X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Kabızlık nedir nasıl tedavi edilir ?

Kabızlık sorunu kabızlığı ne giderir çile çekenler ve yaşayanlar kadınlar kulubü hamilemiyim sitesinde tüm bilgiler yer alıyor.

Kabızlık sorunu kabızlığı ne giderir çile çekenler ve yaşayanlar kadınlar kulubü hamilemiyim sitesinde tüm bilgiler yer alıyor.

Kabızlık  bir çok insan için rahatsız edici ortak bir sorundur. Kabızlık genelde haftada üçten az bağırsak hareketine sahip olarak tanımlanır. Kronik kabızlık aynı zamanda aşırı bağırsak hareketi ve diğer belirti ve semptomlara neden olabilir.Kronik kabızlık tedavisi kısmen altındaki nedene bağlıdır. Bununla birlikte, bazı durumlarda, bir neden bulunmaz. Kabızlık,kabızlık nedir,kabızlık nedenleri,kabızlık belirtileri,kabızlık tedavisi ile ilgili tüm ayrıntıları makalemizin devamın da bulabilirsiniz.

Belirtiler

Kronik kabızlığın belirtileri ve semptomları şunları içerir:

Haftada üçten az dışkılamak

Topak veya sert dışkı

Dışkılama esnasında aşırı ıkınma

Sanki rektumunuzda bağırsak hareketlerini önleyen bir blokaj varmış gibi hissetme

Bağırsağı tamamiyle boşaltmama hissi

Son üç aydır bu semptomlardan iki veya daha fazlasına maruz kaldıysanız kabızlıktan söz edilebilir.

Kabızlık, her yaştan insanı etkileyen yaygın bir durumdur. Kabızlığın şiddeti kişiden kişiye değişir. Birçok kişi kısa sürede kabızlığa maruz kalır ancak başkaları için kabızlık, ciddi ağrı ve rahatsızlığa neden olan ve yaşam kalitesini etkileyen uzun vadeli (kronik) bir durum olabilir.Normal bağırsak alışkanlıkları kişiden kişiye değişir. Bazı yetişkinler günde birden fazla tuvalete gitmekle birlikte bazıları yalnızca üç dört gün boyunca gidebilir.

Kolon veya rektumdaki tıkanmalar

Kolon veya rektumdaki blokajlar dışkı hareketini yavaşlatabilir veya durdurabilir. Sebepler şunlardır:

Anal fissür

Bağırsak tıkanıklığı

Kolon kanseri

Kolonun daralması (bağırsak striktürü)

Kolonda basan diğer abdominal kanser

Rektal kanser

Kolon ve rektum çevresindeki sinir problemleri

Nörolojik problemler, kolondaki ve rektumdaki kasların kasılmasına ve bağırsaklardan dışkıyı hareket ettirmesine neden olan sinirleri etkileyebilir. Sebepler şunlardır:

Otonomik nöropati

Çoklu skleroz

Parkinson hastalığı

Omurilik yaralanması

İnme

Diyet ve yaşam tarzı değişiklikleri

 

Kabızlığa iyi gelen besinler

Bağırsak hareketi geçiren pelvik kaslarla ilgili sorunlar kronik kabızlığa neden olabilir.Kronik kabızlık tedavisi genellikle dışkı bağırsaklardan geçme hızını artırmak için diyet ve yaşam tarzı değişiklikleri ile başlar.

Pek çok kabızlık nedeni vardır, örneğin ilaçlar; Kötü bağırsak alışkanlıkları; Düşük fiber diyetler; Muhtemelen müshillerin kötüye kullanımı; Hormonal bozukluklar; Öncelikle vücudun kolonunu da etkileyen diğer kısımlarının hastalıkları; östrojen ve yüksek seviyeleri progesteron sırasında gebelik .Kabızlık, farklı insanlara farklı şeyler demektir. Birçok insan için, basitçe dışkının seyrek geçişi anlamına gelir. Bununla birlikte, başkaları için, sert dışkı, onları zorlama (süzme) ya da bir bağırsak hareketi sonrası tamamlanmamış boşaltma hissi anlamına gelir. Bu kabızlık semptomlarının her birinin nedeni değişir; bu nedenle her yaklaşım, her spesifik kişiye göre ayarlanmalıdır .

Fiziksel aktivite bağırsaklardaki kas aktivitesini arttırır. Haftanın en günlerinde egzersiz yapmaya çalışın. Zaten egzerseniz, bir egzersiz programına başlayacak kadar sağlıklı olup olmadığınız konusunda doktorunuzla konuşun.Ayrıca lif oranı yüksek oranı besinler tüketmeye çalışın.Bol sıvı tüketin.