X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Islak kek nasıl yapılır ?

Misafir ikramlarının başında kek gelir. Kek çeşitleri o kadar çokki her biri diğerinden farklı lezzeti sunuyor. Ayrıca  kekin partik oluşuda , tercih nedeni oluyor. Bu yazımız da kekin kraliçesi ıslak kek tarifini vericez.

Misafir ikramlarının başında kek gelir. Kek çeşitleri o kadar çokki her biri diğerinden farklı lezzeti sunuyor. Ayrıca  kekin partik oluşuda , tercih nedeni oluyor. Bu yazımız da kekin kraliçesi ıslak kek tarifini vericez.

Hamur işini sevmeyen var mı acaba ? Herkesin severek tükettiği hamur işleri, kurabiyeler, kekler, börekler .Her birinin lezzeti tartışılmaz . Küçük büyük herkesin damağına hitap eden hamur işlerin den ıslak kek tarifini sizler le paylaşıcaz. Çocukların severek tüketeceği ıslak kek aynı zaman da tam bir enerji deposu.

Çocuklarımız abur cubura bayılır. Özellikle de marketlerde ki hazır kekler onlar için vazgeçilmez bir lezzet. Ancak hazır keklerde diğer ürünler gibi raf ömrünü koruması için bazı katkı maddeleri içeriyor. Bu yüzden çocuklarınız için evde sağlıklı ,lezzetli kekler  yapmanız daha doğru olucaktır.

Keki sadece çocuklar sevmez .Büyüklerde severek kek tüketir. Kekin bir çok farklı tarifi mevcut. Kakaolusu, sadesi,limonlusu,meyvelisi ,çikolatılısı ve daha sayamadığımız bir çok farklı tarif  var. Misafir ikramlarımızın başında gelen kek  hem yapılışının pratik oluşundan hemde lezzetinden ötürü en çok tercih edilenlerden. Kısacası lezzetli Kekler Türk mutfağında ayrı bir yer edinmiştir. Bu tarifimiz kako severler için gelicek.  Lezzeti tartışılmaz ıslak kek tarifimiz için kolları sıvayın .

 

Islak Kek Tarifi Malzemeleri

Sosun Malzemeleri

Çeyrek Su bardağı Sıvı yağ

1 Su Bardağı Süt

2 Yemek kaşığı Hindistan Cevizi

Yarım su bardağı Şeker

2 Yemek kaşığı Kakao

Hamurun Malzemeleri

2 Su bardağı Un

1 Su bardağı Süt

1 Su bardağı Şeker

Yarım su bardağı Sıvı yağ

3 Yumurta

1 Kabartma tozu

1 Vanilya

3 Yemek kaşığı Kakao

Sevgili hanımlar ,ıslak kek için  öncelikle bir kaba  şekeri ve yumurtayı alıp çırpıyoruz.  Bembeyaz köpük olana kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.  Daha sonra Vanilya, Kabartma tozu ve Kakaoyu da unla beraber eleyelim. Bu şekilde hem hamur topaklanmayacak, hemde kekiniz mükemmel kabaracak. Hazırladığımız karışımı  180 derecede 25 dakika pişireceğiz. Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıp sosu hazırlamaya koyuluyoruz.

Şeker süt , sıvı yağ  ve kakoyu  karıştırıp kaynatıyoruz. Kaynayan sosu kekimizin üzerine döküyoruz. Ve ıslak kekimiz hazır. 2 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Başka bir lezzette buluşmak üzere, afiyet olsun..