X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Böbrek kanseri nedenleri belirtileri ve tedavisi

Böbrekler üriner sisteminizin bir parçasıdır. Bu sistem atık ürünlerini kandaki filtreler ve idrar yapar.Böbrek kanseri, böbreklerden kaynaklanan kanserdir. Böbrekleriniz her biri yumruğunuzun büyüklüğündeki iki fasulye şeklindeki organlardır. Yetişkinlerde en yaygın böbrek kanseri türü renal hücreli karsinomdur. Bu makale böbrek kanserinin nedenleri,böbrek kanserinin belirtileri ve böbrek kanserinin tedavisi hakkında bilgiler vermektedir.

Böbrekler üriner sisteminizin bir parçasıdır. Bu sistem atık ürünlerini kandaki filtreler ve idrar yapar.Böbrek kanseri, böbreklerden kaynaklanan kanserdir. Böbrekleriniz her biri yumruğunuzun büyüklüğündeki iki fasulye şeklindeki organlardır. Yetişkinlerde en yaygın böbrek kanseri türü renal hücreli karsinomdur. Bu makale böbrek kanserinin nedenleri,böbrek kanserinin belirtileri ve böbrek kanserinin tedavisi hakkında bilgiler vermektedir.

 

Böbrek kanseri renal kanser olarak da adlandırılır. Hem kadın hem de erkeklerde en sık görülen on kanserden biridir.Risk faktörleri, sigarayı, belirli genetik koşulları ve uzun süre ağrı kesici ilaçları kullanmayı içerir.İlk başta hiçbir belirtisi olmayabilir. Kanser büyüdükçe  belirtiler başlayabilir..

 

Belirtiler

Böbrek kanseri erken safhalarında nadiren belirti veya semptomlara neden olur. Daha sonraki aşamalarda, böbrek kanseri belirtileri şunları içerebilir:

Kanlı idrar

İdrarın cola renginde koyu olması

Kaburgaların altında ve sırtta ağrı

Yorgunluk,Ateş

Sebepsiz kilo kaybı

İştah kaybı

 

Böbrek kanseri risk faktörleri

 

Böbrekler atıkları alıp idrar yapmak için kanı temizler.Böbrekler aynı zamanda kan basıncını kontrol etmeye yardımcı olan hormonlar üretir .Sigara içmek ve bazı ağrı kesici ilaçları uzun süre kullanmak yetişkin böbrek kanseri riskini artırabilir. Bazı kalıtsal bozukluklar çocuklarda ve yetişkinlerde böbrek kanseri riskini artırabilir.

Yaşlılık. Yaş ilerledikçe böbrek kanseri riskiniz artar.

Böbrek yetmezliği tedavisi. Kronik böbrek yetmezliğini tedavi etmek için uzun vadeli diyaliz alan kişilerde böbrek kanseri gelişme riski daha yüksektir.

Yüksek tansiyon (hipertansiyon). Yüksek tansiyon böbrek kanseri riskinizi arttırır.

Obezite. Obez olan insanlar böbrek kanseri riski taşırlar

Sigara içmek. Sigara içenler, sigara içmeyenlerden daha fazla böbrek kanseri riski taşıyor.

 

Böbrek kanseri tedavisi

 

Böbrek kanseri teşhis testleri kan, idrar ve görüntüleme testleri içerir. Ayrıca bir biyopsiniz olabilir.Tedavi, yaşınıza, genel sağlığınıza ve kanserin ne kadar ileri olduğuna bağlıdır. Ameliyat, kemoterapi veya radyasyon, biyolojik veya hedefli tedaviler olabilir. Biyolojik terapi vücudunuzun kanserle mücadele kabiliyetini artırır. Böbrek kanseri tedavisinin yan etkileri kullanılan yöntemlere ilişkin olup şunları içerebilir; bulantı , kusma , halsizlik , kilo kaybı , enfeksiyon, grip benzeri semptomlar, ishal , deri döküntüsü ve saç dökülmesi..

 

Böbrek kanserini teşhis etmek için kullanılan testler ve prosedürler şunları içerir:

 

Kan ve idrar testleri. Kan ve idrar testleri  belirtilerinizin nedenini bulmak için ipucu verebilir.

Görüntüleme testleri. Görüntüleme testleri doktorunuzun böbrek tümörünü veya anormalliklerini görselleştirmesini sağlar. Görüntüleme testleri arasında ultrason, bilgisayarlı tomografi (BT) tarama veya manyetik rezonans görüntüleme (MRI) olabilir.Ayrıca doktorunuz şüpheli gördüğü böbrekten parça alabilir.

 

Radyasyon tedavisi. Radyoterapi, kanser hücrelerini öldürmek için yüksek enerjili enerji ışınları, örneğin X ışınları kullanıyor. Radyasyon tedavisi bazen böbrek kanseri semptomlarını kontrol etmek veya azaltmak için kullanılır..Sağlığınızı iyileştirmek için atılan adımlar böbrek kanseri riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir.Tedaviye verilen cevap da duruma göre değişebilir. Bununla birlikte, doktorunuz, sahip olduğunuz böbrek kanseri türüne, test sonuçlarına, tümör büyüme oranına ve yaşınıza, sağlık durumunuza ve tıbbi geçmişinize dayanarak hastalığın olası sonucu olan bir prognoz verebilir.Bir tedavi planı her hastanın ihtiyaçlarına uyacak şekilde tasarlanmıştır.