X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Göz altı morluğu için bakım önerileri

Kadın erkek bir çok insanın kabusudur göz altı morlukları.Nedeni bazen genetik yapıyla alakası olsada,kötü beslenme  uykusuzluk,stres gibi nedenler göz altı morluklarına neden olur.Peki göz altı morluklarına ne iyi gelir,göz altı morluklarının tedavisi varmıdır.İşte tüm detaylar yazımzıda..

Göz Altı Morlukları kadınlar kulübü hamilemiyim'de

Kadın erkek bir çok insanın kabusudur göz altı morlukları. Nedeni bazen genetik yapıyla alakası olsa da, kötü beslenme  uykusuzluk, stres gibi nedenler göz altı morluklarına neden olur. Peki göz altı morluklarına ne iyi gelir, göz altı morluklarının tedavisi var mıdır. İşte tüm detaylar yazımzıda

Göz Altı Morlukları Neden olur nasıl geçer ?

Sevgili hanımlar herkese selamlar göz altı morlukları neden olur diye kendi kendinize soruyor olabilirsiniz. Bunun en büyük nedeni çevresel faktörler ama daha da önemlisi genetik oluşu. Ailelerinizde genetik olarak annelerde babalarda dayılarda halalarda böyle bir öykünme var ise mutlaka sizdede olabilir. Olabilir diyorum zira ailelerinizde bunun örneği var.

Göz altı morlukları neden olur : 

  1. Genetik olarak aileden geçebilir.
  2. Çevresel faktörlere bağlı olarak oluşur.
  3. Aşırı ve çokça tuz tüketimi.
  4. Uyku düzeninin kötü olması durumu.
  5. Aşırı stresli bir işte çalışmak.
  6. Aşırı şekilde vücutları yormak ağır sporlar.
  7. Uykularınıza dikkat etmemek
  8. Bazı karaciğer organlarında yer alan bozukluklar.
  9. Böbrek rahatsızlıkları çekmek.
  10. Demir eksikliği ve demir anemisi durumları

Sizlerde göz altı morluklarının birinci sebepleridir.

Hasta yorgun ve estetik açıdan kötü görünen göz altı morluğundan kurtulmadan önce mutlaka nedenlerini dermatoloğa giderek araştırın. Mesela alerji kaynaklı oluşan göz altı morluklarının  alerji kontrol altına alınmadan kurtulmak mümkün değildir. Göz altı morluklarıyla mücadelede ilk başvurulması gereken dermatologlar olmalıdır. Genetik kaynaklı göz altı morluğunun tedavisi zordur hatta imkansızdır diyebiliriz .Buna tek çözüm kapatıcılarla kamufle etmek olacaktır. Ayrıca içeriğinde kolajen, retinol A,E, ve C vitamini olan kremler kullanmanızı öneriyoruz. Bunun dışında alerji ve genetik  dışındaki göz altı morlukları için bitkisel çözümler vardır bunlar;

Evde Göz altı morlukları nasıl geçer ne iyi gelir ?

Çay, gözaltı morluklarının en önemli bitkisel çözümlerinden biridir. Çay çöplerini ya da sallama poşet çayları soğuduktan sonra, 10-15 dakika gözlerinizde bekletin. Gözaltı morluğuna iyi gelen önemli besin patates ve salatalıktır. Çiğ patates ve salatalığı göz kapaklarınıza koyarak, 15 dakika uygulayın göz altı morluklarınızdan kurtulun. Ayrıca bu işlem yorgun gözlerinizi dinlendiricektir .

Göz altı torbaları morluklarına ne iyi gelir nasıl giderilir ?

  • Morluk olan bölgeye soğuk su kompres uygular iseniz;  damarlarınız daralarak oraya kan akışını keser ve morluk azalır.Şişkinlik durumu var ize gözle görünür şekilde azalma ve belirginliğini kaybetme durumu ortaya çıkar. Nasıl Yaparım diyor iseniz Temiz bir havlu ya da bez yardımı ile içine buz küpleri koyarak ilgili bölgede bir kaç dakika tutulup bir kaç dakika bırakılarak, buz gibi su ile ıslatılmış bu bez parçası 15-20 dakika dakika boyunca yine bu bölgede tutularak etkisi görülebilir. 
  • Uyku sürenizi arttırın. Özellikle halsizlik ve yorgunluğa bağlı olarak çıkıyor ise uykunuzu düzenler ve günde en az 6-8 saat uyursanız azalır.
  • Uyurken başınızı yükseltin. Özellikle uyku sürenizi yedi sekiz saat aralığında tutacaksınız fakat daha önceden o bölgede birikmiş olan şişkinliğin ve sıvı toparlanmalarının önüne geçmek için yüksek yastık seçiniz.

​​​​​​​

Göz altı morlukları için ev yapımı maske tarifi isteyenler 

Elma suyu ve 1 tatlı kaşığı türk kahvesi karıştırılır. karışım gazlı bezin arasına koyulur göz çevresinde bekletilir haftada 3 kez yapılır. Zambak, papatya, ıhlamur ve lavanta çaylarıyla yapılan güzellik kürleri gözlerdeki yorgunluk , şişlikleri ve morarmaları gideriyor.   Bunların yanında uyku düzeninize dikkat edin ve olabildiğince bol su için. Sıvı tüketiminin son derece önemli olduğunu asla ama asla unutmayınz. Gözlerinizi yoran aktivitelerden uzak tutun. Her şeye rağmen sizi terk etmeyen göz altı ve göz çevresi morluklarınız varsa, bilin ki genetik göz altı morluklarınız var .Başka bir cilt bakım önerilerinde buluşmak üzere..