X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Elma sirkesi nerelerde kullanılır ?

Sirke peygamber efendimizin katığı , binbir derde deva. Sirkenin faydalarını bilmeyeniniz yoktur. Elma  sirkesi , üzüm sirkesi her ikisi de en çok tükettiğimiz gıdalar dan biri. Bu yazımız da elma sirkesinin faydalarına değineceğiz.

Sirke peygamber efendimizin katığı , binbir derde deva. Sirkenin faydalarını bilmeyeniniz yoktur. Elma  sirkesi , üzüm sirkesi her ikisi de en çok tükettiğimiz gıdalar dan biri. Bu yazımız da elma sirkesinin faydalarına değineceğiz.

Sirke genelde turşu , salata ve  ev temizliğinde kullanılıyor. Özellikle üzüm sirkesi cam yüzeyleri parlatmanın dışın da , kötü kokuları da çekiyor. Sayısız faydası olan sirke nerdeyse her hastalığa deva. Şimdi sizler için  elma sirkesinin faydalarına değineceğiz. Elma sirkesi de tıpkı üzüm sirkesi gibi turşular da tercih ediliyor. Bunun yanısıra zayıflamak isteyenler sabahları aç karnına elma sirkesi tüketerek yağlanma sorunun dan kurtuluyor. Elma sirkesi nin o kadar çok faydası var ki .Say say bitmez bu mucizevi besinin faydası.

 

Elma sirkesi, lenfatik sistemin detoksifiye edilmesine ve insan vücudunun homeostatik fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur. Elma sirkesi, sindirim sisteminizdeki normal asit seviyelerini geri kazanmanıza yardımcı olur ve dolayısıyla reflü ve mide ekşimesini hafifletir.Elma sirkesi hücreleri ve onların genetik materyallerini vücudumuzda korumaya yardımcı olabilir. Ön çalışmalar, elma sirkesinin vücutta sağlıklı kolesterol seviyelerinin korunmasında olumlu bir etkiye sahip olabileceğini göstermiştir. Elma sirkesinde bulunan pektin, yüksek kolesterolü önemli ölçüde azaltma kabiliyeti açısından yoğun bir şekilde çalışılan çözünür bir liftir.

 

Akne ve lekeleri savaşmaya yardımcı olur.

Topikal olarak uygulandığında, siğillerin giderilmesinde yardımcı olabilir.

Enfeksiyonla savaşmak için bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur.

Güneş yanığını hafifletir.

Vücutta yağ yakma modunu teşvik eder ve böylece kalori kontrollü bir diyetin parçası olarak kullanıldığında kilo kaybına yardımcı olur.

Artrit ve gut ağrısını hafifletir.

Düzenli olarak kabız olan veya halsiz bağırsak hareketine sahip olanlara yardımcı olmak için gastrointestinal motiliteyi uyarır. Ayrıca, elma sirkesi sayısız GI endişesinden sorumlu olabilecek zararlı bakterilerin bağırsaklarını temizler.

 

Elma sirkesi saç güzelliğinden , cilt güzelliğine, tırnak hastalıkların dan , kilo verme gibi uygulamalarda tüketiliyor. Saçları mat olanlar, saçları geç uzayanlar elma sirkesi ,ile bakımlı saçlara sahip oluyor. Elma sirkesi tedavisi çetrefilli olan tırnak mantarı için birebir. Tırnak mantarı için onca tedaviye karşın yanıt alamadıysanız elma sirkesi ile tırnak mantarına elveda diyebilirsiniz.  Yalnız öcelikle tırnak mantarının ayak tan bulaşma ihtimaline karşı , ayağınızda ki mantarı tedavi edin. Daha sonra her gün düzenli olarak tırnaklarınıza pamuk yardımı ile elma sirkesi uygulayın. Sonuca inanamıyacaksınız. Elma sirkesi sayesinde tırnak mantarının yok olduğunu göreceksiniz.

Elma sirkesi ayrıca cilt lekelri için de birebir.  Biliyorsunuz ki cilt lekeleri genelde , kullanılan ilaçlar, güneş, beslenme bozukluğu , genetik gibi nedenlerden kaynaklanmakta. Temizlediğiniz cildinize elma sirkesini pamuk yardımı ile günde iki defa elma sirkesi uygularsanız  lekelerden kurtulursunuz. Elma sirkesini tonik olarakta kullanabilirsiniz. Cilde sıkışan kirleri elma sirkesi yardımı ile temizleyebilir , siyah nokta oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Fazla kilolarınız ve aşırı yağlanma sorununuz mu var ? Öncelikle bir beslenme uzmanına görünün . Beslenme uzmanı size uygun bir programla zayıflamanıza yardımcı olucak. Bu beslenme önerisine elma sirkesinide ekleyin. Sabahları aç karnına mide problemniz yok ise elma sirkesi için. 1 yemek kaşığı elma sirkesi tüketimi kafi...

Bu makalemizde elma sirkesinin faydalarına değindik. Elma sirkesinin bu mucizevi faydalarından yararlanmak istiyorsanız  organik elma sirkesi tüketin. Hazır elma sirkelerinde koruyu maddeler olabilmekte. Elma sirkesi ile ilgili sorularınızı bize bu başlık altından yönlendirebilir, sorularınıza en kısa sürede yanıt alabilirsiniz..