X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Bebeklerde kafada ateş nedenleri

Bebeklerde kafada ateş nedenleri kafada ateş neden olur ? Hamilemiyim Kadınlar Kulübü

Bebeklerde kafada ateş nedenleri kafada ateş neden olur ? Hamilemiyim Kadınlar Kulübü

Selamlar ben Tuğçe, 5,5 aylık erkek bebeğim var bir kaç haftadan beridir vücudunda hiç ateş yok hatta soğukken kafası cayır cayır yanıyor buna bir anlam veremiyorum bi benim ilk bebeğim ve korona belasından dolayı da doktora da götüremiyorum bana yardımcı olur musunuz bu neden oluyor. Tşk Tuğçe.Ç

Bizlere sosyal medya aracılığı ile ulaşan sevgili Tuğçe Ç. Nin sorusuna ve bu durumda olan diğer annelerin de bilgisine olmak üzere bu konuyu değerlendirmeye karar verdik.

Selamlar değerli hamilemiyim.org kullanıcıları sevgili anneler özellikle bebeklerimizin 6. ayından sonra bütün anneler gibi sizler de denk gelmişsinizdir ya da konuyu arayarak bize geldiniz ve bebeğimin kafasında neden ateş var ? Vücudundaki sıcaklık normal iken kafasında neden ateş oluyor diye soruyorsunuz dur? Doğru yerdesiniz şimdi sizlere bilgiler vereceğiz.

bebeğin kafasında ateş var düşmüyor

BEBEĞİN KAFASINDA NEDEN ATEŞ OLUR ?

Bebeklerdeki diş çıkartma ay aralığı kız bebeklerde ve erkek bebeklerde değişkendir. Her bebeğin diş çıkartma ayı birbirinden farklıdır. Kardeş bile olsalar birinci bebeğiniz 3. ayında dişlerini çıkartmaya başladı diye bu olan bebeğinizin de aynı ayda aynı zaman aralığında diş çıkartacağı anlamına gelmez. Bebekler özellikle 3. aya girdikten sonra çene yapılarına göre alttan dişler yavaştan damakları küçük küçük zorlayarak dışarıya çıkma eğilimine girerler. Bu sebepten dolayı dişlerini tam olarak çıkartmamış olan bebeklerimizin kafalarında, vücutlarında olandan daha yüksek bir ateşle karşı karşıya kalırız.

Çocuklarda ateş nedenleri ve tedavisi

Haberi Okumak için Tıklayın

BEBEĞİNİZİN KAFASINDAKİ ATEŞİ NASIL DÜŞÜRÜRSÜNÜZ ?

Bu yukarıda saydığımız durumda iseniz, bunun için doktorunuza danışma zamanının gelmiş olabilir. Özellikle bebeklerinizi rutin kontrollerinden geçirirken bu tür durumları doktorları ile görüşerek, ateşlenme durumunda hangi ateş düşürücü ilaçların kullanılacağı ile ilgili bilgiler ve ilaçlar ilaç isimleri reçeteler edinebilirsiniz. Kendi başınıza lütfen ama lütfen bir ilaç vermeyin. Çok fazla ateşi yoksa zaten kesinlikle bir ilaç vs kullanmayınız.

Bebeklerinizde çocuklarınızda ateş olduğunda çok fazla korkuya kapılmaıyn lütfen, oluşan enfeksiyonlarda ve bakterilerde vücutlar kendilerini korumaya alarak ateşlerini yükseltirler. Bunun nedeni bu organizmaların bakterilerin yüksek ateşte yaşayamayacak olmasıdır. Vücut, yaradılış itibari ile böyle bir tepki vererek aslında savaştığını göstermektedir.

ÇOCUKLARDA BEBEKLERDE ATEŞ KAÇ OLMALIDIR ?

Çocuklarınızın ateşi kaç derece olur ise normal olarak adlandırılır onu hemen söyleyelim sizlere. Artık herkesin evinde bir ateş ölçer olduğuna göre; bebeklerinizin üstü örtülü ve yatağından yeni kalktılar ise normal olarak 35,8 derece ateşte olurlar yataktan kalktılar oturdular yedirdiriniz vs normal olarak derece 37 olur kızlar makattan ölçüm yapıyor iseniz 35,8 - 38,4 arasındaki ateş ölçümleyebilirsiniz buna göre bebeğiniz ateşi normaldir diyebilirsiniz.

Kuru öksürüğe ne iyi gelir kadınlar kulübü'nde

Haberi Okumak için Tıklayın

Enfeksiyon durumunda bebeklerinizin ateşi 41 hatta 42 dereceye kadar yükselebilir. Bebeklerde vücut ısısı değerlendirildiğinde aşağıdaki gibi bir tablo ile karşı karşıya kalacaksınız.

Vücut Isısı Değerlendirme Tablosu Şu Şekildedir.

Vücut Bölgesi                           Termometre Tipi                Normal Isı                 Ateş

Koltuk Altı Ölçümü                      Dijital Ölçüm                             35,7-37,3                        37,4

Makat Ölçümü                              Dijital Ölçüm                             36,6-37,9                        38

Ağızdan Ölçüm                             Dijital Ölçüm                             35,5-37,5                        37,6

Kulak Ölçümü                               Kızılötesi Ölçüm                       35,7-37,5                        37,6

Yukarıda yazdığımız nedenler haricinde bilmediğiniz bir şekilde eğer ateşlerinde yükselme var ise tepkisiz bebeğiniz gevşek ve halsiz yatıyor ise morarmaları var ise nefes almakta zorluk çekiyor, başını göğsüne doğru eğiyor ise dirençsiz ise sürekli olarak susturamadığınız bir şekilde ağlaması kesilmiyor ise, lütfen bebeklerinizi acil olarak doktoruna götürünüz.

HAMİLEMİYİM KADINLAR KULÜBÜ