X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gaz sancısı olan bebeğe ne iyi gelir çözüm yok mu ?

Gaz Sancısı olan yenidoğan bebeklerde gaz sancısına ne iyi gelir ne yapılmalı kadınlar kulübü hamilemiyim'de sizleri bekliyor.

Gaz Sancısı olan yenidoğan bebeklerde gaz sancısına ne iyi gelir ne yapılmalı kadınlar kulübü hamilemiyim'de sizleri bekliyor.

Bebeklerin beslenmek için tek ihtiyacı anne sütüdür.Anne sütü ile beslenen bebekler daha sağlıklı büyümektedir.Yeni doğum yapmış anneler emzirme konusunda bir çok sorun ile karşılaşır.Bunlardan  biride emzirme sonrası bebekte görülen gaz. Bebeklerde görülen gaz sütten anneye geçen bazı besinlerden kaynaklı olabileceği gibi,emzirme esnasın da hava yutmasından da kaynaklanır.Emzirme sonrası  bebeklerde  gaz  sorunu ile ilgili detaylara yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

YENİ DOĞAN BEBEKLERDE GAZ SANCISI PROBLEMİ NEDEN OLUR ?

Bebeğin sağlıklı gelişimi için anne sütü gerekmektedir. Bir çok vitamin ve minarellerle dolu anne sütü bebeğin ihtiyaç duyduğu  tüm besin gereksimini karşılamaktadır.Dünya sağlık örgütü bebeklerin 2 yaşına kadar anne sütü ile beslenmesini önermektedir.Anne sütünün önemi tartışılmaz bir gerçektir .Bir çok anne emzirme sonrası bebeğinin huzursuzluğunun farkına varır.Bebeğime sütüm yaramıyormu,sütüm gazmı yapıyor gibi endişelere kapılmaktadır. Gerçekten anne sütü bebekte gaza neden olur mu ? Annenin tükettiği besinler doğrudan anne sütüne geçer.Bu yüzden bebek anne sütünden etkilenmektedir.

Emzirme döneminde hurma tüketmek sütü artırırmı ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Özellikle azot bakımından zengin besinler tüketildiğinde süt aracılığıyla doğrudan bebeğe geçebilmektedir.Bu durumda bebekte gaz gibi şikayetlere yol açabilmektedir.Annenin bu yüzden tükettiği besinlere dikkat etmesi gerekir.Dengeli ve düzenli olarak günde 6 öğün annenin beslenmesi gerekir.Bunun yanı sıra  anne bol sıvı tüketmelidir.Tüketilen sıvı süt miktarını artıracaktır.Peki emziren annelerde gaz yapan yiyecekler nelerdir ? Vereceğimiz listeye dikkat edin , bunları tüketirken bebeğinizdeki değişimleri gözleyin bu besinlerden uzak durun.

GAZ SANCISI NASIL GEÇER KADINLAR KULÜBÜ

GAZ SANCISI OLAN BEBEĞE NE YAPILMALI NE İYİ GELİR KESİN ÇÖZÜM İÇİN BUNLARI YEMEYİN

Kızartmalar,baharatlar,yağlı besinler,yumurta,süt,çay,cola,şeftali,salam ,sosis,sucuk,kuru fasulye nohut,bezelye bakla ve baklagiller,lahana ıspanak,brokoli,soğan taze fasulye tüm bu yiyecekler emziren annelerde gaz yapanlar.Bu besinleri illa tüketmek zorunda kaldıysanız arkasından 1 bardak rezene çayı için.Hem sütünüzü artırır hem sizin ve bebeğinizin gazını ağrısını ,sancısını alır.Sevgili anneler hamilelikte olduğu kadar emzirirken de beslenmenin çok önemli olduğunu unutmayın.

Sizi etkileyen bir yiyecek, büyük olasılıkla bebeğinizi de etkiler. Katkı maddesi içeren işlenmiş besinlerden uzak durun .Emzirme döneminde beslenme hakkında ki tüm detaylara  vereceğimiz linkten ulaşabilir,konu ile ilgili sorularınızı bu başlık altından yönlendirebilirsiniz. Emzirme döneminde nasıl beslenmeliyim?

Bebeklerde gaz nedenleri ve tedavisi

Haberi Okumak için Tıklayın