X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hepatit B nedir Gebelikte Hepatit B nin zararları nelerdir?

Hepatit B çok ağır tablolara neden olan karaciğerde meydana gelen iltihaplanma dır. Çoğu zaman belirti vermeyen hepatit B  tedavi edilmezse ileri aşamada  karaciğer kanserine yada vereme çevirebilir. Bu makalemizde hepatit B nedenlerini , hepatit B belirtilerini, hepatit B tedavisini anlatıcağız.

Hepatit B çok ağır tablolara neden olan karaciğerde meydana gelen iltihaplanma dır. Çoğu zaman belirti vermeyen hepatit B  tedavi edilmezse ileri aşamada  karaciğer kanserine yada vereme çevirebilir. Bu makalemizde hepatit B nedenlerini , hepatit B belirtilerini, hepatit B tedavisini anlatıcağız.

Virüs enfeksiyonu olan hepatit B genelde kan yoluyla  ,cinsel temasla bulaşmaktadır. Bunların yanın da aşırı alkol kullanımı , kullanılan bazı ilaçlar ,kimyasal maddelerin yan etkisi hepatit B ye neden olabilmektedir.  Hepatit B ye yakalanan her hasta belirti yaşamaz.  Fakat bazı hastalar gribe benzer belirtiler yaşamaktadır. Hepatit B bulaşıcıdır ve başkasına bu hastalığı bulaştırabilirsiniz..

Hepatit B belirtileri genelde hastada aşırı yorgunluk , halsizlik, güçsüzlük, kusma,iştahta azalma, bir şey yeme isteiğinin olmaması, aşırı kilo kaybı , kaburga bölgesinde ağrı ,avucun içine kırmızı lekelenme, uykusuzluk, idrarın koyu gelmesi dışkıda solukluktur. 6 ay içinde Heptatit B geçmez ise durum kronikleşebilir.Hepatit B ciddi bir hastalıktır ölümle sonuçlanabilir .

Gebelikte görülen hepatit B gebelik sırasında  düşüğe yol açmaz. Yada daha önce hepatit B geçirip hamilelikte hepatit B olanların ölü  doğum yada sakatlık gibi bir anomali oluturmaz.  Fakat doğum esnasında hepatit B  bebeğe geçebilir. Ayrıca hepatit B olan anne bebeğini emzirirken hepatit B yi bulaştirebilir. Hepatit B virüsü  anne sütüne  emzirme vasıtasıyla bebeğe geçebilmektedir. Bu yüzden hepatit B olan annelerin bebeklerini emzirmeleri sakıncalı olabilir , bebeklerini emzirmemeleri daha doğru olur.

Gebelikte anneye yapılan hepatit B testinde  sonuç HBsAg(+) ve AntiHBs (-)  annenin taşıyı olduğunu göstermektedir. HBeAg pozitif ise hepatit B nin bebeğe geçiş riskini göstermektedir. Hepatit B taşıyısı olan annelerin  doğumdan ilk 12 saat içinde bebeklerinin aşı olmaları gerekmektedir. Bebekler sıkı takip altında olmalı hekim kontrolleri aksatılmamalıdır.

Gebelikte hepatit B aşısı yaptırmanın herhangi bir sakıncası yoktur. Hepatit B ciddi bir rahatsızlıktır ve mutlaka tedavi edilmelidir. Gebelik planlayan daha önce hepatit B geçiren annelerin gebe kalmadan önce hekime görünüp bilgi alması yararına olacaktır. Gebelikte hepatit B konusunu sizler için derledik. Gebelikte hepatit B ile ilgili sorularınızı bizlere bu başlık altından yönlendirebilir , sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.