X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Adet geciktirici ilaçlarla adeti erteleme

Adet geciktirici ilaçlar kadınlar tarafın dan ,çok yaygın olarak kullanılıyor. Adet geciktirici ilaçların tercih sebebi , genelde planlanmış programlar. Yazımızın devamın da adet geciktirici ilaçların kullanımı, adet geciktirici ilaçların neden kullanıldığını , adet geciktirici hapların olası etkileri, hakkında ki detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Adet geciktirici ilaçlar kadınlar tarafın dan ,çok yaygın olarak kullanılıyor. Adet geciktirici ilaçların tercih sebebi , genelde planlanmış programlar. Yazımızın devamın da adet geciktirici ilaçların kullanımı, adet geciktirici ilaçların neden kullanıldığını , adet geciktirici hapların olası etkileri, hakkında ki detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

 

Adet geciktrici ilaçlar genelde , evlilikk tarihleri ,yaz tatili ,hac ibadeti gibi dönemlere, adeti denk gelen hanımlar tarafın dan tercih edilmektedir. Özel günler de adet geciktirici ilaçların kullanılması  beklenen adetin ertelenmesini sağlıyor. Bu erteleme 10 günü geçmemeli aksi taktirde  yan etkilerine maruz kalabilirsiniz.

Adet geciktirici ilaçla beklenen adet ötelenmektedir. Adet geciktirici ilacı beklenne adetten 2 gün öncesi yutmak  etkili olucaktır.  Adet geciktirici ilaçların bazıları günde 2 adet bazıları günde 3 adet alınmaktadır. İlaç kullanımı hakkın da detaylı bilgiyi hekim den yada eczacıdan alabilirsiniz. Yukarda belirttiğimiz gibi bu ilacın kullanımı  10 günü geçmemelidir. Zira uzun süre kullanılması gerekiyorsa hekim kontrolü ve tavsiyesiyle hareket edilmelidir.

Adet geciktirici ilaçların da  olası yan etkileri var. Bu etkilerden en sık karşılaşılan durum, gögüslerde dolgunluk,şişme , hassasiyettir. İlacın işe yaradığını nasıl anlarım diye soruyorsanız  ;kanamanın olmaması  ilacın etkili olduğunu  gösterir.Adet geciktirici ilaçların sık kullanılması hekimler tarafın dan önerilmemektedir.  Yılda en fazla 2-3 defa kullanılabilir. Aksi taktirde bu ilacı sık kullanmanız adet döngünüzü ve hormonlarınızı bozabilir.

İlacı kullanırken sancı, batmalar lekelenmeler olabilmektedir. Bu yüzden  lekelenmelere karşı günlük pedlerden kullanın. Adet geciktirici ilaç kullanmadan önce hekim muayenesin den geçmenizde sizin açınızdan iyi olucaktır.  Usg ile değerlendirilen rahmin iç yapısına göre ilaç verilecektir. Adet geciktirici  ilaçların yanın da doğum kontrol hapları da adeti erteleyebilmektedir.   Doğum kontrol hapı kullanırken kutudaki hapların tamamını bitirdikten sonra ara vermeden yeni kutudakileri içmeye başlarlarsanız  adet kanaması başlamaz ve haplar bırakılana kadar adet gecikmesi yaşanır.Hangi ilacın hangi hastaya verileceği mutlaka doktor kontrolünde kararlaştırılmalıdır. Lütfen kendi kendinize ilaç belirleyip kullanmayın.

Adet geciktirici ilaçlar  bırakıldıktan sonra ne zaman adet görülür diye sorular da almaktayız. İlacı bıraktıktan 3-5 gün sonra adet kanaması başlar. Adet geciktirici ilaçlarla ilgili makalemizi incelediniz. Konuya dair sorularınızı bizlere bu başlık altın dan yönlendirebilir , en kısa sürede sorularınıza yanıt alabilirsiniz..