X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

İsilik nedenleri belirtileri ve tedavisi

Çok çeşitli cilt döküntüleri mevcuttur.En yaygın döküntü tiplerinden biri de isiliktir. Genelde bebeklerde ve çocuklarda sıklıkla görülür fakat her yaş gurubu durum dan etkilenebilir..İsilik  cildinizi kırmızıya çeviren cilt tahrişidir. Genelde küçük kırmızı benekler şeklindedir. Ve aşırı yanma kaşıntıya yol açabilir..

Çok çeşitli cilt döküntüleri mevcuttur.En yaygın döküntü tiplerinden biri de isiliktir. Genelde bebeklerde ve çocuklarda sıklıkla görülür fakat her yaş gurubu durum dan etkilenebilir..İsilik  cildinizi kırmızıya çeviren cilt tahrişidir. Genelde küçük kırmızı benekler şeklindedir. Ve aşırı yanma kaşıntıya yol açabilir..

İsilik sıcak ve nemli hava koşullarında çocukları ve yetişkinleri sık sık etkileyen bir cilt durumudur.İsiliğin nedeni genellikle cilt yüzeyindeki sürtünmedir. Yetişkinler genellikle bacaklarında, iç uyluklar veya kol altında  gibi, birbirlerine sürtünen isilik döküntüleri geliştirirler. Bebekler sıklıkla boyunlarında isilik  döküntüsü oluştururlar, ancak koltuk altı, dirsek ve uyluk gibi cilt katlanmalarında da gelişebilirler.Isıya maruz kalmanın görünümü, fazla terin cilde depolandığı yere bağlıdır.

 

 

 

İsiliğe ne neden olur ?

İsilik gözenekler tıkandığında oluşur ve ter atmasına izin veremez. Daha sıcak aylarda, daha sıcak iklimlerde ve yoğun egzersiz sonrasında gerçekleşmesi daha olasıdır. Bazı giysilerin giyilmesi, isiliğe yol açabilir ve  losyonlar , kremler  isilik  döküntülerine neden olabilir.

Aşırı terleme meydana gelirse ter bezi kanalları tıkanabilir ve bu terin belirli bir bölgeden buharlaşmasına izin verilmez. Buda isiliğe yol açabilir.

İsilik belirtileri

İsilik genellikle sivilce veya küçük kabarcıklar kümesi gibi görünüyor.İsiliğin ortak belirtileri ince, engebeli, kaşıntılı döküntü, cilt yanması ve dikenli  bir histir.

boyun

kasık

Göğüslerin altında

Dirseklerin altın da

koltuk altı bölgesi

İsilik döküntüsü çok fazla terlediğiznde olur. Ter, cildinizin altında sıkışmakta ve ter bezlerini tıkamaktadır. Gözenekleriniz ter atamıyorsa, döküntüye maruz kalabilirsiniz..Yüksek vücut ısısına sahip olmak, aşırı giyinmek veya sıcak bir ortamda olmak da buna neden olabilir. Belirtiler genellikle yetişkinlerde ve çocuklarda aynıdır.Vücuttaki herhangi bir yerde görünebilir ve yayılabilir, ancak diğer insanlara bulaşıcı değildir.İsilik serin bölgelerde kalarak ve gevşek giysiler giyerek önlenebilir.

İsilik önlenebilirmi ? 

Çoğu durumda, isilik döküntüsünden kaçınılabilir. Sıcak havalarda, kendinize veya çocuğunuza hafif pamuklu giysiler giydirin. Pamuk, cildinizde ki nemi emmeye yardımcı olur. Hava sıcaksa, klimayı açın veya serin ve kuru kalmanıza yardımcı olmak için bir fan kullanın. Cildinize sürtünen giysilerin neden olduğu tahrişi önlemek için gevşek kıyafetler giyin.

İsilik teşhis ve tedavisi

İsilik teşhisi, özellikle bilinen sıcaklığa maruz kaldıktan sonra, belirli cilt bölgelerinde karakteristik döküntüler görerek yapılır. Bir doktor genellikle döküntüyü  görsel olarak inceleyerek tanı koyabilir. Bununla birlikte, karmaşık veya atipik durumlarda cilt kültüründen, deri kazıntılarından veya biyopside teyit gerekebilir.

Döküntü ciddi ise, doktorunuz acınızı veya rahatsızlıktan kurtulmanıza yardımcı olmak için bir losyon önerebilir. İsiliği tedavi etmek için bebek pudrası, krem kullanmayın.Bunlar gözenekleri tıkayabilir. İsiliği tedavi etmenin en etkili yolu isilik olan bölgeyi serin tutmaktır. Bu durumda yapmanız gereken sık sık soğuk duş almanızdır.