X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Doğum sonrası hangi sorunlar görülür ?

Normal koşullarda doğum  olayı genellikle 38-41 . haftalarda gerçekleşiyor. Bazı nedenler den dolayı erken  doğum da olabilmektedir. Hamileliğin devamında risk oluşturabilecek durumlar olursa ve bebeğin akciğerleride gelişmiş ise bebeği doğrutma eylemine karar verilir.

Normal koşullarda doğum  olayı genellikle 38-41 . haftalarda gerçekleşiyor. Bazı nedenler den dolayı erken  doğum da olabilmektedir. Hamileliğin devamında risk oluşturabilecek durumlar olursa ve bebeğin akciğerleride gelişmiş ise bebeği doğrutma eylemine karar verilir.

 

 

Doğum sonrası anne adayı 6. haftalarda normale döner. Sezeryanla doğum yapanlar ise 2. haftadan sonra normle dönerler.  Bu süre zarfın da anne adayı bol dinlenmeli sağlığına özen göstermeli ve kendini yoracak işlerden kaçınmalıdır. Doğum sonrası anne adayları hekim kontrollerini aksatmamalıdır. Çünkü doğum sonrası enfeksiyon ile ilgili rahatsızlıklar olabilir.

Doğum sonrası  bazı kadınlarda hiç bir şikayet görülmezken bazılarında komplikasyonlar gelişebilir. Özellikle enfeksiyona bağlı , iltihaplanmalar, idrar yolu enfeksiyonları, ruhsal sorunlar, aşırı kanama,vajinal problemler ,vajina yaralanmaları gibi. Doğumu izleyen süreç lohusalıkta  ,dugusal ve fiziksel değişimler olabilir. Bir çok kadın bu durumu sorunsuz atlatırken  çoğu problemli geçirmektedir.

Normal doğum sonrası perine bölgesinde  ağrı olabilir. Doğum yapan kadın bir kaç gün oturmada güçlük yaşayabilir. Heleki doğumu dikişli olanlarda perine bölgesi aşırı hassaslaşır,ağrı yoğun olabilir. Doğum sonrası yüksek ateş, aşırı kanama  saatte 1 ped dğiştiricek kadar , akıntı ,kesi ağrısı,idrar yaprken aşırı yanma olması, bulantı ve kusma gibi belirtileriniz olursa mutlaka hekime görünün.

Doğum sonrası mastit olabilirsiniz.Gögüs uçları aşırı ağıyor ve kanıyorsa mutlaka yine hekime bildiirlmesi gereklidir. Gebelik döneminde gelişen hemoroid doğum sonrası  büyüyebilir. Hem perine bölgesi ağrısı için hem hemoroid için sıcak su banyosu yapabilirsiniz. Perine bölgesinin ağrısını yan yatarak azaltabilirsiniz. Perine bölgesi dikişli ise vajinal bölge temiz tutulmalı , gereken hijyen sağlanmalıdır. Perine dikişleri kısa sürede iyleşir. Vajinal bölgeyi mümkün mertebe kuru tutmaya çalışın.

Şayet  epidural doğum yaptıysanız  baş bölgesinde ve omuzlarda ağrılarınız olabilir.Bebeğinizi emzirirken vajinal bölgede krmaplar kasılmalar olabilir. Doğum sonrası emzirmeyle beraber kanama  gittikçe azalır ve rengi koyulaşır. Doğum şekliniz ne olursa olsun , olası riskli bir durumu engellemek yada kontrol altına almak için hekim muayenelerini düzenli olarak yapmak gerekir. Doğum sonrası  olabilecek durumlar için sorularınızı bizlere bu başlık altından yönlendirip en kısa sürede yanıt alabilirsiniz.