X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Evde sucuk nasıl yapılır ?

Son baharın gelmesi ile evlerde kışlık hazırlıklar yapılmaya başlandı. Tarhanalar, turşular, konserveler ve sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı sucuklar , bu hazırlıklar için de . Bu yazımız da evde sucuk nasıl yapılır , tarifini sizlerle paylaşacağız.

Son baharın gelmesi ile evlerde kışlık hazırlıklar yapılmaya başlandı. Tarhanalar, turşular, konserveler ve sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı sucuklar , bu hazırlıklar için de . Bu yazımız da evde sucuk nasıl yapılır , tarifini sizlerle paylaşacağız.

 

Sucuk , sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı. Özellikle kışın tüketilmesi çok zevkli oluyor. Sıcak havalarda tüketimi pek tercih edilmeyen sucuk , uzun süre tokluk hissi ile beraber kişiyi enerjik kılıyor. Zengin sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan sucuk kasaplarda 40-50 Tl ye alıcı bulurken  , marketlerde belli markaların sucuklarını uygun fiyata bulmak mümkün.  Belli markaların sucukları genelde tavuk , hindi eti ile yapıldığından fiyatları daha düşük olabiliyor. Zaten aldığınız sucuğun üzerinde kullanılan malzemeler yer almakta. Bunun dışın da dana eti iddiası ile 5-10 TL ye sucuk  olmaz. Bu tür şüpheli ürünlerden uzak durun. Sucuk hakkında gerekli uyarımızı yaptık. Şimdi ev de sucuk  nasıl yapılır , onun tarifini paylaşalım.

 

Ev de sucuk yapmayı denediniz mi  bilmem ama , ev usulü sucuğun  lezzeti tartışılmaz. Bri kere içinde ne olduğunu biliyor , keyifle ve içinize sine sine bu lezzeti tüketiyorsunuz. Ev de sucuk yaparken kendiniz için acı , çocuklarınız için acısız sucuk yapabilirsiniz.

Sucuk  dana ve kuzu etinin karışımın dan , bir kaç çeşit baharatın harmanlanmasıyla ortaya çıkan harika bir lezzet.  Sucuk genelde hayvanın kaburga ve döş  kısımlarından yapılsa da , elinizde bulundurduğunuz etleri de sucuk yapımın da kullanabilirsiniz. Şimdi sucuk yapımı için gerekli malzemeleri verelim..

Sucuk Malzemeleri

750 gram dana kıyma (çift çekilmiş)

250 gram kuzu kıyma (çift çekilmiş)

70 gram dövülmüş sarımsak

30 gram acı kırmızı biber

30 gram tuz

20 gram kimyon

20 gram karabiber

Kuru bağırsak

Kuzu ve Dana kıymalarını karıştırıp biraz yoğurun .İçine sarımsak , baharatlar ve tuzu ekleyerek 20 dakika boyunca tekrar yoğurun. Yoğurma işlemi sonrası üzerini örterek buzdolabında 1 gece dinlendirin.  Daha sonra dinlenen eti bağırsaklara doldurmaya başlayın. Doldurma işlemi için geniş ağızlı huni kullanabilirsiniz. Yada hazırladığınız karışımı kasaba vererek doldurma işlemini kasaba bırakabilirsiniz. Şayet evde doldurduysanız uçlarını iplerle bağlayın. Balkonda güneş görmeyen bir yerde sucukları asalım. 4 gün sonra sucuklarınız yemeye hazır . Afiyet olsun. Başka bir lezzette tekrar buluşmak dileği ile..