X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Bebekler de diş ağrısı nasıl geçer ?

Bebekler de diş ,  6 aydan itibaren çıkmaya başlar . Bebek için sancılı  olan bu süreç bebeği olumsuz etkilemektedir. Dişlerin tamami ile çıkması  29 aya kadar sürebilir. Bu makalemiz de bebekler diş çıkarırken nelere dikkat etmek gereikir, bebeğin rahat diş çıkarması nasıl sağlanır  gibi detaylara değinicez.

Bebekler de diş ,  6 aydan itibaren çıkmaya başlar . Bebek için sancılı  olan bu süreç bebeği olumsuz etkilemektedir. Dişlerin tamami ile çıkması  29 aya kadar sürebilir. Bu makalemiz de bebekler diş çıkarırken nelere dikkat etmek gereikir, bebeğin rahat diş çıkarması nasıl sağlanır  gibi detaylara değinicez.

Bebekler de diş çıkarma  hem  bebek hemde anne açısından zor geçmektedir. Bebek bu dönemler de aşırı huysuz ve huzursuz olmaktadır. Gece ağlamaları, ateş , iştahsızlık ishal , uykusuzluk  gibi durumlar bebekte görülebilir. Bir çok anne adayının bebeğinin huzursuzluğu hakkında  bilgisi yoktur. Bebeğin diş çıkardığını anlayamaz.

Bebekler de diş çıkarma nasıl anlaşılır diyorsanız ? Bebeğinizin diş çıkardığını şu belirtilerle anlayabilirsiniz. Bebeğin diş etinde kabarma kızarıklık olur. Bebek sürekli salya döker ve ağzına cisimler sokarak dişlerini kaşımaya başlar. Diş eti hassas olduğu için bebeğin bu müdahelesi ile  canı yanar ve sürekli ağlamaya başlar. Dışkısı cıvıklaşır , bebek adeta mum gibi erimeye başlar. Bunların yanısıra bebekte yüksek ateş görülebilir. Anne adayı bu süreçte hem sabırlı hem de dikkatli olmalıdır.

https://www.hamilemiyim.org/

Yüksek ateş ve ishal görüldüğü taktirde bebek mutlaka doktora götürmelidir. Bebeğin ateşi düşürülmeli ve ishale bağlı su kaybını önlemek için bebeğe sürekli su verilmelidir. Bebeğin bu süreci rahat geçirmesi için  doktor tavsiyesiyle diş eti jellerinden kullanın. Bebeğinize  plastik olmayan boyasız diş kaşıyıcılarından tedarik edin.

Soğuk muz , soğuk havuç diş halkası vererek bebeğinizi rahatlatabilirsiniz. Yalnız bunları verirken gözünüz bebeğinizin üzerinde olsun. Aynı zaman da bebeğiniz oturur pozisyon da bulunsun. Bebeklerde görülen diş huzursuzluğu için hekimler genelde parasetamol öneriyor. Bunu hekim kontrolü olmadan kesinlikle bebeğiniz de kullanmayın.

Bebeğinizin bu dönemi rahat geçirebilmeleri için   diş etlerine soğuk ve steril bir besle masaj yapın. Elinizi iyice yıkayın ve bebeğinizin damağına masaj yapın.  Masaj yaparken zeytin yağı ve karanfil yağını karıştırarak kullanabilirsiniz. Bu karışım bebeğinizi rahatlatır. Karışımı abartmayın 2 yemek kaşığı zeytin yağı ve bir çay kaşığı karanfil yağı kullanın. Bu karışımı bebeğiniz yutmayacak şekil de tatbik edin.Bebeğin ateşi 38 ve üzeri ise  mutlaka hekime gösterin.Diş çıkarma belirtileri bebekten bebeğe değişiklik gösterse de genelde hepsi aynı belirtileri yaşar. Bebeğinizin diş çıkardığından şüphelendiğinizde mutlaka doktorunuza başvurun.