X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hsg sonrası hamile kalama oranı nedir ?

Hsg sonrası hamile kalanlar hamile kadınlar kulübü - Hsg sonrası hamile kalmak mümkün mü işte hamilelik belirtileri ve bilmeniz gekenler Rahim filminde acı çekilir mi nasıl çekilir tüm ayrıntılar burada.

Hsg sonrası hamile kalanlar hamile kadınlar kulübü sitesinde. Kalma olasılığı kalmak sakıncalı mı işte merak edilenler.

HSG Rahim Filmi Sonrası Oluşan Gebelik

Kısırlık bir çok çiftin sorunu.Yapılan tetkitler sonrası ,her şeyin normal görülmesi ,tüplerin ve yumurtalıkların yakından incelenip değerlendirilmesi gerekir. HSG  işte burda devreye girmektedir. Rahim içini şeklen değerlendirilmesi, kanalların ve tüplerin açıklığının araştırılması  için HSG rahim filmi çekilmesi gerekmektedir. Rahim filmi yani HSG rahim içerisine bir kontrast sıvı verilerek röntgen filmi çekilmesi ile rahim ve tüplerin görüntülenmesidir.

Rahim Filmi nasıl Çekilir

Röntgen masasına hasta sırt üstü yatırılır.Spektulum yardımıyla rahim ağzı görülür.Tükenmez kalemin  içine benzer bir boruyla  rahmin içine yavaş yavaş sıvı verilir.Bu şekilde tüpler ve kanalların durumu ortaya çıkar.İşlem esnasında ağrı olabilmektedir.İşlem sonrası ağrı kesici kullanılabilir.

Rahim Filmi Nasıl Çekilir Ağrılı mı Çektirenler

Haberi Okumak için Tıklayın

HSG sonrası gebe kalma şansı ne kadardır?

HSG rahim filmi çekimi sonrası  ilk 6 ayda gebe kalma olasılığı vardır. HSG sonrası gebe kalma  sebebi şudur.Rahime verilen basınçlı sıvı tüplerdeki ve kanallardaki  küçük tıkaçları ,yapışıklıkları açmasıdır. HSG sonrası gebelik şansı normal  hastalara göre fazladır. Bu yüzden  HSG sonrası  gebelik için ovülasyon günlerinizde, birlikteliğe özen gösterin. Ovülasyon hesaplama konusuna bakarak daha önceden bilgisiz iseniz bilgi sahibi olabilirsiniz.

Rahim filmi çektirenler Hamile Kalanlar Var mı ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Rahim filmi hsg sonrası  kanama lekelenme olabilir.Kanamanız iki gün içind ekesilmezse hekiminizle iletişime geçin.Rahim filmi sonrası adet düzensizliği olurmu diye bir çok soru almaktayız. Rahim filmi çektirenler - çekilmesi ve rahim içerisine verilen ilaç adet gecikmesine veya adet düzensizliğine neden olmaz. Rahim filmi sonrası korunmalımıyız ,diye de bir çok soru almaktayız.Bebek sahibi olmak istiyorsanız  rahim filmi sonrası korunmanız gerekmez. Dileyen her bayanın anne olması dileğiyle,sağlıklı günler diliyoruz..

Konu ile alakalı bizlere ulaşmak isterseniz lütfen değerli yorumlarınız ile konunun altından bizlere ulaşım sağlayınız.

Rahim filmi sonrası kanama yaşayanlar çok acil kızlar

Haberi Okumak için Tıklayın