X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Kadınlarda ödem neden olur nasıl atılır ?

Kadınlarda Ödem Kadınlar Klübü Neden olur nasıl geçer tüm ayrıntılar hamilemiyim.org adresinde açıklamalı olarak sizlerle...

Kadınlarda Ödem Kadınlar Klübü Neden olur nasıl geçer tüm ayrıntılar hamilemiyim.org adresinde açıklamalı olarak sizlerle...

Ödem  ellerde yüzde bacaklarda vücudun  belli bölgelerinde görülen şişlik. Özellikle bayanların müzdarip olduğu bu sorun bir çok kişinin maruz kaldığı bir problemdir. Ödem vücudun su toplamasıdır.Ödemin nedenleri  aşırı tuz tüketimi ve hareketsizlik tir.Bir çok kişi için estetik görünüm açısından problem olarak görülen ödem  ciddi bir rahatsızlıklara da yol açabilir. Yazımızın devamın da ödem ve ödeme iyi gelen besinler  yer alıcaktır.

Sabah kalktığınızda şiş gözler,ellerde ve ayaklarda şişmeler var ise vücudunuzda ödem var demektir. Vücudun her hangi bir yerinde ani gelişen şişlik yani ödem söz konusu ise zaman kaybetmeden ilk etapta hekime görünülmelidir. Hekim kontrolü ve muayenesi ödemin nedenlerini  netleştirecektir.

kadınlarda ödem kadınlar kulübü

GEBELİKTE HAMİLELİKTE ÖDEM NEDEN OLUR NASIL GEÇER ?

Özellikle bayanlarda görülen ödem gebelikte en sık rastlanılan sağlık sorunlarından biri. Gebelikte görülen ödem hormonal değişikliklerden kaynaklanmaktadır. Yukarıda belirttiğimiz gibi ödeme neden olan durumlar ancak hekim muayenesi ile netleşebilir. Ödem normalde bulunması gereken sıvının fazla görünmesidir. Başılıca nedeni hareketsizlik ve aşırı tuz  tüketimi olan ödem , kalp hastalıklarında,böbrek yetmezliklerinde,karaciğer hastalıklarında,varislerden ,gebelikten,romatizmadan ve kullanılan bazı ilaçlardan ötürü olabilir.

Bunların dışında ödem sıcak havalarda vücudun  su ve tuz tutulumun dan ötürü karşımıza sıkça çıkmaktadır.Şayet çok sık tuz tüketiyor ve hareketsiz kalıyorsanız ödem kaçınılmaz bir sorun olucaktır. Bu noktada tuzu azaltmalı ve egzersizler ,yürüyüşler yapılmalıdır.Günlük gereksinimden fazla alınan tuz, ödem oluşumunu hızlandırır.Ayrıca sigara ve alkol kafeinli içeceklerde ödem yapabilir.

KADINLARDA ÖDEM NASIL ATILIR ?

Ödemi atmak için bitkisel çaylardan faydalanmak en doğrusu. Bunlar,yeşil çay,siyah çay ,adaçayı,ıhlamur,biberiye,rezene,nane çayı ödem atıcı çaylardır.Bu çayları tüketirken tuzu azaltmalı,bol yürüyüş yapmalısınız. Posalı besinleri tüketmeniz,karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durmanız gerekmektedir. Fazla kilolarınız var ise ideal kiloya inmeye gayret gösterin. Ayrıca ödemi basit bir rahatsızlık gibi görmeyin. Mutlak surette hekime danışın. Ödemin altında ciddi rahatsızlıklar yatabilir. Verdiğimiz bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tedavi yerine geçmez.

ÖDEM ATMA KÜRÜ KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM 

Öncelikle sizlere vereceğim kürü kendimde kullanıyorum bunun altını çizerek başlamak istiyorum. Uzman doktorların ödem ve kilo atımı ile ilgili çok ama çok önemli bir bilgisi var hemen paylaşmak istiyorum bunu da atlamayınız. Uyku arkadaşlarım, değerli kadınlar uyku düzenine uymadığınız sürece yani yeterince uyumadığınız sürece ödemi atmayı bi kere kafanızdan silin. Özellikle gece yatmadan hemen önce kilonuzu tartın. Sabah ilk işiniz ise lavabo ihtiyacı sonrasında yine tartılmak olsun. Göreceksiniz ki kilonuz en az 2 kilo farkedecektir. E peki gece ne oldu da kilonuz bu kadar düştü ? Hepsinin idrar olma ihtimali var mı ? Tabiki yok. Metabolizma tüm ödemleri gece atmak için çalışıyor. Şimdi gelelim benim ne yaptığıma kızlar.

ödem söktürücü çay kür kadınlar kulübü

Hazırladığım ağzı kapalı 2 litrelik cam sürahime hazır su ya da kaliteli suyu koymadan önce iki adet çubuk tarçın kabuğu soyulmuş ve dörde bölünmüş bir elma atıyorum. Bir gün bunun suyunu kullanıyor ikinci gün aynı litredeki suya iki adet dörde bölünmüş orta boy salatalık birazcık tercihen ben yaş kullanıyorum sizde kullanabilirsiniz iki tutam nane atıyorum ve bu karışıma da yine dörde bölünmüş limon koyuyorum. Tabiki dilerseniz nane yerine yine dünyanın kabul ettiği ve ödem attırıcı özelliği ile bilinen mide dostu maydanoz da kullanabilirsiniz. Yaprağı küçük olan daha körpe olan maydanozlardan 6 dal sizin için yeterli gelecektir. Bu ödemler özellikle beni çok sıkıştırdığında kesinlikle kullanıyorum tavsiye ederim kızlar.

Sizlerin de ödem atıcı özelliği olduğunu düşündüğünüz doğal kür var ise lütfen tarifi ile birlikte bize konumuzdan yazın.