X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Henüz anne olmamış kadınların kabusu menopoz hakkında bilinmesi gerekenler

Erken Menopoz belirtileri Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de... Menopoz belirtileri tedavisi, menopoza kaç yaşında girilir ? Menopoz sıkıntılarını giderecek kürler Erken menopoz belirtileri adet düzensizliği ve menopoz adına öğrenmek isteyebileceğiniz, bilmeniz gereken bilgiler bu konudan sizleri bekliyor hamilemiyim.org

ERKEN MENOPOZ BELİRTİLERİ MENOPOZ NEDİR BELİRTİLERİ NEDENLERİ VE TEDAVİSİ

Menopoz belli bir zaman dan sonra gerçekleşen kadının adetinin kesilmesi .İleri yaşlarda görülmesi normal olan Menopoz la, bir çok kadın genç yaşta tanışabiliyor. Özellikle de çocuk sahibi olamayan kadınlar için adeta bir kabustur erken Menopoz .Kabustur diyoruz çünkü ,  kadının üremesinin sona ermesi ,henüz çocuk sahibi olmayanlar için bir yıkım olabiliyor. Erken Menopoz ile ile ilgili  sayfamıza bir çok soru almaktayız. Erken Menopozun çaresi var mı ,erken Menopoz olanların çocuğu olur mu, erken Menopoz nasıl tedavi edilir gibi. Tüm merak edilen ayrıntıları yazımızda bulabilirsiniz.

Kozmetik ürünler menopoza sokuyor !

Haberi Okumak için Tıklayın

Menopoz doğurganlığın kalıcı olarak sonudur. Doğal biyolojik bir süreçte gerçekleşen bu durum, beklenilmeyen erken dönemde de gerçekleşebilmektedir.30 yaşından önce menopoza girenler erken menopoz grubundadırlar. Stres ,hormonal bozukluklar, kullanılan ilaçlar, yanlış beslenme vs gibi bir çok nedeni vardır erken menopozun. Erken menopoz un  tedavisi var ,lakin sadece bu tedavide kadının adet olması sağlanabiliyor. Erken menopoza giren bayanlar kesinlikle hamile kalmıyor. Burada üreme bitmiştir sadece menopoz komplikasyonlarının yaşanmaması için kadının adet olması sağlanmaktadır.

Erken menopoz un belirtileri genellikle adet düzensizliğiyle başlar. Sık adet görme yada adetin gecikmesi ile kendini gösterir. Şayet düzenli adet oluyorsanız son adetleriniz de bir değişim söz konusu ise mutlaka zaman kaybetmeden hekime görünün. Erken menopozda hem yumurtalar hem de östrjenin azalması söz konusudur. Bu bulguyla karşılaşanların bir an önce çocuk tedavisi için kolları sıvaması gerekmektedir. Ancak yumurtlama olayı tamamı ile bitmiş ise bunun geri dönüşü de yoktur.

Menopozo geciktirmek mümkün mü Menopoza geç geçirten tavsiyeler bunlar

  • Yapılan tetkikler sonucu menopoz sınırında iseniz size bir takım önerilerimiz olacak. Öncelikle menopoz sınırda olmanız tedavi edilebilir.
  • Bu yüzden yaşam kalitenizi, beslenmenizi gözden geçirin.
  • Yumurtlamaya yardımcı besinler tüketmeye çalışın.
  • Özellikle b 12 vitamini içeren besinler, proteinler tedavinize destek olacaktır .
  • İncir kürünü artık bilmeyeniniz duymayanınız yok. İlla kürü yapmak zorunda değilsiniz. İnciri kuru ve yaş olarak tüketin.
  • Sabah kahvaltı öncesi mutlaka arı sütü ve polen 1 kaşık tüketin.
  • Stresten uzak durun.

Stres her hastalığı tetiklediği gibi erken menopozun da nedenlerinden biri. Sigara ve alkol tüketiyorsanız mutlaka bu iki zararlı alışkanlıklardan kurtulun. azla kilolarınız varsa verin. Şayet erken menopoz teşhisi koyuldu ise kesinlikle zaman kaybetmeden yardımcı üreme tekniklerinden yararlanın. Burada verdiğimiz bilgilere kulak vererek erken menopozu önleyebilirsiniz. Erken menopozla ilgili soru ,yorum ve deneyimlerinizi bu başlık altın dan bizlerle paylaşabilirsiniz. Sağlıklı günler temennisi ile..hamilemiyim.org

2017 yılında American Journal of Epidemology dergisinde yayınlanan bir başka araştırma menopozu geciktiren besinler şu şekilde açıklandı:

  • Yağlı balıklar özellikle ucuz olması sebebi ile omega 3 seviyesi çok yüksek bir balık olan Sardalya tüketilmelidir.
  • Fasulye.
  • Mercimek.
  • Bezelye.
  • Çinko bakımından zengin gıdalar.
  • Biftek.
  • Kabak çekirdeği.
  • Nohut.