X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Adet döneminde kullanılan sıhhi gereksinimler

Adet döneminin ne zaman kesin olarak başlayacağını bilmek imkansızdır. Bazı yöntemlerle  beklenne mens dönemi yaklaşık olarak bilinsede , beklenmedik bir zamanda bir ortamda  mensiniz başlayabilir ve zor durumda kalabilirsiniz. Bu yüzden her zaman yanınızda  adet döneminde kullanabileceğiniz sıhhi gereksinimleri yanınızda tutmanız gerekmektedir. Bu makalemizde adet döneminde kullanılan sıhhi gereksinimlere değineceğiz.

Adet döneminin ne zaman kesin olarak başlayacağını bilmek imkansızdır. Bazı yöntemlerle  beklenne mens dönemi yaklaşık olarak bilinsede , beklenmedik bir zamanda bir ortamda  mensiniz başlayabilir ve zor durumda kalabilirsiniz. Bu yüzden her zaman yanınızda  adet döneminde kullanabileceğiniz sıhhi gereksinimleri yanınızda tutmanız gerekmektedir. Bu makalemizde adet döneminde kullanılan sıhhi gereksinimlere değineceğiz.

Adet akışını yönetmenin farklı yolları nelerdir?

Menstruasyon sırasında menstrual sıvının emilmesi ve doğru biçimde uzaklaştırılması gerekir. Bu, aşağıdaki ürünlerin herhangi birini kullanarak yapılabilir:

Tek kullanımlık hijyenik ped: Vulva ve iç çamaşırı arasında giyilen emici bir ped.

Yeniden kullanılabilir bez pedi: Bu, yıkanabilir ve tekrar kullanılabilir bezden yapılmış bir hijyenik yastıktır.

Tampon: Menstrüel sıvıyı emmek için vajene sokulan emici bir madde kütlesi.

Menstrüel fincan: Genellikle silikondan yapılmış, sonradan atmak için menstrüel sıvıyı toplamak için vajina içine sokulan çan şeklindeki bir fincandır. Menstrüel bardaklar yıkanabilir ve tekrar kullanılabilir.

Sıhhi bir bez nedir?

Menstrüel ped olarak da bilinen hijyenik ped, menstruasyon sırasında menstrüel sıvıyı emen emici bir maddeden yapılmış ince bir pedtir. Bazı hijyenik pedler tek kullanımlıktır ve sadece tek kullanım içindir. Piyasada bulunan çoğu hijyenik pedler tek kullanımlık pedlerdir. Yeniden kullanılabilir hijyenik bezler çoğunlukla yıkanabilir, kurutulabilir ve birkaç kez tekrar kullanılabilir bez pedleridir.

Hijyenik pedler, farklı şekil ve boyutlarda olup, ağır ve hafif menstruasyon kanamalarının günlerce emilme kapasitesi farklıdır. Hangisinin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu bilmek için çeşitli hijyen pedleri denemek zorunda kalacaksınız.

Sıhhi yastıklar genellikle ıslatılmasını önlemek için her 4-8 saat sonra değiştirilir.

Tekrar kullanılabilir hijyenik bezin temizlenmesi

Tekrar kullanılabilir bir hijyenik ped kullanıyorsanız, her kullanımdan sonra soğuk ve hafif tuzlu suya batırılmalıdır. Sıcak su kullanırsanız, kanın içeri girmesine ve kalıcı bir leke bırakmasına neden olabilir. Sıhhi pedler yıkandıktan sonra, güneşte kurutulmalıdır. Güneş ışınları, mikropları ve bakterileri öldüren doğal sterilizatörlerdir.

Tampon nedir?

Tampon menstruasyon sırasında menstrüel sıvıyı emmek için kullanılan emici bir madde kütlesidir.

Tamponların paket üzerinde emme derecesi olarak açıkça gösterilen farklı emme kapasiteleri vardır. İhtiyaçlarınızı karşılayacak kadar düşük emme derecesine sahip bir tampon kullanmanız gerekir. Bir tampon, vajinanın içinde 6 saatten daha fazla bırakılmamalıdır, çünkü bir tamponun uzun süre kullanılması, Toksik Şok Sendromu  adı verilen nadir fakat potansiyel olarak ölümcül bir hastalığa neden olabilir.

Menstrüel fincan nedir ve nasıl kullanılır?

Menstrüel fincan menstrüel sıvı toplamak için kullanılan yumuşak kauçuktan veya silikondan yapılmış çan şeklindeki bir kaptır. Menstrüel fincan vajinaya sokularak bırakılır. Düzgün yerleştirilirse, sızıntıyı önlemek için fincanın jantı vajinanın duvarlarıyla sızdırmazlık oluşturur. Menstrual bardak her 12 saat sonra değiştirilmelidir. Vajinadan çekip çıkarmak için, tablanın tabanındaki baş kökü baş parmağı ile işaret parmağı arasına sıkıca tutun ve çekin. Menstrüel sıvıdan uzaklaştırıldıktan sonra, fincan suyla durulanır ve tekrar kullanılabilir. Süre bittikten sonra fincan, kaynatılmış su ile temizlendikten ve kurutulduktan sonra bir sonraki döngü için yeniden kullanılabilir.