X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Kozmetik ürünler menopoza sokuyor !

Şimdiye kadar bir çok konumuzda erken menopoza , erken menopozun nedenlerine , erken menopozun tedavisine değinmiştik. Bu makalemizde evde bulunan bazı kimyasal maddelerin , nesnelerin menopoz üzerindeki etkilerine değinicez.

Şimdiye kadar bir çok konumuzda erken menopoza , erken menopozun nedenlerine , erken menopozun tedavisine değinmiştik. Bu makalemizde evde bulunan bazı kimyasal maddelerin , nesnelerin menopoz üzerindeki etkilerine değinicez.

Günlük hayatımızda maruz kaldıklarımız ( plastikler, kozmetikler, kimyasal ürünler )   başta kanser olmak üzere bir çok ciddi hastalığa davetiye çıkarıyor. Plastikler, kişisel bakım ürünleri, ev eşyaları ve çevre içerisinde bulunan kimyasalların erken menopoz riskini artırabiliyor. Eken menopoz bir çok kadının ortak sorunu. Erken menopoz doğurganlığı etkiler ve bir kadının doğum yıllarını kısaltır. Ayrıca Östrojen kaybı ile , kalp hastalığının daha erken gelişimi, osteoporoz ve daha fazlası da dahil olmak üzere diğer önemli sorunlara yol açabiliyor.

 

Endokrin bozucu kimyasalların erken menopoz üzerindeki etkileri hakkında derin araştırmalar yapıldı. Araştırmacılar yaklaşık 1.500 menopoza sahip kadın dahil 30.000 den fazla kişiyi inceledi. Katılımcılar arasındaki kimyasal maruziyeti ölçmek için, araştırmacılar 100 den fazla endokrin bozucu kimyasala maruz kalma konusunda kan ve idrar tetkikleri yaptılar. Kadınların kimyasallara maruz kaldıkları süre için üç kategori oluşturuldu uzun, bir yıldan fazla; Kısa, bir yıldan az; Ve bilinmiyor. Kimyasallara maruz kalan kadınlar maruz kalmamış kadınlara göre altı kat daha fazla menopoza girme eğilimine sahipmiş.

 

Erken menopoz ile bağlantılı kimyasallar, plastikler, genel ev eşyaları, ilaçlar ve losyonlar, parfümler, makyaj, oje, sıvı sabun ve saç spreyi gibi kişisel bakım ürünlerinde bulunur. PCB'lerde endüstriyel kirleticiler ve kimyasallar (bir zamanlar elektrikli teçhizatlarda kullanılan bir çeşit insan yapımı bileşik) ve soğutma maddeleri ve bazı pestisitler de erken menopozla bağlantılı olduğu saptandı.

Yapılan çalışmalar sonucu aşırı makyaj yapan kadınların erken menopoza giridiğini gösteriyor. Kalitestiz makyaj malzemelerinin erken menopoz üzerinde olumsuz etkisi olduğu vurgulanıyor. Uzmanların yaptığı açıklamada  makyaj malzemelerinde kullanılan kimyasalların yumurtlama fonksiyonlarını bozduğu ve sağlık üzerinde olumsuz etkileri olduğu söyleniyor..

Çevrede  ve evlerimizdeki kimyasallar, sağlığımızı ciddi şekilde etkileme potansiyeline sahip gibi görülüyor ; bunlara dahil olmak üzere, beklenenden daha erken hayatta menopoza girebiliriz . Bu önemli konunun araştırılması devam ederken, bedenlerimizde kullandığımız ürünlerin etiketlerini dikkatlice okuyarak kendimizi koruyabiliriz ve evlerimize sokabiliriz..