X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Bacakta kramp neden olur ?

Bacak krampları, bacaktaki  kasların aniden sıkştığı ve ağrılı olduğu yaygın ve genellikle zararsız bir durumdur.Kramp genellikle sadece birkaç dakika, bazen birkaç saniye sürer. Nadiren de, 10 dakikaya kadar sürebilirler.Çoğu durumda, bacak kramplarının nedeni bulunmaz ve zararsız kabul edilir. Ancak bazen diyabet veya periferik arter hastalığı gibi altta yatan bir bozuklukla bağlantılı olabilirler .

Bacak krampları, bacaktaki  kasların aniden sıkştığı ve ağrılı olduğu yaygın ve genellikle zararsız bir durumdur.Kramp genellikle sadece birkaç dakika, bazen birkaç saniye sürer. Nadiren de, 10 dakikaya kadar sürebilirler.Çoğu durumda, bacak kramplarının nedeni bulunmaz ve zararsız kabul edilir. Ancak bazen diyabet veya periferik arter hastalığı gibi altta yatan bir bozuklukla bağlantılı olabilirler .

 

Kramplar hafif titreme olarak algılanabilir veya aşırı derecede ağrılı olabilir. Tipik olarak, kramplar, ilgili kasda ani, şiddetli bir ağrıya neden olur.Kas kramplarının çeşitli türleri ve nedenleri vardır .Kas krampları, tam nedene bağlı olarak egzersiz sırasında, dinlenme sırasında ya da gece meydana gelebilir.Dehidrasyon , kas kramplarının ortak bir nedenidir .Çok sayıda ilaç kas kramplarına neden olabilir.

 

Bacak kramplarına ne sebep olur?

İki tür bacak krampı vardır;

Bacak krampları, idiyopatik bacak krampları olarak bilinen belirgin bir nedenle veya sekonder bacak krampları olarak bilinen bir sağlık durumunun bir semptomu veya komplikasyonu olarak ortaya çıkabilir.

İkincil bacak kramplarının nedenleri aşağıdakileri içerebilir:

gebelik

egzersiz

bazı ilaç  türleri

karaciğer hastalığı

Yukarıda yer alan septomları uzun zaman  yaşıyorsanız mutlaka hekime görünün.

Bir kramp sırasında, kaslarınız aniden kasılır bacağınızda ağrıya neden olur. Bu spazm olarak bilinir ve etkilenen kasları kontrol edemezsiniz.Kramp birkaç saniye ile 10 dakika arasında sürebilir. Spazm geçtiğinde, etkilenen kası tekrar kontrol edebileceksiniz.Bacak kramplarınız yaşam kalitenizi etkiliyorsa, doktorunuzla konuşın; Örneğin sık sık bacak kramplarınız varsa veya uykunuza müdahale ediyorsa.

 

Hamilelik sırasında bacak kramplarına neden olur?

Bacak krampları, gebeliğin ek kilo alması  ve dolaşımdaki değişikliklerden kaynaklanabilir. Büyüyen bebeğin basıncı, bacaklarınıza giden sinirler ve kan damarları üzerine de yerleştirilebilir.

 

Gece bacaklarında kramplara neden olan sebep nedir?

 

Gündüz bacak kramplarının nedeni çoğu zaman bilinmiyor, ancak bazı vakalar aşağıdakilerle bağlantılı:

 

Uzun süre oturmak

Kasların aşırı çalışması

Ayakta fazla durma

Yanlış oturmak

 

Bacak krampları sık sık ve şiddetli ise, doktorunuz hiçbir elektrolit dengesizliğinin olup olmadığını kontrol etmek için laboratuvar testi isteyebilir.Altta yatan bir neden yoksa, bacak krampları muhtemelen tedavi olmadan daha iyi hale gelecektir. Esneme egzersizleri sıkça tavsiye edilir.Günde 5 dakika ağrının olduğu yeri esnetmeye çalışın. Ayrıca uyurken bacalarınzın  altına yastık koyun . Ağrı için yağlarma masaj iyi gelicektir. Hekimler sık sık bacak krampı yaşayan hastalara magnezyum ve B 12 vitaminleri önermektedir. Çoğu vakanın krampları, etkilenen kasları egzersiz yaparak rahatlayabilir. Gün boyunca bacak egzersizi yapmanız sıklıkla kramp sıklığınızı azaltmanıza yardımcı olur.laç tedavisi genellikle krampın egzersize cevap vermeyen en kalıcı durumlarda gereklidir.Ciddi karaciğer hastalığının bir sonucu olarak ortaya çıkan krampları tedavi etmek daha zor olabilir. Tedavi planınız, kas gevşeticiler gibi ilaçları içerebilir.