X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Lateks allerjisi nedir ?

Doğal kauçuk lateks, kauçuk ağaçlarında bulunan sütlü bir sıvıdır. Sıvıda bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olabilecek bir protein  vardır. Bu doğal kauçuk lateks kullanılarak  eldivenler, kondomlar, balonlar, lastik bantlar, silgi bezleri ve oyuncaklar yapılır.

Doğal kauçuk lateks, kauçuk ağaçlarında bulunan sütlü bir sıvıdır. Sıvıda bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olabilecek bir protein  vardır. Bu doğal kauçuk lateks kullanılarak  eldivenler, kondomlar, balonlar, lastik bantlar, silgi bezleri ve oyuncaklar yapılır.

 

Lateks ürünlerine tepkiler, kişinin cildi, mukoza zarları burun delikleri, ağız veya rektum gibi veya kan dolaşımı cerrahi sırasında ile temas ettiğinde ortaya çıkar. Örneğin, bazı insanlar lastik bir balonu havaya uçururken ya da lateks eldivenlerin içinden toz solunduğunda tepki verebilir.

Lateks alerjisi, cilt tahrişinden anafilaksiye kadar değişen, hayati tehlike oluşturan bir durum olan alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Doktorunuz bir lateks alerjiniz olup olmadığını veya lateks alerjisi geliştirme riski taşıdığınızı belirleyebilir.Lateks alerjisinde, bağışıklık sistemi lateksi zararlı bir madde olarak tanımlar ve alerjiyle savaşmak için belirli antikorları tetikler. Lateks'e bir sonraki maruz kaldığınızda, antikorlar bağışıklık sisteminizde histamin ve diğer kimyasalları kan dolaşımınıza salınması sinyali vererek çeşitli belirtiler ve semptomlar üretir. Lateksin ne kadar fazla maruz kalırsanız, bağışıklık sisteminiz o kadar güçlü bir şekilde tepki gösterebilir

Lateks alerjisini anlama ve ortak lateks kaynakları bilmek alerjik reaksiyonları önlemenize yardımcı olabilir.

Lateks allerjisinin belirtileri nelerdir?

Lateks alerjisinin belirtileri şunları içerir:

Kaşınan ve sulanan gözler

Gürültülü solunum

Kurdeşen  ve aşırı kaşınan cilt

Bazı durumlarda şiddetli reaksiyonlar (anafilaktik şok) ortaya çıkabilir ve aşağıdakilere yol açabilir

Solunum zorluğu

Göğüste sıkışma

Boğaz veya dil şişmesi

Şiddetli reaksiyonlar acil müdahale gerektirir.

Lateks alerjisi olan insanlar için hangi gıdalar potansiyel problemlerdir?

Lateks alerjiniz varsa, gıda alerjiniz olabilir . Elma, avokado, muz, havuç, kereviz, kestane, kivi, kavun, papaya, çiğ patates ve domates bu soruna neden olan gıdalar arasında dır.

Lateks alerjisi nasıl teşhis edilir?

Alerji kan testi ile lateks allerjisi teşhis edilir .

Lateks allerjisi nasıl tedavi edilir?

Lateks allerjisi için en iyi tedavi  lateks içerikli ürünlerden kaçınmaktır.

Lateks alerjisi nasıl engellenebilir?

Lateks alerjiniz varsa, lateks içeren tüm ürünler ve aygıtlarla doğrudan temastan kaçınmalısınız. Ayrıca, alerjik reaksiyona neden olan yiyeceklerden kaçının. Aşırı duyarlı insanlarda lateks maruziyetinden hemen sonra anaflaktik reaksiyonlar gelişir, ancak anafilaksi ilk maruziyetinizde nadiren olur.