X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Kadınlar da idrar yolu enfeksiyonu teşhis ve tedavisi

İdrar yolu enfeksiyonu her kadının hayatın da mutlaka bir kaç kez karşılaştığı hastalıklar dan biridir. Kadının hayatını sosyal yönden kötü etkileyen idrar yolu enfeksiyonu nun tedavisi mümkündür. İYE'ler insanlarda en sık görülen enfeksiyonlar arasındadır.Bir İYE belirtileri, idrar yolunun hangi kısmının enfekte olduğuna bağlıdır.

İdrar yolu enfeksiyonu her kadının hayatın da mutlaka bir kaç kez karşılaştığı hastalıklar dan biridir. Kadının hayatını sosyal yönden kötü etkileyen idrar yolu enfeksiyonu nun tedavisi mümkündür. İYE'ler insanlarda en sık görülen enfeksiyonlar arasındadır.Bir İYE belirtileri, idrar yolunun hangi kısmının enfekte olduğuna bağlıdır.

 

İdrar yolu enfeksiyonları  kadınlarda erkeklerden daha fazla görülmektedir. Kadınlarda idrar yolu enfeskiyonu nun sıklıkla görülmesinin nedeni  , idrar yollarının dışarıya çok kısa bir kanalla açılmasından dolayı, dışarıdan gelen mikropların girmesini kolaylaştırmaktadır. Özellikle anal bölgede olan mikroplar kolaylıkla idrar yoluna ulaşabilir , enfeksiyona neden olabilmektedir.

 

Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu genelde, sık idrara çıkma,sürekli idrara çıkma isteği,idrar yaparken yanma,idrar yaparken kanama, kasıklar da ağrı, idrar tutamama ,vajinal akıntı, ateş,halsizlik , bel ağrısı gibi belirtiler göstermektedir. Bu saydığımız belirtiler söz konusu olursa mutlaka hekime görünmekte fayda vardır. İdrar yolu enfeksiyonu  özellikle vücut direncinin azaldığı dönemlerde sıklıkla karşımıza çıkabilir. Ayrıca denize ve havuza girmek, umumi tuvaletleri kullanmakta idrar yolu enfeksiyonuna sebep olabilir.

 

İdrar yolu enfeksiyonun da en belirgin özellik genital akıntı,akıntının kokulu olması, akıntının sarı ve yeşile yakın olmasıdır. Bu durumda genital hijyene dikkat edilmeli,sık sık iç çamaşır değiştirmeli ve bol sıvı tüketilmelidir. İdrar yolu enfeksiyonu kısırlık yaparmı diye bize sürekli olarak sorular gelmekte. İdrar yolu enfeksiyonu olaylı olarak kısırlığa neden olabilir. Tedavi edilmeyen kronikleşen enfeksiyon üremeyi olumsuz etkileyebilir.

 

İdrar yolu enfeksiyonun tedavisi vardır. Öncelikle hastanın vajinal muayenesi yapılır ve idrar kültürü alınır. Tetkit ve muayene sonucuna göre tedavi uygulanır. İdrar yolu enfeksiyonunun tedavisinde genellikle antibiyotik kullanılmaktadır. Tedavi sırasında ,antibiyotik kullanımın dan kaynaklanan kaşıntı ve akıntı olabilir. Bu tedavi sürecinde sık iç çamaşırı değişmeli, İç çamaşırlar pamuklu seçilmeli,iç çamaşırlar yıkandıktan sonra ütülenmeli, bol sıvı tüketmeli  ve genital hijyene dikkat etmelisiniz. Ayrıca idrar yolu enfeksiyonu sistit olarak karşımızada çıkabilir. Genelde yeni evlenen kadınlarda daha sık görülen sistit , basit bir üriner rahatsızlıktır. Kadınlar da idrar yolu enfeksiyonu ve tedavisi ile ilgili makalemizi incelediniz. Kadınlar da idrar yolu enfeksiyonu hakkında ki sorularınızı bizlere bu başlık altın dan yönlendirebilir , en kısa sürede yanıt alabilirsiniz.