X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Atopik egzema nedir nasıl tedavi edilir ?

Atopik egzema (atopik dermatit), egzamanın en yaygın biçimi olup cildin kaşıntılı, kırmızı, kuru ve çatlamış  olmasına neden olan bir durumdur.Genellikle erken çocukluk döneminde başlar. Ciddilik hafif ila şiddetli olabilir. Tedavi yoktur, ancak tedavi genellikle semptomları kontrol edebilir veya hafifletebilir. Nemlendiriciler (yumuşatıcılar) ve steroid kremler veya merhemler ortak tedavilerdir.

Atopik egzema (atopik dermatit), egzamanın en yaygın biçimi olup cildin kaşıntılı, kırmızı, kuru ve çatlamış  olmasına neden olan bir durumdur.Genellikle erken çocukluk döneminde başlar. Ciddilik hafif ila şiddetli olabilir. Tedavi yoktur, ancak tedavi genellikle semptomları kontrol edebilir veya hafifletebilir. Nemlendiriciler (yumuşatıcılar) ve steroid kremler veya merhemler ortak tedavilerdir.

Egzamaya bazen deri iltihabı anlamına gelen dermatit denir. Değişik egzama türleri vardır. En yaygın türü atopik egzamadır. Bu egzama tipinde semptomlara neden olan tipik bir cilt iltihabı şekli vardır.Atopik kelimesi, belli alerjik eğilimleri olan insanlar tanımlıyor. Bununla birlikte, atopik egzama sadece basit bir alerjik durum değildir. Atopik egzama olan insanlar, astım ve saman nezlesi gibi diğer  koşulları geliştirme şansını arttırır .Atopik dermatit herhangi bir yaşta görülebilmesine rağmen çoğunlukla bebekleri ve küçük çocukları etkiler. Bazen yetişkinliğe kadar sürebilir veya o zaman görünebilir..Düşük nem, mevsimsel alerjiler , sert sabun ve deterjanlara maruz kalma ve soğuk hava gibi birden fazla faktör atopik dermatiti tetikleyebilir veya kötüleştirebilir

Belirtiler

Kaşıntı, özellikle geceleri şiddetli olabilir

Özellikle eller, ayak, ayak bilekleri, bilekler, boyun,  göğüs, göz kapaklarında, dirsek ve dizlerin bükülme bölgesinde kırmızı ila kahverengimsi lekelenmeler  görülebilir

Kalınlaşmış, çatlamış, kuru, pullu cilt

Kurumadan doğan, hassas, şişmiş cilt

Atopik dermatit belirtilerini ve semptomlarını kötüleştirebilecek faktörler şunlardır:

Atopik egzama veya  atopik dermatit  olarak da bilinen egzama, iltihaba ve yoğun tahrişe neden olan bir deri durumudur. Egzama semptomları, kuru ciltten kaynaklanır.

Uzun, sıcak banyolardan kaynaklanabilen kuru cilt.

Daha fazla cilt hasarına neden olan kaşıma

Bakteri ve virüsler

Stres

Ter

Isı ve nem değişiklikleri

Çözücüler, temizleyiciler, sabunlar ve deterjanlar

Giysi, battaniye ve halı yünleri

Toz ve polen

Tütün dumanı ve hava kirliliği

Bebekler ve çocuklarda yumurta, süt, yer fıstığı, soya fasulyesi, balık ve buğday

Genetik olarak egzama eğilimli olan ve cildin ve bağışıklık sisteminin kuruma etkisine neden olan ve cilde iltihaplanmasına neden olan faktörlerin bir kombinasyonu olabilir.Atopik egzamanın belirtileri genellikle sabun, deterjan, stres ve hava gibi bazı tetikleyicilere sahiptir. Bazen  besin alerjileri , özellikle egzama seyrek küçük çocuklarda rol alabilir.

Testler ve teşhis

Atopik dermatit (egzama) tanımlamak için herhangi bir laboratuvar testi gerekmez. Doktorunuz büyük olasılıkla cildinizi inceleyerek ve tıbbi geçmişinizi gözden geçirerek teşhis koyacaktır.

Ana semptom kaşıntıKaşıntı, uykuya müdahale ederek yorgunluk ve sinirlilik yaratacak kadar kötü olabilir.Atopik egzama ciltte yüz dahil olmak üzere herhangi bir bölümünü etkileyebilir

Atopik Dermatit Nasıl Tedavi Edilir?

edavi planları aşağıdakilere dayanmaktadır:

Yaş

Belirtiler

Genel Sağlık.

Tedavi planını dikkatle takip etmeniz gerekiyor. Neyin yararlı olduğunu fark etmeye çalışın. Semptomlar genellikle doğru cilt bakımı ve yaşam tarzı değişiklikleri ile iyileşir.Atopik dermatit tedavisinde amaç, cildi iyileştirmek ve alevlenmeleri önlemektir. Yukardaki semptomlara siz veya çocuğunuz sahipse mutlaka hekime görünün..