X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Çocuklarda egzama nedenleri ve tedavisi

Bebeklerde egzema  yaygın bir problemdir  ve 10 bebekten 1 i etkilenmektedir. Yenidoğanlarda ortaya çıktığı zaman ebeveynler için özellikle sinir bozucu olabilir. Egzama, bir bebeği sakinleştirmeyi çok zor bir görev haline getirebilir. Neyse ki birçok çocuk egzamadan yoksundur. Hayatın ilk aylarında bile etkin bir şekilde yönetilebilir. .

Bebeklerde egzema  yaygın bir problemdir  ve 10 bebekten 1 i etkilenmektedir. Yenidoğanlarda ortaya çıktığı zaman ebeveynler için özellikle sinir bozucu olabilir. Egzama, bir bebeği sakinleştirmeyi çok zor bir görev haline getirebilir. Neyse ki birçok çocuk egzamadan yoksundur. Hayatın ilk aylarında bile etkin bir şekilde yönetilebilir. .

 

 

 

Egzama nedir ?

 

Egzama, sadece herhangi bir deri durumunu, ancak özellikle atopik dermatiti belirtir. Dolayısıyla infantil egzama, esasen bebeklerde atopik dermatite işaret eder. Yaşamın ilk 5 yılında görülür ancak iki aylıktan erken ortaya çıkabilir.Popüler inancın aksine, egzama her zaman bir alerji meselesi değildir. Bununla birlikte, atopi alerjik astım ve alerjik rinit gibi diğer alerjik durumlarla ilişkilidir.Egzama hayati tehlike oluşturmaz. Egzamanın bebeklerde görülmesinin kesin nedeni bilinmemektedir.

 

Egzama nedenleri

 

Çocuk egzamasının bazı bebekleri etkileyip etkilemediğinin kesin nedeni belli değilse de, tanımlanan birçok tetikleyici faktör vardır.Parfümler, sabunlar ve kremler de cildi tahriş edebilir. Kuvvetli kokulu sabunlar ve kremler genellikle tahriş edicidir. Durumu kötüleştiren diğer cilt uygulamalarından kaçınılmalıdır.Farklı tekstil çocuklarda egzamayı kötüleştirebilir. Yün sorunlu kumaşlardan biridir.Çocuğunuza pamuklu giysiler giydirin..Hava şartlarıda egzamayı tetikleyebilr. Çocuğunuzu normal sıcaklıkta tutmaya çalışın.Bebeğin terlemesi bir sorun olabilir ve bu nedenle aşırı terlemeyi önlemek için bebeğin serin tutulması gerekir.

 

Egzama belirtileri

 

Egzema sunumu, bebekler ve daha büyük çocuklar arasında biraz farklılık gösterir. Genellikle görünmeye eğilimli olduğu veya daha kötü olduğu alan  cilt kuru ve pürüzlüdür. Kızarıklıklar bebekler arasında daha belirgindir ve bazen lezyonlar olabilir. Pus genellikle bakteriyel bir enfeksiyonu gösterir.Yenidoğan bebeklerde ve yaşamın ilk yılında egzama genellikle yanakta bulunur ve yüzün diğer bölgelerinde de olabilir. Egzamalı çocuklar kuru, hassas cilde sahiptir. Ayrıca ciltte kaşıntılı, kırmızı, pul pul döküntüler olur.

 

 

 

Egzama kroniktir ve iyileştirilemez, ancak idare edilebilir. Ekzema alevlenmelerini önlemenin anahtarı, belirtileri göründükleri anda tedavi etmektir.Çocuğunuzu yünlü maddeler ve sentetikler yerine pamuklu iç çamaşırı ve giysilerle giydirin.Çocuğunuzu serin tutun çünkü aşırı ısınma, sıcak banyolar kaşıntıyı tetikleyebilir. Kozmetiklerden yani sabunlardan kaçının.Çocuğunuza kısa banyolar yaptırın.Çocuğunuzun egzamasına bir gıda alerjisinin  neden olduğunu düşünüyorsanız,  allerji testi yaptırın.Burda yer alan bilgiler kişileri bilinçlendirmek amaçlıdır.Tedavi yerine geçmez.Çocuğunuzda egzama varsa en kısa zaman da hekime götürün..