X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Ayva çekirdeğinin cilde faydaları nelerdir ?

Sonbahar ve kış aylarının meyvelerinden biridir ayva. Tadı kadar kokusu da cezbedicidir. Geçmişte ayva hem besin olarak hemde parfüm olarak kullanılmıştır. Faydaları saymakla bitmeyen ayva içerdiği vitamin ve minerallerle zengin bir meyvedir.

Sonbahar ve kış aylarının meyvelerinden biridir ayva. Tadı kadar kokusu da cezbedicidir. Geçmişte ayva hem besin olarak hemde parfüm olarak kullanılmıştır. Faydaları saymakla bitmeyen ayva içerdiği vitamin ve minerallerle zengin bir meyvedir.

Ayva , kalsiyum,fosfor,sodyum ,demir, potasyum A ve  C vitamini içermektedir. Ayva boğaz ağrısından mide ağrısına, kalp hastalıklarından göz hastalıklarına, böbrek hastalıklarından  akciğer hastalıklarına iyi gelmektedir. Kalp çarpıntısı olanlar , demir eksiliği olanlar ,yüksek tansiyonu olanlar ayva bu problemlerede çok iyi geliyor. Ayvanın ayrıca yapraklarıda çok iyi bir ağrı kesici özelliği taşımaktadır.  Genelde ayvayı meyve olarak tüketsekte , reçeli kompostosu da sofralarımızın vazgeçilmezi.

Ayvanın  o kadar çok faydası varki. Meyvesi , çekirdeği yaprağı da tedavi edici özelliklere sahip . Ayva çekirdeği cilt güzelliğini sağlarken , cilt lekelerinide ortadan kaldırıyor. Birazdan tarifini vereceğimiz bakım önerisi cilt kırışıklıklarından , güneş lekelerine kadar bir çok cilt sorununa iyi gelmektedir.

 

Ayva çekirdeği maskesi

 

2 adet ayvanın çekirdeklerini  çıkarın . Çıkarılan çekirdekleri bir bardak suya koyup 1 gece dinlendirin. Ertesi gün bu su jel kıvamını alıcaktır. Pamuk yardımıyla bu suyu yüzünüze süürn. Düzenli uygulandığı zaman  cilt lekelerinin , kırışıklıkların geçtiğini görüceksiniz. Sivilce problemi olanlar bu bakımı uygulayabilir.

 

Ayva çekirdeği ile cildi nemlendirme

 

Sevgili hanımlar ayva çekirdeğini beklettiğiniz suya 1 tatlı kaşığı organik bal koyup karıştırın. Pul pul olup dökülen ciltlere bu karışım uygulanırsa sorun ortadan kalkar.

 

Ayva çekirdeğinin saça faydası

 

Ayva çekirdeklerini kaynatıp  elde edilen suyunu saçlarınıza  tatbik ederseniz saçalarınız hem parlayacak , hem uzayacak hemde yağlanmayı alıcaktır. Yalnız ayva çekirdeği suyunu sık sık saçlara uygulamayın. Süreklisaça bu suyu sürmek saçın kepeklenmesine yol açabilir.

Vücut çatlakları için ayva çekirdeği

Hamilelik ve kilo alıp vermede vücutta çatlamalar meydana gelmektedir. Ayva çekirdeği bu çatlaklarada iyi gelmektedir. Ayva çekirdeklerini 7 adet suya atın ve 1 gece bekleyin .Elde edilen suya 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin.Pamuk yardımıyla bu karışımı çatlayan bölgelere sürün. Düzenli yapılan bu uygulama vücut çatlaklarının görünümünü incelticektir. Görüldüğü üzere ayva çekirdeğinin faydaları saymakla bitmiyor. Biz sadece bir kısım faydalarına değindik. Ayva çekirdeği cilt bakım önerileri adlı konumuzu incelediniz. Konuya dair sorularınız olursa bu başlık altından bizlere yönlendirebilir , en kısa sürede sorularınıza yanıt alabilirsiniz.