X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Argan yağının faydaları nelerdir?

Argan yağı fasta yetişen , ağaç türünün tohumlarından elde edilen bir yağdır. Geçmişte fas ve çevre bölgelerde argan yağı yemeklerde sıklıkla kullanılmış , günümüzde de hala kullanılmaktadır.  Argan yağının faydaları yapılan araştırımalar sonucu ortaya  çıkınca , bu yağa olan rağbet artmıştır.

Argan yağı fasta yetişen , ağaç türünün tohumlarından elde edilen bir yağdır. Geçmişte fas ve çevre bölgelerde argan yağı yemeklerde sıklıkla kullanılmış , günümüzde de hala kullanılmaktadır.  Argan yağının faydaları yapılan araştırımalar sonucu ortaya  çıkınca , bu yağa olan rağbet artmıştır.

Argan yağı  çok değerli bir yağdır.  Dünya üzerinde tek bir ülkede yetiştiğinden ötürü bu onu kıymeti kılmaktadır. Ülkemizde yeni yeni argan yağı duyulmakla birlikte bu yağa olan talep artmaktadır. Genelde argan yağı ülkemizde kozmetik alanında kullanılmaktadır. Üretim aşaması zorlu olan argan yağının faydaları saymakla bitmiyor. Yüksek miktarda E vitamini içeren argan yağı ,saç sağlığından tırnak sağlığına, cilt problemlerinden  yaralara bir çok probleme iyi gelmektedir.

Sağlık ve güzellik açısından argan yağının önemi oldukça büyüktür. İçeriğinde , alfa beta ve gama olan ,  bol miktarda E vitamini içeren argan yağı cildi mikroplardan temizler.Bu makalemizde argan yağının kullanım alanlarını ve cilt sağlığı üzerindeki etkilerine değinicez.

Cildiniz kuru ve lekeli ise hergün düzenli olarak argan yağını pamuk yardımıyla yüzünüze tatbik edin. Göz altı  , dudak kenrarı alın bölgesindeki çizgileri argan yağı ile inceltebilirsiniz. Saçlarınız geç uzuyorsa , sık sık dökülüyorsa, boyama , fönleme maşalama gibi işlemlerden saçlarınız yandıysa argan yağı ile bu problemleri tedavi edebilirsiniz.

Saç dökülmesi , saç yanıkları ,saç kırıkları için argan yağını bir kaseye alın. Üzerine Zeytinyağı  ve çam terebenti ekleyin .Bu biribirinden faydalı yağları iyi karıştırın. Elde edilen karışımı masaj yaparak önce saç diplerine sonra saça ve saç uçlarına yedirin. En az bu karışım saçınızda 1 saat kalsın. Haftada 1 defa bu işlemi uyguladığınız taktirde saçla ilgli her türlü problemin ortadan kalktığını görüceksiniz. Özellikle saç onarımı üzerinde argan yağının önemi büyük. Cildinizde sürekli kuruma ve pul pul dökülmeler oluyorsa argan yağını bu problemler için cildinize uygulayabilirsiniz. Banyo sonrası vücudu nemlendirmek için argan yağını tercih edebilirsiniz.  Cildinizde sivilce izleri bulunuyorsa argan yağı kullanabilirsiniz.  Cilt hücrelerinizi yenileyerek bu çöküntüleri  argan yağı ile onarabilirsiniz. Bu konumuzda argan yağının faydalarına değindik.Argan yağı ile ilgili sorularınızı bizlere bu başlık altından yönlendirebilir , sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz.