X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamilelerin yemesi gerekenler beslenme şekli ve beslenme listesi

Hamilelerin yemesi gerekenler beslenme şekli ve beslenme listesi nasıl olmalıdır ? Hamilelikte tüketilmesi gereken besinler içilmesi gereken çaylar, çocuklarınızın ve sizlerin daha sağlıklı bir insan olmasını sağlayacak önemli öneriler.

Hamilelerin yemesi gerekenler beslenme şekli ve beslenme listesi nasıl olmalıdır ?

Neder bir türlü hamile kalamıyorum sorusunun en belirgin ve bilimsel cevabı hiç şüphesiz beslenme şekli sevgili hanımlar. Beslenmenin yaşam döngüsü ve doğurganlık ile ilintili olduğunu belirtmek istiyoruz. Gelişen teknoloji ile birlikte insan popülasyonuna yetmeyen yiyecek ve gıda ürünlerinin hızlı şekilde büyümesi ve mevcut insan nüfusuna yetmesi için GDO tüketimi dünyada hızla kullanılmaya ve artmaya devam ediyor. Bu kadar insan nüfusunu beslemek tabi ki kolay değil.

Neden bir türlü hamile kalamıyorum ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Örneğin bir ayda yetişmesi gereken bir ürünün yetişme süresini kısaltarak 10 güne düşüren bu ilaçlar ve kimyasallar, ister istemez kadınlarımızın doğurganlığından tutun da her türlü hastalığa karşı davetiye çıkartmakta. Bu sebepten kadınlarımız artık eskisi kadar kolay hamile kalamıyorlar. Aşağıdan hamile kalmak istiyor iseniz sizlere tüketilmesi gereken yiyeceklerin listesini verdik. bu yiyecekleri tüketerek yumurtlamalarınızı arttırabilirsiniz. 

Yumurtlamayı arttıran yiyecekler bitkileri biliyor musunuz ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Hiç düşündünüz mü ? daha önceden çevrenizde bu kadar kanser vakaların olduğunu hiç hatırlıyor musunuz ? Bunların tamamı besleme ile akala tabiki bizler büyük sıkıntılardan sonra hamile kalabiliyoruz. Artık çarşılarda pazarlarda ürünün organik ya da doğal olup olmadığını kendi kendimize sorguluyor, satıcılarına bu ürün organikmi diye soruyoruz. Olma dı alıyoruz koklama yöntemi ile bir şeyler çözmeye çalışıyoruz. durum gerçekten vahim. Nerde o bölündüğünde mahalleye kokusu yayılan salatalıklar, ekşiliğinden yenilemeyen domatesler....

Sayın Prof.Dr. Hakan Şatıroğlu'nun hazırlamış olduğu hamilelik süresinde yenilmesi gerekenlerin yazıldığı beslenme ile ilgili bir bilgi var bir haber var bunu sizler ile paylaşmak istiyoruz. Hamilemiyim.Org olarak sağlıklı bir gebelik geçirmenizi dilerken, sağlığın da artık ellerinizde ve dolayısı ile paraya bağlı olduğunu biliyoruz. 

HAMİLEYKEN YENİLMESİ GEREKENLERİN LİSTESİ SABAH:

  • 1 bardak süt,
  • 1 yumurta,
  • 1 dilim peynir,
  • 1 orta dilim ekmek,
  • 1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

    Hamileyken İçilebilen ve İçilemeyen Bitki Çayları

    Haberi Okumak için Tıklayın

HAMİLEYKEN YENİLMESİ GEREKENLERİN LİSTESİ KUŞLUK VAKTİ:

  • 1 meyve + 1 bardak ayran + 1 ince dilim ekmek

HAMİLEYKEN YENİLMESİ GEREKENLERİN LİSTESİ ÖĞLEN:

  • 1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
  • 1 porsiyon pilav veya makarna
  • 1 bardak ayran
  • 1 porsiyon salata
  • 1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve

HAMİLEYKEN YENİLMESİ GEREKENLERİN LİSTESİ  İKİNDİ:

  • 1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve

AKŞAM:

  • 1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
  • 1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
  • 1 bardak ayran,
  • 1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

HAMİLEYKEN YENİLMESİ GEREKENLERİN LİSTESİ GECE:

1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir.

SORU: Hamilelikte nasıl beslenilmeli

Haberi Okumak için Tıklayın

Gebelikte Beslenmede Dikkat Edilecek Noktalar

Çay, kahve gibi içeceklerin yemekle birlikte tüketiminizi azaltıp, yerine ayran, süt, meyve sularını tercih ediniz. Her öğünde mutlaka C vitamini kaynakları tüketiniz.

Sebze, meyve, kuru baklagilleri iyice yıkamadan tüketmeyiniz. Sebzelerin ,makarnanın haşlama sularını dökmeyiniz, ya suyunu çektirerek pişiriniz ya da sularını çorbalarda kullanınız. Sigara, alkol kullanmayınız, sigara dumanına maruz kalmayınız.

Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız. Tansiyon yüksekliklerinde yemekleri tuzsuz pişiriniz. Hazır gıdalardan kaçınıp doğal besinler tüketiniz. Hazır içecekler, hazır çorbalar, ve mevsimi olmayan sebze ve meyveleri tüketmeyiniz. Et, balık, tavuk, kuru baklagil tüketimini birer gün ara ile yaparak tek düzelikten kurtulup bıkkınlık yaratmadan doğru besleniniz.

Hamilelikte Beslenmeye göre cinsiyet belirleme mümkün mü ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Süt içemiyorsanız yoğurt veya ayran tüketiniz. Peynir yerine çökelek tüketebilirsiniz. Yağda kızarmış hamur tatlıları yerine, meyve veya sütlü tatlıları tercih ediniz.

UNUTMAYINIZ!

Annenin ve bebeğin sağlıklı olmaları; annelerin gebelik öncesi sağlığı, besin yedeklerinin durumu ve gebelik boyunca kendileri ve bebekleri için yeterli ve dengeli beslenmelerine doğrudan bağlıdır.

Hazırlayan : Prof.Dr. Hakan Şatıroğlu

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi

Kadın Hastalıkları ve doğum Ana Bilim Dalı

Gebelikte beslenme nasıl olmalı ?

Haberi Okumak için Tıklayın