adet miktarını azaltmaz yada döngüyü bozmaz.Adet dönemin de bayanalrın kokusu değişir.Rahatsız edici bir boyuta ulaşabilir.Bu yüzden duş almak faydalı olucaktır.Ayrıca adet döneminde duş almak adetin sancılı geçmesini engelller.

Adet Sancısı Nasıl Geçirilir ? Bitkisel Çözüm

Haberi Okumak için Tıklayın

Bir çok bayanın tercihide tampondur. Tamponu bakireler kullanamaz.Bekarete zarar verir. Özellikle havuz ve denize girecekler için tampon idealdir.Bunun dışında tamponun kullanılmasını önermiyorum. Tamponlar toksit şoka yol açabilir.Özetle adet döneminde hijyene dikkat etmek gerekir. Kullanılan pedin sağlıklı olmasına dikkat edin.Pedlerin üzerinde %100 organik koton ibaresi olmalı. Naylon oranı yüksek pedler tahrişe,enfeksiyona pişiğe yol açabilir. Pamuk oranı yüksek pedler tercih edilmeli ve kullanılan pedler sık sık değiştirilmelidir.