X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamilelikte antibiyotik kullanımı hakkında bilmeniz gerekenler

Hamilelikte antibiyotik kullanan kadınlar hamile kadınlar kulübün'de cevaplar buluyor. Hamilelikte antibiyotik kullanmak bebeğe zarar verir mi ? bebeğe zararları nelerdir. Neler yapılabilir. Bilmeniz gerekenleri sizler için bir araya getirdik.

Hamilelikte antibiyotik kullananlar için  hamile kadınlar kulübü'nde bilgiler

Öncelikle hamilelik sürecinde sadece antibiyotik değil her türlü doktor tavsiyesi haricinde ağrı kesicilerin bile kullanılmaması önemlidir. Antibiyotik ile alakalı dünya üzerinde uzmanların yaptığı araştırmalarda, net olarak antibiyotik kullanımı sağlayan annelerin bebeklerine geçen bir tesir ya da yan etki kesin olarak tespit edilememiştir. Bu tür antibiyotik kullanımlarında doktorunuzun yönlendirmesi ile kullanım yapmanız son derece önemidir.

Antibiyotik adeti keser mi geciktirir mi kızlar

Haberi Okumak için Tıklayın

Hamilelikte Kafanıza Göre Antibiyotik İlaç Kullanmayın

Gebelikte antibiyotik kullanımı tabiki olabilir. Gebelik sürecinde hastalıklara ve özellikle gribal enfeksiyonlara mahruz kalan kadınlarımız, doktor kontrolünde verilmiş antibiyotik ilaçları mecburen kullanmak zorundadırlar. Tabiki kullanılacak bu antibiyotiklerin çok hassas ve titizlikle seçilmesi gerekmektedir. Karnınızdaki bebeğe etki edecek ve zararı olacak tüm antibiyotik gruplarını doktorlar tam olarak bildiği için, kesinlikle kendi başınıza " bu antibiyotik bana iyi gelir " diyerek asla kafanıza göre antibiyotik kullanmamanız gerekmektedir. Kopenhag Üniversitesinden bir profesörün bununla ilgili yapmış olduğu açıklama şu şekildedir.

Dr Hans Bisgaard " Anne adayları gebelik sırasında mecbur olmadıkça antibiyotik almamalılar, zira bu aldıkları antibiyotik doğal olarak kendilerindeki bakteri dengesini bozacağından dolayı, ileri de doğacak bebeğinizin hastalıklara karşı bağışıklık sistemi dengesiz olabilir " şeklinde bir açıklama yapmıştır. Bilginiz olsun.

Hamilelikte Antibiyotik Kullanımı Bebeğe Zarar Verir mi ?

Bilim uzmanlarının yaptığı açıklama ve araştırma doğrultusunda, her türlü ilaç kullanımı, doktor tavsiyesi ile olmalıdır. Net olarak kullanılan x ilacın, antibiyotiğin bebeğe zarar verip vermediği ile igili net bir bilgi yoktur. Yüzde yüz bebeğe bu ilaç zarar verir diye bir makaleye ya da dünya üzerindeki internet sitelerinde yaptığım araştırmalarda bir bilgiye rastlamadım. Tabiki bu demek değildir ki ilacı kafamıza göre kullanalım. Her türlü sıkıntılarınızda ilaca bağlı bir iyileşme sürecine girecekseniz de, bunu doktorunuzun tespit etmesi ve ona göre ilaç vermesi gerekiyor. Belirttiğimiz üzere kendi başımıza göre bu bana iyi gelmişti sende kullan diyen hiç kimsenin dediklerine kulak asmadan, bilime güvenerek, doktorunuza inanarak ilaç kullanımı yapmanız gerekiyor hanımlar.

Sarımsak Antibiyotik yapımı

Haberi Okumak için Tıklayın

Bebeğinize, antibiyotik kullanımında minimum zarar vermek için doktorunuzun ilacı seçmesi gerekiyor. Hangi antibiyotiğin kullanılacılağına hekiminiz karar verecek ve onun yazdığı ilaçları sizlerde güvenle kullanacaksınız.

Bu konuyla alakalı sorularınız olursa lütfen bizlere çekinmeden yazınız.