X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Çocuklarda ateş nedenleri ve tedavisi

Ateş, merkezi sinir sistemi tarafından yönlendirilen ve kontrol edilen spesifik bir biyolojik tepkinin parçası olarak oluşan vücut ısısının anormal yükselmesidir.Normal vücut ısısı kişiden kişiye ve gün boyunca değişir .Bazı küçük hastalıklar yüksek ateş yaratır ve bazı ciddi hastalıklar hafif bir ateşe neden olur.

Ateş, merkezi sinir sistemi tarafından yönlendirilen ve kontrol edilen spesifik bir biyolojik tepkinin parçası olarak oluşan vücut ısısının anormal yükselmesidir.Normal vücut ısısı kişiden kişiye ve gün boyunca değişir .Bazı küçük hastalıklar yüksek ateş yaratır ve bazı ciddi hastalıklar hafif bir ateşe neden olur.

Bebekler ve küçük çocuklarda görülen çoğu akut ateş, enfeksiyon nedeniyle oluşur. En yaygın olanları şunlardır:Viral solunum yolu enfeksiyonları, bazı bakteriyel enfeksiyonlar..Çocuğun sıcaklığı rektum, kulak, ağız, alın veya koltukaltı bölgesinden alınabilir. Dijital termometre ile alınabilir. Dijital termometrelerin kullanımı daha kolaydır ve daha hızlı okunur.

 

 

Ateşin Nedenleri

Ateş, enfeksiyon, yaralanma veya inflamasyona yanıt olarak ortaya çıkar ve birçok nedeni vardır. Ateşin muhtemel nedenleri, 7 günlük sürede (akut) veya 7 günden fazla süren (kronik) veya çocuğun yaşına bağlıdır.2 aydan küçük bebekler ciddi bakteriyel enfeksiyonlar için benzersiz risklere sahiptir. Çocuğunuzun ortalama vücut ısısı yaklaşık 37 ° C'dir. Çocuğunuzun sıcaklığı 38 ° C den yüksekse, muhtemelen bir ateş geçirir. Ateş, hastalığın kendi başına bir hastalık değil, bir belirtidir.Enfeksiyonlar, çocuklarda ateşin en yaygın nedenidir.  Genel olarak, ateş, doğanın enfeksiyona cevabıdır. Çocuğunuzun vücudunun enfeksiyonla savaştığının iyi bir işaretidir.

Akut ateş

Bebekler ve çocuklarda görülen akut ateşler genellikle bir enfeksiyon nedeniyle oluşur.Akut ateşin en sık görülen nedenleri şunlardır

Soğuk algınlığı veya grip gibi bir virüse bağlı solunum yolu enfeksiyonları

Bir virüsten kaynaklanan gastroenterit (sindirim sisteminin enfeksiyonu)

Bazı bakteriyel enfeksiyonlar, özellikle kulak enfeksiyonları (otitis media), sinüs enfeksiyonları, pnömoni ve idrar yolu enfeksiyonları

Yapmamanız Gerekenler

Asla çocuğunuza aspirin vermeyin . Reye sendromu diye bilinen ciddi bir duruma neden olabilir.Buz gibi soğuk bir suyla banyo yaptırmayın. Çocuğunuzun cildini alkol ile ovmayın ! Çocuğunuzda ateş ile birlikte titreme varsa asla sarıp sarmalamayın !

Ateş teşhisi 

Ateş çocuklarda sık görülen bir şikayettir. Çoğu vakada, ateşler kendi kendini sınırlayan viral enfeksiyonlardan kaynaklanır ve semptomatik tedaviyi gerektirmez. Bazen ateş öyküsü ve fizik muayene ile teşhis ve laboratuar değerlendirme yapılmadan antibiyotik tedavisini gerektirir

Ateş tedavisi

Çocuğunuza ılık duş aldırın. Hafif kıyafetler giydirin.  Bebeğinizin ateşi varsa emzirin.  Sirkeli suyla çocuğunuzun ateşini düşürmeye çalışın.Doktor tavsiyesi olmadan herhangi bir ilaç vermeyin. Çocuğunuzun ateşi çok yüksekse en kısa zaman da hekime götürün.Çocuğunuzun ateşi varsa, en önemli şey  dehidrasyonu önleyecek kadar içtiğinden emin olmaktır . Çocuğunuza bol sıvı verin.