X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Kaç yaşına kadar hamile kalınabilir bilmeniz gerekenler

Kaç yaşına kadar hamile kalınır ya da kalınmaz en riskli yaş aralığı kaç yaşında en iyi şekilde anne olunur ve hamile kalınabilir. Siz anne adaylarının bilmesi gereken hamile kalma yaşı ile ilgili bilgileri yazıyoruz.

KAÇ YAŞINA KADAR HAMİLE KALINABİLİR ?

Her kadın hamile kalmak ve bebeğini dünyaya getirmek ister. Genelde yeni evlenen çiftlerin sitemiz üzerinden bizlere yazdıklarına baktığımızda; hemen hamile kalmak yada bir kaç ay içinde hamile olmak istediklerini görüyoruz. Sevgili hanımlar, kırklı yaşlara kadar hamile kalmanız ve bebeğinizi dünyaya getirmeniz mümkün.  Kısa süre içinde hamile kalmama yada gerçekleşmeme durumunda kendilerini çok kötü hisseder kadınlar. Bu hususta uzmanlarca yapılan ve hamile kalmaya karar veren kadınlar için şu bulgulara rastlanılmıştır.

Kaç Yaşında Hamile Kalınır Bilmeniz Gereken Riskler

Uzmanlarca yapılan bir çalışmada hamile kalmaya karar veren ve hamile kalmak için vücut ısıartışı servikal mukus kalınlaşması gibi doğal yollarla yaklaşık ovulasyon günü belirlenmiş 346 kadın gözlemlenmiş ve aradan 5 yıl geçtikten sonra toplanan data irdelenerek aşağıdaki ilginç sonuçlara ulaşılmıştır.

346 kadından 310 u hamile kalabilmiştir.

Kalan 36 kadın (%10.4) hamile kalamamıştır.

Bir aylık denemeden sonra %38 i hamile kalmıştır

3 ay denemeden sonra %68 i hamile kalmıştır

6 Ay denemeden sonra %81 i hamile kalmıştır

12 aydan sonra hamile kalma oranı %92 olmuştur.

Hamile kalamayanlar gurubun dışına çıkarıldığında ilk ayda %42 3. Ayda %75 6. Ayda %88ve 1 yılda %92 lik oranlar söz konusudur.

Ayrı bir çalışmada hamile kalamayan %10 luk guruptan yarısının 36 ay içinde gebe kaldığı görülmüştür.

%5 lik gebe kalamayan gurubun 4 yıldan sonra hala gebe kalamadığı ve tıbbi yardım almadan hamile kalmalarının imkansız olduğu belirlenmiştir.

Sonuç olarak arkadaşlarınızın çoğunun birkaç ay içerisinde hamile kalabildiğini hissetmek bu çalışmaya göre istatistiki olarak da doğrudur. 6 aydır deniyor ve sonuç alamıyor iseniz vazgeçmeyin ve denemeye devam edin. Eğer 35 yaşın üzerinde iseniz ve altı aydır gebe kalamamış iseniz bir doktora gitmenizin zamanıdır.

Neden bir türlü hamile kalamıyorum ?

Haberi Okumak için Tıklayın

35 yaşın altında ve 6 aydır hamile kalamamış durumda iseniz bir süre daha bekleyebileceğiniz gibi ovülasyon zamanında ilişkide geçirilmiş 6 ay sonrasında da doktorunuzu araştırma yapmaya ikna edebilirsiniz. Ama eğer 1 yıldır denemeye rağmen gebe kalamıyor iseniz mutlaka hekime başvurmanız gerekir. Hele 2-3 yıldır bu durum söz konusu ise ne beklediğiniz merak konusu olabilir! Bazı çiftler bekleyerek umutlarını devam ettirmeyi tercih edebilirler ve bu duruma saygı duyulması gerekir ama unutulmaması gereken yaşla kısırlığın tedavisinin direkt etkilendiğidir.

Bu nedenlerle zamanınızı boşa harcamamanızı , bir hekime görünmenizi ve eşinizi de test yaptırmaya ikna etmenizi öneririz.

 

35 YAŞINDA KADIN HAMİLE KALIR MI NASIL KALABİLİR 

Eğer 35 yaşın altında bir yıldır ve 35 yaşın üzerinde altı aydır gebe kalamamış iseniz doktora gitme zamanınız geldi demektir. Tabii daha öncesinde belirgin bir sorun vaar ise bu süreyi daha öne çekmek gerekir. Bütün bu bilgilere rağmen bazı çiftlerin daha uzun süreler bekledikleri gözlenmektedir. Doktora başvurulmasa dahi temel bazı testleri yaptırmak çok önemli gebe kalamama nedenlerini ortaya çıkarabileceği gibi araştırmaya başlanıldığında ortay çıkacak zaman kayıbında aza indirebilir.

Eğer sizin yada eşinizin gebe kalamamaya neden olabilecek risk faktörleri var ise , örneğin düzensiz adetler, endometriozis, Poliktik over hastalığı (PCO), cinsel temasla bulaşan hastalıklar gibi, sözü edilen süreleri beklemek yine anlamsız olur.

Diğer yandan beklemek istemiyor ve belirgin bir sorunda görünmüyor ise en azından vücut ısısı ile yumurtlama günü belirleme yöntemi ile dahafazla gebe kalmaşansıolan günlerde zamanlı cinsel ilişki denenebilir.

Yumurtlamam var ama buna rağmen gebe kalamıyorum. Neden?

Düzgün adetleriniz olmasına ve zamanlı cinsel ilişkiye rağmen gebe kalamıyor iseniz aklınızda bulundurmanız gereken önemli noktalar;

SORU: Hamile Kalmak İstiyorum neden kalamıyorum ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Hamile Kalmak İçin Yaş Kriteri Yaş Önemli Hanımlar

Kadınlar için 45 yaşından sonra ve erkeler için 40 yaşından sonra gebe kalabilmek yada gebe bırakabilmek gecikebilir Kadının yaşı sadece yumurtlama sıklığını değil kalitesini de etkileyebilir. Her ay yumurtlamanıza rağmen yumurtlar ve hormonlar fertilizasyon için idealin altında olabilir.

Erkek İnfertilitesi Önemli bir etkendir

Kadının gebe kalabilecek olması gebelik için yetmeyebilir çünkü bu çift kişilik bir oyundur! İnfertil çiftlerin %30 u erkeğe bağlı nedenlerle %40 da hem erkeğe hem kadına bağlı nedenlerle gebe kalamamaktadır. Erkek infertilitesin semen incelemesi ile görülenler dışında belirtisi genellikle olmaz.

Tüplerin kapalı olması ,endometriozis ve yapısal problemler

Kadın infertilite nedenlerinin %30 u yumurtlama problemleri iken diğer yarısıda kapalı tüpler , endometriozis yada rahim içi problemlerdir. Düzgün adetleriniz olmasına rağmen bu olasılıklar nedeni ile yine de gebe kalamayabilirsiniz.

Altta yatan tıbbi neden

Erkekte yada kadında olası bir medikal sorunda infertiliteye neden olabilir. Örneğin tiroid hastalığı , diabet yada tanısı konulmamış cinsel temasla bulaşan hastalıklar infertiliteye neden olabilir.

DÜNYANIN EN YAŞLI ANNESİ Hintli Daljinder Kaur 

Bu da sizler ebir bilgi olarak vermek istiyorum değerli hamilemiyim.org kullanıcıları. Dünyanın en yaşlı annesi Daljinder Kaur  Tam 72 yaşında anne olmuş ve inanılmaz zorlanmış. Hatta sokakta iken karnının şiş olduğunu görenler hastalık zannediyorlarmış. Hamile olma ihtimalini düşünmemişler bile. Tabiki siz bu kadar beklemeyin. Yaşınız gelmiş ise ileriki yaşlarda hamile kalma sıkıntıları ile bu kadın gibi baş etmemek için zamanlamanızı ona göre ayarlayın.

Daljinder Kaur Ard arda toplamda üç düşük yapmış ama eşi her zaman destek vererek bebeklerinin olacaklarını düşünmüşler. Komşularından gördüğü hakaretlere rağmen yılmamış ve bebeği dünyaya getirmiş. Gerçekten çok hoş değil mi ?

Bu arada Daljinder Kaur bu bebeği tüp bebek yöntemi ile dünyaya getirmiş bilginiz olsun. Gizli bir bağışçı yumurtalarını bağışlamış ve bu kadın da tedavisinde bu yumurtaları kullanmış. Düşünün menopozundan tam 20 yıl sonra bebek sahibi olmak. İŞTE MUTLULUK :)