X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Kamkatın faydaları nelerdir ?

KAMKATIN FAYDALARI NELERDİR KAMKATIN YARARLARI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

KAMKATIN FAYDALARI NELERDİR KAMKATIN YARARLARI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Kamkat çok lezzetli turuncu oval bir narenciye meyvesidir. Sağlığa olan faydası sayılamayacak kadar çoktur. Çin tıbbında çeşitli rahatsızlıklarda tedavi amaçlı kullanılmıştır. Kamkat vücudun genel sağlığı için çok önemli bir rol oynamaktadır. Diyabet olasılığını azaltır, sindirimi kolaylaştırır ve vücudun bağışıklığını arttırır. Cilt, saç ve sağlık için de iyidir.

 

 

 

Cildin parlaklaşmasına yardımcı olur . Antioksidanların ve diğer bileşiklerin varlığı, serbest radikallerin etkisini en aza indirmeye yardımcı olur, böylece kırışıklıkların, sivilcelerin, sivilce ve siyah noktaların olumsuz etkilerini önler. C vitamini yeni kollajen sentezini desteklediğinden ve serbest radikallere karşı koruma sağladığından , kamkat yemek cilt hücrelerinizin yenilenmesine ve cildinizin taze ve sağlıklı görünmesine yardımcı olabilir.

Kamkat besleyici besinler nelerdir?

Enerji için karbonhidratlar

Doğal Meyve Şekerleri

Diyet lifleri

Sağlıklı yağlar

Sağlıklı Protein

A vitamini

B Karmaşık Vitaminler

C vitamini

E vitamini

Kalsiyum

Demir

Magnezyum

Manganez

fosforlu

Potasyum

Sodyum

Çinko

Kamkat lif bakımından zengindir, bu da aşırı gaz, kabızlık, şişkinlik ve mide kramplarının giderilmesine yardımcı olur. Yüksek lif içeriği, yüksek su içeriği ve düşük kalori nedeniyle kamkat kilo vermenize yardımcı olur.Yeterli miktarda C vitamini ve antioksidanlar saçların kalitesinde, büyümesinde ve güçlenmesinde yardımcı olur, böylece saç dökülme olasılığını azaltır. Yeterli lif varlığı nedeniyle sindirim sistemi içinde faydalıdır.Vücudu dejeneratif hastalıklardan korur : A vitamini, C ve E bol miktarda bulunur, bu da serbest radikallere karşı hareket eder ve böylece bedeni birçok rahatsızlıktan korur.

Diş sağlığı için iyidir. Diş ve kemik oluşumu için en önemli bileşen olan kalsiyumludur.Kamkat sağlıklı bir yaşam tarzını desteklemeye yardımcı olabilir, çünkü bu besleyici meyve sindirim sistemi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Bu besleyici meyve, A, B1, B2, B3, B5, B6, B9 (Folat), C ve E ve kalsiyum, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum, çinko ve diyet lifi için değerli bir kaynak sağlar. Kamkat göz sağlığı ile sıkı sıkıya bağlı olan A vitamini ve beta-karoten bakımından zengin bir kaynaktır.

Bir çok insan narenciye ürünleri ile saçlarınız arasındaki ilişkiyi bilmezken; C vitamini, doğal meyveler, hücre takviyeleri ve mineraller saçınızın kalitesini, yüzeyini, gücünü ve dokusunu büyük oranda etkiler. Aynı şey dişleriniz için de geçerlidir, ancak neyse ki, bu meyveler kalsiyum, potasyum ve C Vitamini gibi saç ve dişler için en iyi takviyelerle bir araya getirilmiştir.Kamkat meyvesi asit ve şekerden oluşur, yapraklar esansiyel yağı içerir. Araştırmalar, bu doğal ürünün, boğaz ağrısını iyileştirmeye yardımcı olan balgam söktürücü olduğunu göstermiştir.Kamkatta bulunan turunçgil özü böbrek taşlarının gelişmesini engelleyebilir.Kamkatta bulunan sitrik asit nedeniyle böbrek taşı önlenebilir. Bu faydayı kazanmak için düzenli olarak kamkat yiyin.

Kamkat meyveleri lezzetlidir, ancak pek çok insanın bilmediği, kabukların da yenilebilir olmasıdır. Onlar gerçekten de lezzetli ve ayrıca besleyici faydası vardır.Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu önemli yağlara sahiptir. Görüldüğü üzere kamkatın sağlık üzerinde bir çok faydası vardır. Kamkat tüketerek genel sağlığınızı koruyabilirsiniz.